Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Manchester City – Manchester United 1-1

Embed from Getty Images

Det blev delad poäng i gårdagens Manchester-derby när City och United spelade 1-1 i Premier League 2. Poängen var givetvis viktig för ett nedflyttningshotat Manchester United, men frågan är om den var tillräckligt med endast en match kvar att spela. 

Ja, frågan är om poängen igår är tillräcklig för att rädda sig kvar i den högsta reservlagsserien. Med en match kvar att spela har Manchester United två poäng upp till Derby på säker mark. Ett Derby som har två matcher kvar att spela. Det kommer helt enkelt bli en rysare. Svar på utfallet kan vi få redan på måndag då Derby spelar mot West Ham. Hur som helst lämnades jumboplatsen över till Sunderland tack vare gårdagens poäng.

Matchen då. Ja, Manchester United fick inte direkt den start man hade hoppats på. Redan efter fyra minuters spel tog City ledningen genom Lorenzo Gonzalez efter fint inspel från Luke Bolton. United som strax där innan hade haft ett fint anfall där Tahith Chong, som vanligt, agerade dirigent.

City fortsatte vara det dominerande laget i första halvlek och Gonzalez kunde/borde dubblerat ledningen efter 17 minuters spel men hans avslut gick rätt på Kieran O’Hara. Denne Gonzalez var giftig och skapade flertalet chanser för hemmalaget. Tack och lov utan ytterligare utdelning.

Embed from Getty Images

Strax före halvtidsvilan, nämligen inne på tilläggstid, kom så den viktiga kvitteringen från Uniteds sida. En fint slagen inläggsfrispark från Callum Gribbins vänsterkänga letade sig fram till Indy Boonen som nådde högst och knoppade in 1-1.

Direkt i inledningen av andra halvlek var Lorenzo Gonzalez framme på nytt och hotade för Citys del, men hans avslut gick utanför mål.

Det var dock ett bättre United-spel i andra halvlek och det skapades två rejäla chanser där något utav lägena eventuellt borde resulterat i mål. Det första läget fick 1-1-skytten Indy Boonen men hans avslut räddades på mållinjen av en City-försvarare. Även Zachary Dearnley fick ett fint läge men hans avslut var, snällt sagt, svagt.

O’Hara stod mot slutet av matchen för ytterligare någon fin räddning i andra änden av spelplan. Det blev helt enkelt inga fler mål i matchen. 1-1 blev slutresultatet.

Poängen var givetvis viktig för Manchester United men det känns tveksamt till om den var tillräcklig. Nu har Derby helt enkelt allt i sina egna händer på måndag. En seger och de hänger kvar, samtidigt som United åker ur. Vi kan väl krasst konstatera att en degradering av United verkligen inte vore bra. Men vi är inte där än, än finns hoppet!