Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Tottenham Hotspur

Efter onsdagens säkra, om än inte superimponerande, seger mot Bournemouth tog sig Manchester Uniteds A-trupp från sydkusten direkt till London, där laget nu lånar Fulhams träningsanläggning för att ladda upp inför lördagens FA-cupsemifinal mot Tottenham på Wembley. Förutsättningarna är enkla, det är vinna eller försvinna som gäller. Vid oavgjort väntar först förlängning och eventuellt straffavgörande.

Manchester United

Det är längesedan Fergusons bevingade ”Lads, it’s Tottenham” räckte mot Tottenham. Faktum är att senaste United vann en bortamatch mot dem var den fjärde mars 2012, alltså när just Sir Alex fortfarande var manager för laget. Nu är ju lördagens match tekniskt sett inte en bortamatch, eftersom United lottats till hemmalag. Men det är ju på det som för tillfället är Tottenhams hemmaplan som matchen skall spelas, så de vitklädda för anses ha en fördel på den fronten.

Embed from Getty Images

United gör alltså en något ovanlig uppladdning inför lördagens match, genom att inte ta sig hem utan köra rehab och träning i London. Det var också anledningen till att samtliga A-lagsspelare (minus skadade Romero som ersatts av O’Hara) är med på denna dubbla bortaresa.

Mourinho sa på presskonferensen efter matchen mot West Bromwich att det var fel att kalla det han skulle göra mot Bournemouth för rotation. På presskonferensen efter Bournemouth var han dock öppen med att han hade vilat en del spelare, och skämdes inte för att medge det. Hela presskonferensen kan ni se och läsa här.

Embed from Getty Images

Hur han kommer ställa upp laget imorgon är en smula oklart, på en del positioner i alla fall. Vi kan nog utgå från att de Gea vaktar målet, att Valencia och Young tar ytterbacksplatserna och att Bailly är tillbaka i mittförsvaret, förmodligen bredvid Smalling som verkar vara förstaval bland mittbackarna just nu. Hade Mourinho gått på prestation hade Shaw spelat till vänster, men det kan vi rätt säkra på att han inte gör. Troligen blir det läktaren för vänsterbacken.

På mittfältet ser jag en förändring, och det är att Fellaini utgår till fördel för Matic. Att serben kommer spela kan vi vara nästan lika säkra på som att de Gea spelar, och både Herrera och Pogba måste gjort tillräckligt bra matcher mot Bournemouth för att få en ny start på lördag. Jag hoppas att det faktum att båda byttes ut igår är ett tecken på att Mourinho ville vila dem en stund inför semin.

Längst fram kommer Lukaku spela, och om inget oväntat händer får vi se Alexis till vänster. Så där återstår bara platsen till höger och frågan om vem som tar den. Mata var helt utanför truppen igår, och imponerade inte nämnvärt mot WBA, Lingard har inte varit i bästa slag det senaste och Martial lyckades väl inte med en enda sak igår. Därför tror jag att det blir vår nummer 19, Marcus Rashford, som tar platsen till höger. Men skulle ju kunna hoppats på att han skulle få starta till vänster, med Alexis till höger, men så naiva skall vi inte vara.

Möjlig startelva:
De Gea
Valencia – Bailly – Smalling – Young
Herrera – Matic – Pogba
Rashford – Lukaku – Alexis

Tottenham Hotspur

Tottenham har faktiskt inte haft en spikrak väg till denna FA-cupsemi. Faktum är att de tvingades till omspel i både den fjärde och den femte omgången. I fjärde ställdes de mot Newport County, hemmahörandes i League Two, på bortaplan och fick bara med sig 1-1 efter en sen kvittering av Harry Kane. Omspelet, hemma på Wembley, gick dock smidigare då man vann med 2-0 efter att ha avgjort matchen redan i mitten av första halvlek.

I omgång fem fick man Rochdale från League One, och även denna gång lottades man som bortalag. När Harry Kane gjorde 2-1 på straff i matchminut 88 trodde nog alla att avancemanget var säkrat, men Rochdale kvitterade i den 93 minuten och fick på så sätt resa till Wembley för omspel. Där vann dock Spurs med hela 6-1, efter ett hattrick av Llorente, och kvartsfinalen vann man av bara farten med 3-0 borta mot Swansea.

Embed from Getty Images

I ligan ligger laget fyra, och har väl som främsta fokus att hålla Chelsea bakom sig. Man har, efter att ha kryssat mot Brighton i tisdags, åtta poäng till godo, dock med en match mer spelad. Upp till United på andra plats har man sex poäng.

Precis som för United är FA-cupen sista chansen för Tottenham att ta en titel i år. Inte för att man har en vana att ta titlar, men ändå. Alltså kan vi räkna med att Pochettino sätter ut ett så ordinarie lag som han bara kan. Vilket lär innebära att vi får se spelare som Eriksen, Alli och Kane framåt.

United måste vara vaksamma i defensiven, vi vet hur farlig Eriksen är med boll och hur Harry Kane har en förmåga att göra mål ur ingenting (inte bara när han tar åt sig äran för mål han inte skall ha).

Laguppställningen kan vara något annorlunda mot nedan, framförallt är det på det defensiva mittfältet som det finns möjlighet att Wanyama spelar istället för Dier. Alderweireld verkar vara förpassad till bänken som det är nu, annars vet vi att han kan gå in och göra ett superbt jobb i mittförsvaret även han, men där verkar det vara firma Sanchez/Vertonghen som gäller.

Möjlig startelva:
Lloris
Trippier – Sanchez – Vertonghen – Davies
Dier – Dembele
Eriksen – Alli – Son
Kane

Historik

Historiskt sett har United en tydlig övervikt av segrar mot Tottenham. 188 möten har slutat med 88 segrar, 49 oavgjorda och 51 förluster.

På senare tid har det dock varit jämnare, på de tio sista matcherna har lagen vunnit fyra matcher var och kryssat två. I hemmamötet i ligan i höstas vann United med 1-0, efter ett sent mål av Anthony Martial. Bortamötet var dock en katastrof, då Tottenham tog ledningen efter blott tio sekunder. Slutresultatet blev dock inte värre än 2-0.

 

Matchfakta

Manchester United
Tottenham Hotspur

Matchinformation

Turnering: FA Challenge Cup, semifinal
Tid: Lördagen den 21 april 2018, 18.15
Plats: Wembley Stadium, London
Teve: Kanal 5, Eurosport Player, Dplay

Manchester United

Skador:

  • Romero (skadad, inget datum)
Tveksamma:

  • inga tveksamma
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 2:a23-5-665-2674
Bästa målskytt: Lukaku (16)
Disciplin: 59 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F13/3SevillaHCL1-2
V17/3BrightonHFA2-0
V31/3SwanseaHPL2-0
V7/4Man cityBPL3-2
F15/4West BromHPL0-1
V18/4BournemouthBPL2-0

Tottenham Hotspur

Skador:

  • Rose (vad, ev. 30 april)
  • Winks (vrist, inget datum)
Tveksamma:

  • Walker-Peters (hamstring)
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 4:e20-8-666-3168
Bästa målskytt: Kane (26)
Disciplin: 45 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V11/3BournemouthBPL4-1
V17/3SwanseaBFA3-0
V1/4ChelseaBPL3-1
V7/4StokeBPL2-1
F14/4Man cityHPL1-3
O17/4BrightonBPL1-1

United mot Tottenham

Totalt: 18888-49-51297-242
FA-cupen: 155-5-522-23
Neutral plan: 20-1-11-3
SENASTE MÖTENA
V2016-12-11HPL1-0
F2017-05-14BPL1-2
V2017-10-28HPL1-0
F2018-01-31BPL0-2
MATCHER PÅ NEUTRAL PLAN
F1962-03-31NFA1-3
O2009-03-01NLC0-0[1]
[1] United vann 4-1 på straffar.

Domare: Anthony Taylor

Assisterande: Beswick, Nunn, fjärdedomare: Friend, videodomare: Marriner, extra videodomare: Halliday.
M
PL 2017/18:2479015
PL 2016/17:30121139
PL totalt:191662111944
Snitt (2016-18):3,70,020,070,26
Alla domare 2016/17:3,60,050,060,21
MVOF
Dömt United:221615
Dömt Tottenham:231328