Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Liverpool – Manchester United 2-1

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds juniorer avslutade igår serien med en 2-1-förlust mot Liverpool på bortaplan. Detta trots att Liverpool fick en utvisning tidigt i andra halvlek, vid ställningen 1-1. Ethan Laird gjorde Uniteds mål.

Förlusten till trots finns ingen anledning att hänga läpp. United har redan säkrat seriesegern och kommer att sluta minst sju poäng före Liverpool, som slåss med Everton och Manchester city om andraplatsen i serien. Dessutom ställde United igår upp med ett mycket ungt lag, medan Liverpool som jag förstår det låg närmare en ordinarie uppställning.

Tränaren Kieran McKenna var också nöjd efter matchen, förlusten till trots. Han tycker United var bra individuellt och kollektivt. Teden Mengi, James Garner och Mason Greenwood framhölls för beröm från tränaren.

Mittbacken Mengi gjorde igår sin första ligamatch från start. Tidigare har det blivit en match från start i Premier League Cup och ett inhopp i ligan. Mengi är fortfarande bara 15 år gammal och förhoppningen är givetvis att han ska ta en ordinarie plats nästa säsong. Insatsen igår lovar gott!

Vi fick ytterligare en 15-åring i spel, då den svenska anfallaren Anthony Elanga kom in med kvarten kvar att spela. För Elanga var det debut på den här nivån men han ska normalt utmana om en plats nästa säsong. Insatsen igår gav oss inte mycket att gå på, Elanga slog ett halvintressant inlägg och fixade en hörna men var annars sällan involverad i spelet.

United fick matchens första målchans, då Largie Ramazani vek in från kanten och sköt. Skottet dock löst och det var en smal sak för målvakten att rädda.

Liverpool tog ledningen bara minuten senare, då Millar slog till efter fint förarbete av vänsterbacken Lewis.

Ledningen varade inte länge. United vinner tillbaka bollen efter en misslyckad hörna. Ut till hörnläggaren Dion McGhee som snabbt spelar bollen inåt i banan. Passningen är egentligen för lång men det visar sig bli bra, då Ethan Laird tar bollen med sig i steget och avslutar. Bollen styrs på en försvarare och in i mål.

Därefter är det Liverpool som har de bästa chanserna. Millar drar ett pressat volleyskott en bit över. Sedan kommer Uniteds målvakt Alex Fojticek ut fint och avvärjer när Millar frispelats. Camacho testar också men det hårda och skruvade skottet går över.

United kommer stärkta ut efter paus och James Garner hotar efter 52 minuter med ett tungt skott. Minuten senare ser matchen ut att avgöras till Uniteds fördel, då Rhys Williams blir utvisad efter en ful tackling. Det är en typ av tackling som vi ofta ser i juniorfotbollen men som alldeles för sällan straffas av domarna.

Det numerära överläget gör United dock inte mycket av. Dryga kvarten försvinner utan att något av värde sker. Sedan börjar det hända lite. Mason Greenwood drar ett långskott långt över. D’Mani Mellor får utmärkt nickläge efter inlägg av Ramazani men Mellor kommer fel och nickar långt utanför. Sedan är det Garners tur att skjuta högt och snett.

Mitt i Uniteds press sticker Liverpool upp i en kontring och gör vad som visar sig bli matchens segermål. Lewis hittar Camacho bakom Laird. Camacho driver in i straffområdet, fintar bort Max Dunne och sätter bollen i nät.

Laird gör en fin match offensivt men båda baklängesmålen uppstår på hans kant.

Efter 2-1-målet parkerar Liverpool bussen och United förmår inte skapa någon kvalificerad kvitteringschans. Totalt sett en rättvis seger för hemmalaget, i en match där United saknar skärpa i de avgörande ögonblicken.

Uniteds juniorer ska nu avsluta säsongen med en mästerskapsfinal mot Chelsea. Vi återkommer givetvis med detaljerna kring den matchen när de står att finna.

Liverpool – Manchester United 2-1 (1-1)

Uniteds mål: Laird (13)
United: Fojticek; Laird, Dunne (Galbraith 82), Mengi, B Williams; Garner, Levitt, McGhee (Mellor 62); Baars, Greenwood, Ramazani (Elanga 73)