Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förklaring rörande Bailly; Jonny på väg hem?; Zidane gillar läget

Embed from Getty Images

I väntan på Arsene Wengers sista besök på Old Trafford som Arsenaltränare på söndag pressar vi dropparna ur nyhetstrasan denna apriltorsdag. Vi noterar att vi får en påstådd förklaring till Eric Baillys frånvaro i helgen, att en gammal bekant kan intressera José Mourinho och att Zinedine Zidande är nöjd med läget. Därtill är det nu definitivt fastslaget när och var juniorfinalen mellan Manchester United och Chelsea går av stapeln.

Sjuk Bailly missade semin

En hel del ögonbryn höjdes när Manchester Uniteds laguppställning i FA-cupsemifinalen mot Tottenham i lördags presenterades. Eric Bailly fanns varken med i startelvan eller på bänken. Ingen vidare förklaring gavs heller till ivorianens frånvaro. Nu rapporterar dock Manchester Evening News att Bailly blivit magsjuk före Uniteds möte med West Bromwich och det föranledde frånvaron. Bailly var frisk nog för en bänkplats mot Bournemouth men riskerades inte i lördags, där ju Phil Jones och Chris Smalling stod för väldigt habila insatser i mittförsvaret. Att det inte rörde sig om en skada eller misstroende från Mourinho noteras på positiva listan idag.

Embed from Getty Images

Evans intresserar Mourinho

Nej, vi brukar inte i normala fall tro på eller ägna särdeles mycket tid åt The Sun. Likväl så tar vi upp påståendet om att en viss Jonny Evans sägs intressera José Mourinho till nästa säsong. Evans lämnade United år 2015 under Louis van Gaals era och har sedan dess hållit till i West Bromwich. Som bekant ju är spelar klubben inte Premier League-fotboll kommande säsong, och Evans är både ålders- (han blev 30 i januari) och kompetensmässigt en mittback som hör hemma i en ligaklubb. Huruvida han på allvar skulle vara en spelare för Uniteds lagbygge är väl mer tveksamt, även om den harmlösa prislapp det rapporteras om får sägas vara värd en chansning. Evans spelade totalt 131 ligamatcher för United och gjorde fyra mål.

Embed from Getty Images

Dragkamp om Jorginho och Sessegnon?

Med sommaren och silly season i antågande börjar allt fler rykten poppa upp. Förutom ryktet om Evans så noterar vi att Mirror påstår att José Mourinho och Pep Guardiola slåss om att värva mittfältaren Jorginho från Napoli. United ryktas tappa Marouane Fellaini och behöver nödvändigt stärka upp mittfältet till kommande säsong. Guardiola å sin sida ska se Jorginho som ett komplement i truppen då Yaya Toure är på väg bort. I samma veva passar Mirror på att berätta att United och Mourinho är intresserade av Southamptons högerback Cedric Soares. 26-åringen är landsman med Mourinho och kan tänkas gå för en hyfsat billig peng ifall Southampton degraderas.

En annan ytter det pratats om i vinter är Fulhams underbarn Ryan Sessegnon. ESPN menar att Tottenham och United kommer att göra upp om 17-åringen i sommar. Sessegnon har gjort 15 ligamål den här säsongen och har övergått från att spela ytterback till spela yttermittfältare.

Zidane litar på Navas

Igår bortabesegrade Real Madrid Bayern München i det första semifinalmötet i Champions League. Målvakten Keylor Navas stod då för en bra prestation i Reals mål (bortsett från agerandet på Bayerns 1-0-mål) och får sägas ha starkt bidragit till att vinna matchen åt Zinedine Zidanes mannar. Nu rapporterar talkSPORT, som i sin tur hänvisar till den spanske fotbollsexperten Phil Kitromilides, att Zidane är nöjd med att ha Navas som förstekeeper i Real och att han inte siktar in sig på någon målvaktsvärvning i sommar. Fransmannen ska ha uttalat sitt stöd för Navas vid upprepade tillfällen, vilket skulle göra att en transfer rörande David De Gea inte skulle bli av i sommar heller. Motsättningen består i att Real Madrids styrelse och presidenten Floréntino Perez kan tänkas vilja ersätta Navas, vilket skulle betyda att det blir en dragkamp inom klubben i sommar.

Embed from Getty Images

Juniorfinalen definitivt spikad

Finalen i juniorligan spelas som bekant mellan Manchester United och Chelsea. Nu är det också definitivt bestämt att finalen spelas lördagen den 5 maj med avspark klockan 13.00 svensk tid. Finalen kommer att spelas på för United bekant mark. Leigh Sports Village, där juniorerna och reserverna vanligen spelar, står värd för matchen. Vill man se spektaklet på plats behöver man inte bekymra sig för några hutlösa biljettpriser, inträdet är nämligen fritt.