Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter United – Arsenal 2-1

Tre poäng, mål på övertid och vinst i Wengers sista match på Old Trafford. Pogba, Mkhitaryan och Fellaini stod för målen i en i övrigt sömning tillställning.

Embed from Getty Images

Följande uppställning startade matchen:
De Gea
Valencia – Lindelöf – Smalling – Young
Herrera – Matic – Pogba
Lingard – Lukaku – Alexis

Att notera från elvan ovan var att Jones saknades från den elva som mötte Spurs i semifinalen av FA-cupen. Annars samma spelare då som idag.

Matchen

”Arsene Wenger, we want you to stay” sjöng hemmafansen. Erik Niva uttryckte det väl i halvtidspausen, ”det puttrar på därute” samt att det kändes som någon form av testimonial match. Det var verkligen en annorlunda känsla och inget likt de minnesvärda matcherna mellan klubbarna som alltid pratas om inför mötena mellan United och Arsenal, speciellt också med Arsenes avsked.

Från första halvleken kunde man konstatera att Granit Xhaka skulle fått varning redan efter fem minuter efter ful, ful stämpling på sin gamle lagkamrat Alexis.

Embed from Getty Images

Målet kom till via en effektiv spelvändning signerat Lingard och framförallt Pogba. Lukakus inlägg skall också nämnas och frågan är om han inte är klubbens bästa på just detta, inläggen alltså. Något vi alla kan vara säkra på är i alla fall att Matteo Darmian inte är det.

En i raden av matcher där Mourinho faktiskt ställer upp laget utifrån 4-3-3, låt oss hoppas att det fortsätter även återstående matcher och nästa säsong. Paul Pogba instämmer i denna fråga.

Att Wenger trots kommande avgörande möte med Atletico Madrid valde att starta Bellerin och Mkhitaryan var förvånande. Visst, ett par ordinarie behövs kanske för att inte helt lämna ungdomarna ensamma med ligans andra bästa lag på bortaplan. Henrikh Mkhitaryan som för övrigt hade en bra chans att kvittera matchen med ett skott tätt utanför De Geas högra stolpe.

Andra halvleken inleddes tråkigt med skada för Romelu Lukaku, i närkamp med mittback Mavropanos. Marcus Rashford ersatte. Minuten senare kom kvitteringsmålet av nyss nämnde armenier.

Embed from Getty Images

I övrigt inte ofta man håller med Pontus Kåmark om analyser och dylikt. Men när han flera gånger konstaterade och klagade på Uniteds alldeles för säkra och långsamma uppspel, kunde man inte annat än att hålla med honom. Ointressesant att titta på och ointresserade spelare såg det ut som. Precis som förra hemmamatchen mot West Brom som var ett riktigt lågvattenmärke. Detta var inte mycket bättre, framförallt med tanke på motståndet som Arsenal ställde upp med.

Ovanstående åsikter kvarstår trots Fellainis vinstmål på övertid. Belgaren hade minuter tidigare träffat stolpen och Rashford avvinkats offside på returen. En sista kraftansträngning resulterade i mål och vinst. Mourinho är i alla fall nöjd.

Embed from Getty Images

Traditioner

Detta var match nummer 3918 i rad (!) med minst en akademispelare i matchtruppen. Traditionen och historiken fortsätter. Imponerande siffror och alltid angenämt att se ungdomens tydliga stämpel i klubben.

Marcus Rashford, en av dessa spelare, fick nöja sig med start på bänken denna söndag. Hans framtid och utveckling är värd att fundera kring. Sett till de spelare som allt som oftast startar matcher denna säsong, och med köpet av Alexis, har han inte en given startplats. Platsen till höger som för närvarande innehas av en annan akademispelare, Lingard, är möjligen aktuell att konkurrera om men även där har Jesse gjort platsen till sin. Alexis har visserligen inte levererat till den grad att platsen till vänster är givet hans, men Mourinho lär starta honom i merparten av alla matcher ändå.

Sommarens förändringar

Inte ens en plats i truppen för Luke Shaw, Daley Blind eller Matteo Darmian. Dessa tre herrar lär inte vara aktuella för spel någon gång nästa säsong, i alla fall inte som spelare för Manchester United. Samtliga lär säljas i sommarfönstret.

Embed from Getty Images

Vad som händer med Marouane Fellaini vet bara han, agenten och möjligen José. Inte velat skriva på kontrakt och är säkert ute efter att få mer speltid än vad han kunnat erbjudas senaste säsongerna. För undertecknad får han mer än gärna leta efter en ny klubb och lämna så snart som möjligt.

Till dessa fyra namn kan möjligen också tveksamma framtider gälla även för Juan Mata, Marcos Rojo och framförallt Anthony Martial. Många namn ut och säkerligen ett par namn in. Ytterbackar ett måste, både till vänster och höger. Ytterligare en mittback, med tanke på skadesituationen som gäller samtliga alternativ (Lindelöf möjligen ej med i de skadedrabbades förening). En mittfältare till, känns betydande för att avlasta Matic. Och, hur hanteras platsen som Martial lämnar? För visst lär han väl lämna, tyvärr. Känns icke som att han och Mourinho kommer komma varandra närmare, snarare tvärtom. Oerhört synd, och oroande att en sådan talang (eventuellt) lämnar.

Embed from Getty Images

Att Eric Bailly inte tycks kunna undvika sjukstugan är oroande. Han är ju tilltänkt att vara en av de två permanenta mittbackarna tillsammans med ett nytillskott, eller Lindelöf som ju bör vara aktuell efter den satsning (ekonomiskt) som gjordes förra sommaren. Att ha ännu en säsong med Smalling, Jones, Rojo som turas om att spela ett par matcher innan det är dags för nästa skada.