Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 17

Embed from Getty Images

Ligorna i Europa rullar in på upploppsrakorna, vilket också syns i speltiden för vissa av Manchester Uniteds utlånade spelare. För vissa återstår bara en match av säsongen, medan vissa har kvalspel för avancemang framför sig. 

Dean Henderson, Shrewsbury

Shrewsbury har säkrat tredjeplatsen i League One, vilket betyder kvalspel mot seriesexan. Det får ses som orsaken till att klubben valde att vila Henderson i veckans bägge matcher. I tisdags vann man hemma mot Peterborough med 3-1 och på lördagen fixade man 1-1 borta mot Blackpool. Craig MacGillivray, som agerat back up åt Henderson hela säsongen, vaktade målet bägge gångerna. Shrewsbury avslutar ligaspelet med hemmamöte med Milton Keynes Dons på lördag.

Regan Poole, Northampton

Ingen Regan Poole i Northamptons matchtrupp på lördagen. Det blev förlust med 1-0 borta mot Walsall vilket också betyder att sagan är all i League One för Northamptons del. Tre poäng och 17 mål skiljer till rätt sida om strecket inför den sista omgången.

Sam Johnstone, Aston Villa

Det blev 90 minuter, men ingen hållen nolla för Sam Johnstone när Aston Villa spelade oavgjort, 1-1, hemma mot Derby. Matchen gjorde varken från eller till, Aston Villa är klart för kval till Premier League och det står också klart att Middlesbrough väntar där. Villa avslutar ligaspelet med bortamatch mot Millwall på söndag. Återstår att se om Johnstone vilas eller ej.

Embed from Getty Images

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Hur det blir med resten av säsongen och Villas kvalspel för Axel Tuanzebes del återstår att se. Vristskadan ställer honom fortsatt utanför truppen och ingen prognos gavs i helgen heller.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Timothy Fosu-Mensah stod för tredje matchen i rad utanför Crystal Palace matchtrupp när man tog emot Leicester hemma på lördagen. Väl där blev det seger med hela 5-0 och ett i princip säkrat ligakontrakt.

Matthew Willock, St Johnstone

Skottska ligan är uppdelad i en nedflyttningszon och en zon där Celtic definierar hem guldet. Matthew Willock och St Johnstone håller till i ingenmansland i den förstnämnda. På lördagen blev det 1-1 hemma mot Partick Thistle och 90 minuter för Willocks del.

Andreas Pereira, Valencia

Efter 90 minuter senast blev Andreas Pereira kvar på bänken hela matchen när Valencia spelade oavgjort, 0-0, hemma mot Eibar. Valencia är i det närmaste klart för Champions League-kval nästa säsong.

Embed from Getty Images

James Wilson, Sheffield United

Historien upprepar sig för James Wilson. När Sheffield United mötte Preston hemma på lördagen fanns Wilson inte med i matchtruppen. Hur det gick? Förlust med 1-0.

Charlie Scott, Hamilton Academical

Precis som Matthew Willocks St Johnstone spelar Charlie Scotts Hamilton i den så kallade nedflyttningszonen. I helgen fick Scott, tro det eller ej, göra debut för Hamilton. Det blev seger med 2-0 hemma mot Ross County och ett 15 minuter långt inhopp på det centrala mittfältet.