Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Brighton & Hove Albion – Manchester United (May the Fourth be with us)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Premier League-matchen mellan Manchester United och Brighton & Hove Albion. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

Idag görs matchdagsbloggen av Gustav Brinck-Larsen (före match) och Mikael Österdahl (efter match).


Senast uppdaterad: 2018/05/04 23:33Brighton & Hove Albion – Manchester United 1-0 (0-0)

Premier League, omgång 37 • 2018-05-04, 21.00 • Falmer Stadium, Falmer, Brighton • publik: 30 611 • domare: Craig Pawson


     (47) Glenn Murray
 1-0 (57) Pascal Gross
     (67) Pascal Gross


Manchester United

De Gea; Darmian (Shaw 68), Smalling, Rojo (McTominay 76), Young; Fellaini (Lingard 68), Matic, Pogba; Mata, Rashford, Martial

Avbyare: Romero, Bailly, Lindelöf, Herrera

Brighton & Hove Albion

Ryan; Bruno, Duffy, Dunk, Bong, Knockaert, Stephens, Propper, Izquierdo (March 88); Gross (Kayal 84), Murray (Ulloa 90+2)

Avbyare: Krul, Goldson, Scheletto, LocadiaUpdated: 2018/05/04 22:59
 • 1
 • Share


2018/05/04 23:33
Tack för idag

”Det var så dåligt. Jag saknar ord för det,” säger Gary Neville i Sky Sports sändning.

”Min åsikt är att [Mourinho] inte gillar några av spelarna. De var fullständigt bedrövliga idag. Det är inte tillräckligt bra. Standarden måste vara högre. Mourinho såg ut att ha tappat tron på några av spelarna idag.”

Och med det stänger vi den här matchdagsbloggen.

Snackisarna är ute och det har vloggats efter matchen.Mer imorgon.

Tack för visat intresse.

 • 0
 • Share


2018/05/04 23:28
Mourinho: Nu kanske ni inte förstår varför viss inte spelar mer

José Mourinho fick samtala med Sky Sports efter Uniteds förlust. Han var inte belåten.

”Inte tillräckligt bra.”

Varför?

”För att spelarna som ersatte andra inte presterade på en bra nivå. När individer inte presterar på en bra nivå är det svårt för laget att prestera. Nu kanske ni förstår varför vissa inte spelar mer.”

Hur kan det se ut så här?

”Mina spelare… om du frågar dem sa jag till dem vad som skulle hända. Jag sa i halvtid vad som skulle hända. Jag visste vad som skulle hända. Vi fick en reaktion i slutet men det är normalt. Överlag var attityden från minut ett… de var starkare än oss.

”Jag kunde inte övertala mina spelare att de behövde fyra poäng. Det är viktigt för mig men det såg inte ut att vara viktigt för några av mina spelare.”

Är du besviken på prestationen?

”Jag skulle inte säga besviken, besviken. För jag känner dem. Men jag kände att för några av dem var möjligheten att starta matchen och… Varför alltid Lukaku? Ni fick svaret. Vi är kanske inte individuellt så bra som många säger. Slutar vi tvåa är det mer än fantastiskt.”

 • 0
 • Share


2018/05/04 22:55
Brighton – United 1-0

Brighton & Hove Albion är klara för Premier League 2017/18. Detta sedan de på fredagskvällen besegrade ett uselt Manchester United med 1-0.

Pascal Gross gjorde matchens enda mål när han med minsta marginal skickade in bollen över mållinjen, då knappa timmen var spelad.

Därmed lyckades United med bedriften att förlora borta mot alla nykomlingar den här säsongen.

Usch, usch, usch.

 • 0
 • Share


2018/05/04 20:55
Då kör vi

Spelarna vandrar in, det är dags för detta något oortodoxa Unitedlag att visa att de verkligen vill cementera andraplatsen.

Ut och kör över nu!

 • 3
 • Share


2018/05/04 20:30
Vi lär få vänta

Det sades i förbifarten, så vi har ingen aning om hur allvarligt det är med Alexis. Vi får väl tro att det mest sannolika är att han fått en liten smäll eller så, inget allvarligt. Annars hade vi hört mer om det från journalister med mera.

Han spelar inte ikväll i alla fall den gode chilenaren, det kan vi vara säkra på.

 • 0
 • Share


2018/05/04 20:26
Ey, Romero

Jag letade inte ens efter honom, för jag var övertygad om att han inte skulle vara där. Men Sergio Romero är tillbaka!

Han spelar så klart inte, men det var alltså inte O’Hara som saknades i de tidiga lagnyheterna, det var Romero.

Och här skrev jag in Joel Pereira av bara farten bland spelarna på bänken. Skämmes på mig. Får Romero kanske en start under de sista matcherna? Det skulle ju rimma väl med Mourinhos vilja att hjälpa spelarna bli klara för VM.

 • 0
 • Share


2018/05/04 20:17
Alexis skadad?

Enligt MUTV har Alexis inte rest med till Brighton på grund av skada. Söker mer information om vad det kan vara.

 • 0
 • Share


2018/05/04 20:11
Tankar om elvan

Så, Mourinho väljer att fortsätta rotera. En del saker har jag inga problem med, andra tycker jag är mycket märkliga. Vi går igenom spelare för spelare och tar Mourinhos snack om VM med i tankarna.

De Gea: given, ska spela. Inget snack.

Darmian: Kommer säkerligen säljas, har inget VM – varför inte Lindelöf här om man skall vila Valencia?

Smalling: Kämpar hårt för att komma med i VM, har varit okej – jag köper att han spelar.

Rojo: Har inte spelat sedan bronsåldern typ, så om Mou vill vara schysst inför VM förstår jag att han spelar Rojo

Young: Kapten för dagen, ändå alltid oförståeligt att han spelar. Imponerar i princip aldrig.

Fellaini: Har också VM att spela för, avgjorde sist – jag köper det.

Matic: Får spela, ska spela – inget konstigt.

Pogba. Given.

Mata: Jag gillar Mata, och är glad att han får starta. Passningsfoten och rörligheten kan vara utmärkt ihop med Rashford och Martial. Ur VM-synpunkt märkligt, för inte lär Mata komma med dit.

Rashford: Givet att han får chansen när Lukaku är skadad.

Martial: Spelar för en VM-plats. Jag hade gärna sett honom även om Alexis varit med.

Bänken är också rejält baktung kan vi notera. Egentligen bara Lingard som alternativ framåt om det inte skulle fungera.

Updated: 2018/05/04 20:13
 • 0
 • Share


2018/05/04 20:02
Och Brighton

Och här har vi Brightons elva.


 • 0
 • Share


2018/05/04 20:00
Dagens elva

Här är dagens elva för United. Det är inte riktigt samma som läckte ut för en halvtimme sedan, men väldigt nära. McTominay sitter på bänken och istället spelar Fellaini.


 • 0
 • Share


2018/05/04 19:31
Rykten, rykten rykten

Manchester Evening News skriver, utan källor, att rykten runt arenan säger att Darmian, Rojo, McTominay, Martial, Mata och Rashford kommer starta ikväll. Detta skall tas med en nypa salt, men det tyder på att Mourinho kanske inser att motiverade Unitedspelare kan vara det bästa receptet ikväll.

Den läckta elvan i sin helhet säger det här laget:

De Gea

Darmian – Smalling – Rojo – Young

McTominay – Matic – Pogba

Mata – Rashford – Martial

Updated: 2018/05/04 19:33
 • 0
 • Share


2018/05/04 19:12
Så mycket för mina spekulationer

Eftersom Alexis saknas (jag kommer utgå från det) så förstörs ju mina spekulationer om startelvan. Å andra sidan kan det på ett sätt bli enklare, då frånvaron av Alexis gör att jag känner mig hyfsat trygg i att Rashford då startar längst fram, med Martial till vänster.

 • 0
 • Share


2018/05/04 19:10
Alexis ledig?

Enligt Rob Dawson på ESPN har Alexis Sanchez fått ledigt ikväll, vilket alltså skulle öppna för både Rashford och Martial på plan.

Inget är bekräftat än officiellt, så vi söker vidare efter bekräftelse. Men det finns egentligen ingen anledning till att betvivla att det är sant.


 • 1
 • Share


2018/05/04 18:43
Time to speculate

Dryga två timmar till matchstart, spelarna börjar ladda, fans som skall se matchen ihop börjar samlas – det kan vara dags att fundera på hur United startar. Jag börjar med elvan jag tror på.

De Gea

Valencia – Bailly – Lindelöf – Young

McTominay – Matic – Pogba

Lingard – Rashford – Alexis

Det första jag kan säga är att detta inte är elvan vi kommer vi få, jag är notoriskt sämst på att gissa Mourinhoelvor. Men jag skall ändå försöka motivera, lagdel för lagdel.

De Gea i mål är given, så vi går upp till försvaret. Ytterbackarna lär vara givna, och centralt tror jag att vi för första gången får se Bailly och Lindelöf tillsammans som ensamma mittbackar (de har spelat ihop i fembackslinje förut). En av anledningarna till att jag tror det är att Mourinho på presskonferensen igår sa att Bailly inte får spela pga att Elfenbenskusten inte skall spela VM. Det var, tror jag, ren bullshit från Mourinho, därför tror jag på Bailly centralt. Att det blir Lindelöf bredvid grundar jag på en sak: han var bäst på plan mot Arsenal och har imponerat under sina senaste matcher. Men det kan helt ärligt lika gärna bli Smalling eller Rojo…

På mittfältet tror jag att vi får se en förändring, och det är att Herrera ersätts av McTominay. Dels har Herrera inte varit superbra på slutet, eller han har snarare blandat och gett en hel del. McTominay har inte spelat sedan City, men jag tror Mourinho kan vilja ge honom en chans. Det kan dock lika gärna bli Herrera, eller segernickaren från sist, nämligen Fellaini.

Längst fram spelar Alexis till vänster, och jag känner mig tämligen trygg i att Lingard också får starta. Så då är frågan vem som får spela längst fram; Martial eller Rashford. Och baserat dels på att Rashford var den som fick ersatte Lukaku vid bytet sist, och att Martial passar bättre på en kant, tror jag det blir engelsmannen. Men även här är det oklart.

Så, där har ni en osäker och välgarderad gissning över hur United kommer starta ikväll.

 • 0
 • Share


2018/05/04 18:20
Ljummen, fin kväll

Det ser ut att vara fina förutsättningar för fotboll i Brighton ikväll. 13 härliga försommargrader och bara en svag vind på någonstans runt tre sekundmeter. Annat än en regnig dag i Stoke (eller Manchester för den delen…).

 • 0
 • Share


2018/05/04 18:06
Pogba månadens spelare

Paul Pogba har blivit vald till Månadens spelare i april för Manchester United. Fem matcher, lika många poäng och matchens lirare i två av dem bäddade för det.

Fransmannen har i slutet av säsongen igen börjat leva upp till de högt ställda förväntningarna.


 • 0
 • Share


2018/05/04 17:40
Liten rättelse

En liten rättelse från det första inlägget.

Fyra poäng behöver United faktiskt för att säkra andraplatsen, då Tottenham (just nu på tredje plats) ju finns med och jagar oss. Men för att säkra att vi har Liverpool bakom oss, vilket faktiskt är viktigare för mig i nuläget, gäller de förutsättningar jag beskrev nedan.

 • 0
 • Share


2018/05/04 16:58
Tidiga lagnhyheter

Manchester United tog flyget ner till Brighton på den engelska sydkusten. Följande spelare är bekräftat av Manchester Evening News att de bordade flygplanet

Målvakter: David de Gea, Joel Pereira

Försvarare: Matteo Darmian, Eric Bailly, Chris Smalling, Victor Lindelöf, Marcos Rojo, Ashley Young, Luke Shaw

Mittfältare: Paul Pogba, Scott McTominay, Marouane Fellaini, Ander Herrera, Jesse Lingard, Juan Mata

Anfallare: Anthony Martial, Marcus Rashford

Den matematiskt kunnige ser snabbt att det endast är 17 namn, och att exempelvis spelare som Nemanja Matic och Alexis Sanchez saknas.

Frukta dock icke, MEN skriver tydligt att de kan ha missat en del spelare. Ett tydligt tecken på att så är fallet är att de endast såg två målvakter, och United reser alltid med tre. Vi kan därför kallt räkna med att Kieran O’Hara var med på flyget, för att få spendera matchen på läktaren.

 • 0
 • Share


2018/05/04 16:40
May the Fourth be with us

Sakta men säkert räknar vi ner den här säsongen. I stora delar av Sverige har våren tagit ett rejält grepp om landet, och man hade hoppats att Uniteds match ikväll hade betytt mer än vad den faktiskt gör.

Men nu är det som det är, och ikväll möter vi alltså Brighton Hove & Albion, som vi för enkelhets skull kommer förkorta till Brighton nedan (förlåt Hove & Albion).

Så vad kan vi då förvänta oss? Tjae, inte Eric Bailly, om vi skall sätta någon tilltro till José Mourinho. Inte för att det är något fel på Bailly, nej då, utan för att han är den ende av Uniteds mittbackar som inte har en chans på en VM-plats, och då vill Mourinho hellre spela de andra som kan få chansen. Ett tänk jag hade köpt, om det inte vore för två saker:

1: United har en FA-cupfinal om 15 dagar som bara måste vinnas om den här säsongen skall kunna toucha mot att vara godkänd.

2: United har inte ett klockrent första mittbackspar. Vi här däremot spelare i truppen som är bra nog för att bli det, jag tänker då framförallt på Bailly och Lindelöf tillsammans. Att låta dessa två spelare lira ihop de resterande fyra matcherna av säsongen borde för mig vara självklart, men så verkar alltså inte Mourinho resonera. Om han nu talade sanning på gårdagens presskonferens.

Tabellmässigt bör United inte ha mycket att spela för, andraplatsen säkras om vi tar en seger eller spelar två oavgjorda på de sista tre matcherna, något som bara skall ordnas. Men visst hade det varit skönt att ha den klar redan ikväll? Dessutom, med tre segrar på de sista tre matcherna når United respektabla 86 poäng, en poängsumma som faktiskt lett till ligaseger i elva av 25 gånger sedan Premier League grundades. Detta är något som inte spelar någon större roll med tanke på att City sprungit iväg, men ändå ett tydligt tecken på att United poängmässigt gör en riktigt stark säsong i ligan.

Brighton å sin sida bör vara tokmotiverade ikväll, då detta är deras största chans att ta poäng under sina tre sista matcher. Efter oss möter de nämligen Manchester City och Liverpool på bortaplan, två matcher de sannolikt får räkna in noll poäng på, speciellt som Liverpool potentiellt kan ha en fjärdeplats att försvara i den sista omgången.

Och Brightons förutsättningar är lite luriga. Med sina 37 poäng har de har fem poäng ned till nedflyttningsplats, vilket är hyfsat mycket med bara tre matcher kvar. Särskilt som de också har tre lag mellan sig och Southampton som är laget som ligger på plats 18 med 32 poäng. Men det är inte heller ointagligt, och inte heller helt osannolikt att lagen precis under dem kan ta in tillräckligt med poäng för att gå om dem. Men, med tre poäng till den här säsongen vågar jag i princip garantera att Brighton är safe.

Så hur går det ikväll? Ett halvmotiverat United som längtar efter FA-cupfinalen mot ett Brighton som ser sin stora chans att så gott som säkra kontraktet så att deras första sejour i Premier League åtminstone blir tvåårig. Det luktar motivation slår klass lång väg. Så, May the Fourth be with us ikväll.

 • 0
 • Share