Spelarbetyg: Brighton & Hove Albion – Manchester United 1-0

Embed from Getty Images

Pascal Gross nickade på mål. Marcos Rojo rensade undan bollen. Men då var det för sent. Målkameran visade att bollen var någon centimeter över linjen. Därmed vann Brighton & Hove Albion med 1-0 mot Manchester United.

Kollektivt och individuellt var det undermåligt från Uniteds sida, med ett, förutsägbart, undantag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Gör en David de Gea-räddning tidigt i första halvlek. Kanske, kanske kunde han ha gjort en till om inte Marcos Rojo hade stått i vägen.

Matteo Darmian: 4

Utbytt 68. Syndabock när Brighton gör mål. Har stora problem i försvarsspelet och bidrar inte alls offensivt. Får dessutom minus för att han har rakat av sig sina bisarra polisonger.

Chris Smalling: 5

Ansträngde sig väldigt hårt för att inte missa då han slog passningar på tio meter. Gjorde inga stora misstag defensivt men gjorde heller inget som höjde insatsen och såg emellanåt lite smått förvirrad ut.

Marcos Rojo: 5

Utbytt 76. Hade ett par fina brytningar. Hade också några situationer där han var snett ute. Kan skylla på ringrostighet.

Ashley Young: 4,5

Dålig till vänster, dålig till höger. På något sätt är det väl symboliskt att det är Ashley Young som bär kaptensbindeln när United är så här dåliga.

Marouane Fellaini: 4

Utbytt 68. Passade snett. Blev ifrånsprungen. Vann inga nickdueller.

Nemanja Matic: 5

Vann en del bollar. Noggrann i passningsspelet. Men också ifrånsprungen då och då.

Paul Pogba: 4

Försökte gång på gång bjuda medspelarna på frilägen. Misslyckades grovt varje gång.

Juan Mata: 4

Ansträngde sig vid några tillfällen för att hämta boll. Varje gång slutade det med att han spelade bollen hemåt och att United förlorade mark. Chanserna till spel i FA-cupfinalen torde ha minskat markant.

Marcus Rashford: 4,5

Var den som kom till några halvlägen och hade faktiskt ett skott på mål. Dock stort avdrag för att han inte ger Martial öppet mål i första halvlek.

Anthony Martial: 3

Fruktansvärd inställning, fruktansvärd prestation.

Luke Shaw: n/a

Inbytt 68. Kom in. Sprang. Gjorde inte så mycket mer.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 68. Lingard satt nog och mös på avbytarbänken, då Martials, Matas och Rashfords prestationer lär ha säkrat hans plats i finalelvan. Kom in och fick lite fart på United och var lagets bästa utespelare. Borde ha fått straff.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 76. Gjorde varken till eller från.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS