Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fortsatt intensivvård för Sir Alex; Martial närmar sig Juventus; Willian fortsatt intressant

Embed from Getty Images

Nyhetsrapporteringen kring Manchester United domineras efter helgen fortsatt av Sir Alex Fergusons sjukdomstillstånd. Inte mycket nytt finns att rapportera, annat än att 76-åringen är kvar på intensiven. I övrigt surras det en del kring Anthony Martials vara eller icke vara på Old Trafford. Juventusspåret fortsätter vara intressant, men det ryktas också om en bytesaffär inom ligan.

Sir Alex Ferguson kvar på intensiven

Inga större uppdateringar finns att tillgå gällande Sir Alex Fergusons hälsotillstånd. Som bekant är drabbades Ferguson av en hjärnblödning, för vilken han opererades i lördags. I uttalandet som följde operationen meddelade Manchester United att det hela gått bra, men att Sir Alex skulle vara i behov av intensivvård under en tid framöver. Idag meddelar Alan Irwin på Sky Sports att det inte finns mycket nytt att rapportera, annat än att Ferguson är kvar på intensiven på Salford Royal Hospital. Irwin upprepar klubbens uttalande om att operationen gått bra, men annars är informationen väldigt knapphändig. Sitt senaste framträdande gjorde Ferguson förra helgen då han avtackade Arsene Wenger å Manchester Uniteds vägnar före mötet med Arsenal på Old Trafford.

Embed from Getty Images

Martial närmar sig Juventus…

Transferrykten rörande spelare med utgående (eller närapå utgående) kontrakt är något vi fått och får leva oss att lära med. Är det inte David de Gea så är det Anthony Martial som är i ropet denna vår. Nu rapporterar Daily Express, som i sin tur refererar till italienska Tuttosport, att José Mourinho gett fransmannen grönt ljus att lämna klubben i sommar. Destinationen skulle i så fall vara Juventus. Mourinho ska inte se att Martials framtid finns på Old Trafford och för oss utomstående betraktare gav fredagskvällens insats mot Brighton inga större glädjekickar. Martial var totalt under isen då och har, trots några ljusglimtar, gjort en medioker säsong. Det som skulle tala emot en flytt till just Juventus är den gamla damens eventuella, stundande, managerbyte och en eventuell ny managers önskemål rörande nyförvärv.

Embed from Getty Images

…eller Chelsea?

Blir det inte Juventus för Anthony Martial så kan det bli Chelsea. I alla fall om vi ska tro Daily Mirror. Det är ingen hemlighet att José Mourinho gillar Willian, en spelare som ryktades till United redan sommaren 2016. Nu ryktas det om den 29-årige brassen igen, och Mourinho ska kunna tänka sig att släppa Martial till sin förra klubb med villkoret att han får en spelare i utbyte. Affären ska enligt Mirror vara värd 80 miljoner pund.

Embed from Getty Images

Den här dagen…

…år 2017 gjorde Scott McTominay sin seniordebut för Manchester United. Få kunde väl ana då att debuten skulle följas upp av en säsong som denna.

Igår…

…hade det gått fyra år sedan Ryan Giggs gjorde sin sista match för Manchester United.