Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 18

Embed from Getty Images

Säsongens näst sista lånekoll är här. För vissa av spelarna är säsongen nu över, medan det väntar kvalspel till högre divisioner för vissa. Dean Henderson har prisats på Shrewsburys interna gala, medan Sam Johnstone för första gången denna säsong inte spelade när Aston Villa rundade av ligaspelet. James Wilson är å sin sida på väg tillbaka till Manchester efter sin låneperiod i Sheffield United. Det lär dock bli en kort vistelse även i hemstaden för Wilson.

Dean Henderson, Shrewsbury

Shrewsbury avslutade ligasäsongen med att åka på en uddamålsförlust hemma mot Milton Keynes Dons. Bortalaget vann med 1-0 efter ett straffmål i den 63:e minuten. Dean Henderson vaktade målet för Shrewsbury och får nu ställa in sig på kvalspel med klubben. Shrewsbury möter seriesexan Charlton i ett dubbelmöte med start på bortaplan på torsdag. Vinnaren i dubbelmötet möter sedan Rotherham eller Scunthorpe i kvalfinalen. Vi noterar också att Henderson, på Shrewsburys interna gala, utsågs till bästa unga spelare denna säsong (även om just denna tweet förkunnar ett något dubbelt budskap).

Regan Poole, Northampton

Regan Poole och Northampton avslutade säsongen med att möta Oldham hemma på lördagen. Northampton var i praktiken klart för nedflyttning redan innan, medan Oldham slogs för förnyat kontrakt. Matchen slutade oavgjort, 2-2, vilket betyder att Oldham degraderas. Poole blev kvar på bänken hela matchen.

Sam Johnstone, Aston Villa

Sam Johnstone fanns, för första gången denna säsong, inte med i Aston Villas startelva när man avslutade ligaspelet med möte med Millwall på söndagen. Villa fick ett dåligt genrep inför Premier League-kvalet och föll med 1-0. Mark Bunn vaktade målet medan U23-keepern Matija Sarkic satt på bänken. Kvalet för Villas del inleds på lördag med bortamöte med Middlesbrough. Seger i det dubbelmötet ger en plats i kvalfinalen på Wembley mot antingen Fulham eller Derby. Johnstone är självskriven i målet på lördag.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

En som inte är självskriven i Aston Villa är Axel Tuanzebe. 20-åringen fanns återigen inte med i matchtruppen i helgen och troligen är det vadskadan som fortsatt spökar. Deltagande i kvalet ser därmed avlägset ut.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

För fjärde matchen i rad fick Timothy Fosu-Mensah finna sig i att stå utanför matchtruppen. Det gick vägen ändå för Crystal Palace. Bortasegern mot Stoke innebar nytt kontrakt och att sagan i ligan nu är all för Stoke.

Embed from Getty Images

Matthew Willock, St Johnstone

St Johnstone, redan klart för spel i skottska Premier League nästa säsong, hade lekstuga mot Motherwell på lördagseftermiddagen. Gästande St Johnstone vann med 5-1 och Matthew Willock fick 75 minuter på det centrala mittfältet.

Andreas Pereira, Valencia

Andreas Pereira fick nio minuter som vänstermittfältare när Valencia föll med 1-0 borta mot Villarreal på lördagskvällen. Pereira ersatte som vanligt Goncalo Guedes. Valencia är klart för Champions League-spel till hösten med två omgångar kvar av ligaspelet.

James Wilson, Sheffield United

James Wilsons utlåning till Sheffield United har varit allt annat än lyckosam. Efter en hoppingivande period i reservlaget lånades han ut efter nyår. Väl i Sheffield blev det ingen hel match och bara nio framträdanden totalt. Wilson avslutade säsongen med att från läktaren se Sheffield United vinna bortamötet med Bristol City. Det är en tidsfråga innan United friställer James Wilson.

Charlie Scott, Hamilton Academical

Efter ett 15 minuter långt inhopp sist blev Charlie Scott kvar på bänken hela matchen när Hamilton föll med 1-0 mot Dundee.