Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: West Ham United – Manchester United (En poäng skall vi ha – minst)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Premier League-matchen mellan Manchester United och West Ham United. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/05/10 23:19West Ham United – Manchester United 0-0 (0-0)

Premier League, omgång 31 • 2018-05-10, 20.45 • London Stadium, London • publik: • domare: Jon Moss


     (88) Paul Pogba
     (88) Noble


Manchester United

De Gea; Valencia (Bailly 94), Lindelöf, Smalling, Jones, Shaw; McTominay, Herrera, Pogba, Lingard (Rashford 74), Alexis (Young 92)

Avbyare: Romero, Blind, Mata, Martial

West Ham United

Adrian; Zabaleta, Ogbonna, Rice, Cresswell, Masuaku (Carroll 66), Noble, Kouyate, Joao Mario, Lanzini, Arnautovic

Avbyare: Hart, Evra, Cullen, Obiang, Fernandes, HugillUpdated: 2018/05/10 22:40
 • 0
 • Share


2018/05/10 23:19
Mourinho till BBC

Mourinho pratade med BBC efter matchen. Detta är vad han hade att säga.

”Vi är det näst bästa laget i Premier League, en fantastisk tävling med massa bra lag, och sex lag som försöker sluta först. Vi kom tvåa, jag är inte helt nöjd eftersom det inte är min natur. Men sedan stunden vi kände att det var helt omöjligt att sluta etta hade vi sikte på att sluta tvåa, och det klarade vi idag.

”Jag är inte kritisk mot prestationen alls. Mot Brighton, i halvtid, sa jag till spelarna att vi skulle förlora och inatt vid halvtid sa jag att vi skulle vinna. Jag hade fel, men vi var positiva i matchen. I den 80 minuten visste vi att en poäng var tillräckligt, så vi började tänka på det och lät matchen gå.

”Jag såg inte incidenten på slutet, men allt var bra. Nu siktar vi på att sluta med mer än 80 poäng. Det är normalt att Michael Carrick är kapten på Old Trafford i den sista matchen i hans karriär. David de Gea kommer vila, vilket ger chansen för Sergio Romero chansen att spela. Jag kan göra förändringar.”

Men Mourinhos ord stänger vi för idag. Tack för visat intresse.

 • 0
 • Share

Jag missade att klistra in publiken i det översta inlägget, och på grund av tekniska issues är det nu för sent.

Men det 56.902 åskådare på plats för den som undrar.

 • 0
 • Share


2018/05/10 22:53
200 för Young

Kanske inte det mest värdiga firandet, men faktum är att när Ashley Young hoppade in i den 92 minuten så gjorde han sin tvåhundrade match för Manchester United.

Grattis till det!

 • 0
 • Share


2018/05/10 22:50
De Gea efter matchen

David De Gea höll nollan för 18 gången (i ligan) den här säsongen. Detta hade han att säga till media efter matchen.

Hur glad är du över det oavgjorda resultatet och att ha säkrat andraplatsen nu?

”Ja, det var det vi ville göra, sluta två. Och vi gjorde det, vi tog poängen. Vi spelade bättre än dem och hade bättre chanser, men det blev en poäng och vi är tvåa.”

Hur viktigt var det att ha säkrat det före sista omgången, för att hålla saker och ting friskt inför FA-cupfinalen?

”Självklart är det bra att ha det klart så tidigt som möjligt. Vi gjorde det och är glada. Nu har vi en match före finalen så vi måste träna bra och försöka vinna den sista matchen.”

Den artonde hållna nollan för dig, vilket innebär att du vinner din första Golden Glove. Hur stolt är du över det?

”Det är väldigt bra, jag tycker det betyder att lagets försvar fungerat bra hela året och jag är väldigt glad för det.”

Bra säsong för dig, årets spelare igen [i United] – hur glad är du över din egen prestation?

”Jag är glad, jag tycker det har varit en bra säsong. Jag har bra självförtroende och är stark, så det känns jättebra.”

Kan ni avsluta det med en FA-cuptitel också?

”Jag hoppas det. Vi kommer kämpa för det, det är ett bra tillfälle att avsluta säsongen med en titel. Vi är Manchester United, och det är en speciell match på Wembley så vi vill vinna den.”

 • 0
 • Share


2018/05/10 22:35
Vi är tvåa

Jaha, det blev 0-0. En stund i första halvlek var det rätt kul att se United, i övrigt en rätt medioker och ointressant match. Ja, tills det att Mark Noble gick bananas och kunde fått både ett och två röda kort. Istället samma för honom och Pogba, som inte gjorde något. Rimligt, Moss, rimligt.

Men ja, United slutar alltså tvåa i Premier League 2017/18. Det vet vi med en omgång kvar.

 • 0
 • Share


2018/05/10 21:34
Långskott på långskott

0-0 i halvtid, föga förvånande. Efter en trög start, med diverse bolltapp (mycket från McTominay) och småslarvigt spel så spelade United upp sig från den 20 minuten.

Shaw, bäst på plan i första halvlek, hade en i stolpen, ett läge han fick på en Alexis-retur. I övrigt var de två långskott från Lingard och ett från McTominay (som spelade upp sig) som var det farligaste från United. 1-0 hade inte varit orättvist.

West Ham var inte ofarliga, men United ändå giftigare.

 • 0
 • Share


2018/05/10 20:42
Mourinho till Sky

På frågan om processen till dagens lag svarade Mourinho så här.

”Poäng. Vi behöver en poäng, vi har två matcher för det men förhoppningsvis ordnar vi det idag. Kommer vi spela för en poäng, nej. Vi kommer försöka spela för att vinna. Vi vill sluta tvåa och för att göra det behövs en poäng.”

 • 0
 • Share


2018/05/10 20:40
Fem kvar

Okej, fem minuter kvar till match. Inga större förhoppningar som sagt (sorry för negativiteten), men kom igen nu United. Förvåna oss alla!

 • 0
 • Share


2018/05/10 20:39
Inför Chelsea?

Något jag glömde skriva, men att det spelas med fem backar idag kan så klart ses som ett tecken på att det är så United kommer spela i FA-cupfinalen. Det finns egentligen ingen annan större anledning till varför United skulle spela med fem backar idag om det inte är tänkt att användas nästa lördag. Det skulle vara om det är ett mind game från Mourinho, men annars är det ologiskt.

 • 0
 • Share


2018/05/10 20:14
Peppen?

Jag längtar. Längtar så jäkla mycket efter att ligamatcherna i maj skall betyda något på riktigt. Inte att vi skall behöva ta en poäng för att säkra andraplatsen.

Jag är, fortfarande, en stark försvarare av Mourinho. Inte för att han får United att spela en fin, sprudlande fotboll, det kan alla med ögon i ansiktet se att han inte gör, utan för att klubbens status stigit rejält med honom de senaste två åren. Från att mer eller mindre fått ta de spelare som blivit lediga kan vi nu värva in spelare vi behöver. Självklart inte så att vi kan ta alla världsspelare, det kan ingen, men betydligt fler ser nu United som ett alternativ än vad de gjorde när Moyes och LvG ledde oss.

Men, nästa säsong måste vi vara med hela vägen in i mål. Även om vi inte vinner så måste det avgöras sent, och vi skall vara en contender till att vinna. Annars har Mourinho fått sitt treårsprojekt – och inte lyckats.

Men just nu sitter jag här med en halvtimme till match och känner att Premier League är lika ointressant som hockey-VM, och då skall gudarna veta att jag ser hockey-VM som något av det minst intressanta som finns.

Så, det här United med den här fembackslinjen får gärna överraska mig ikväll. Släpp handbromsen, försök trycka framåt. Det kommer ju inte hända, men fan vad jag skulle önska att det blev 90 minuter av glädje istället för risk att somna. Jag kräver inte finspel och PL-titel nästa år (det räcker med PL-titel), men för att jag skall orka med hela kvällen skulle det vara skönt att få någonting att hoppas på ikväll.

Updated: 2018/05/10 20:18
 • 1
 • Share


2018/05/10 19:58
Tankar om elvan

Så, United spelar alltså med fem backar. Jag tror att laget ställs upp i stil med detta.

De Gea

Valencia – Lindelöf – Smalling – Jones – Shaw

McTominay – Herrera – Pogba

Lingard – Alexis

Troligen ligger Lingard lite bakom Alexis, som jag tror är den som startar längst fram. Vi snackar alltså ett totalt underkännande av både Marcus Rashford och Anthony Martial. Att fransmannen skulle hamna på bänken efter sin insats sist såg jag som självklart, men Rashford trodde jag ändå skulle få förnyat förtroende.

Vi fortsätter bakåt till mittfältet, där det enda som egentligen förvånar är att Matic inte är med. Han har sannolikt fått ledigt, av någon anledning. Men dessa tre (McT, Herrera och Pogba) skall kunna klara av att dominera den här matchen. Förhoppningsvis får Pogba en än friare roll framåt.

I backlinjen spelar Valencia till höger, ingen skräll där, men till vänster får alltså Luke Shaw spela. Hade jag inte sett hans Unitedkarriär som körd hade jag fått upp förhoppningarna, nu ser jag det mer som en sista match från start innan försäljning. Men jag hoppas jag har fel, han är ju vår bästa vänsterback.

Centralt alltså Lindelöf (bra och kul inför Sveriges VM) tillsammans med Smalling och Jones. Tjae, varför inte? Smalling hoppas på att få en plats i VM-truppen, och Jones bör vara självskriven i den men vill ju ändå få matcher inför mästerskapet. Hade naturligtvis föredragit Bailly, men han verkar vara klar för säsongen (nu kommer han starta på söndag bara för att jag skrev så). Och ja, De Gea i mål. Så klart.

På bänken ser vi att ryktet att Chong skulle vara där inte stämmer.

Som brasklapp vill jag lägga in att det ju är möjligt att Jones (eller Lindelöf) tar klivet upp till det defensiva mittfältet. I så fall kanske detta kan vara en elva.

De Gea

Valencia – Smalling – Jones – Shaw

McTominay – Jones – Herrera

Lingard – Alexis – Pogba

Men nej, det är inte Mourinhos stil att flytta runt spelare så.

Updated: 2018/05/10 20:02
 • 0
 • Share


2018/05/10 19:46
Och West Ham

Och hemmalaget startar med dessa elva.


 • 0
 • Share


2018/05/10 19:45
Dagens elva

Då har dagens startelva annonserats av United. Det är den läckta elvan från tidigare, alltså sannolikt ett 5-3-2/5-4-1.


 • 0
 • Share


2018/05/10 19:01
Läckt elva?

Den första ryktade elvan har kommit till ikväll. Enligt den ställer United upp med Lindelöf, Jones och Smalling, samt även Valencia och Shaw – något som tyder på en fembackslinje. Kanske i stil med denna?

De Gea

Valencia – Lindelöf – Smalling – Jones – Shaw

McTominay – Herrera – Pogba

Lingard

Alexis

Inget bekräftat så klart, och att United skulle övergå till fembackslinje helt plötsligt får väl ses som ganska osannolikt. Vem som rapporterar att denna elva läckt ut avslöjas inte av MEN heller.

 • 0
 • Share


2018/05/10 18:59
Ingen Darmian

Matteo Darmians fru har genom att lägga ut en matbild på Instagram avslöjat att Darmian inte flög med United igår.

Hur? Genom att posta en bild på sin frukost i morse och tackat Darmian för att han gjort den. Vilket lär ha varit svårt om han flög till London igår.

Så vi skall nog inte räkna med den italienska högerbacken ikväll.

 • 0
 • Share


2018/05/10 18:40
Chicharito och Sir Alex

Javier ”Chicharito” Hernandez har pratat med West Hams hemsida om Sir Alex Ferguson. Väl värt läsning.

Ni hittar det här.

 • 0
 • Share


2018/05/10 18:15
Rykten om truppen

Manchester Evening News rapporterar att det ryktas att Tahith Chong skall finnas med i truppen ikväll.

Chong är en av de klart mest talangfulla spelarna i Uniteds ungdomslag, och ett framträdande från honom är det många som hade gillat. Inget bekräftat än dock.

 • 1
 • Share


2018/05/10 17:42
Hur kommer vi starta?

Ja, hur kommer Manchester Uniteds elva se ut idag? Det är en fråga som inte är speciellt lätt att svara på.

Längst bak är det givet, De Gea spelar. Såvida inte Mourinho fortsätter göra allvar av att låta VM-spelare få spela, för i så fall kan Romero få chansen. Men nej, jag tror på De Gea ikväll, med Romero på söndag – om United tar poäng idag.

Backlinjen, där ser jag Valencia till höger och Young till vänster. Eftersom det är bortamatch lär inte Lindelöf spela, och icke-VM-spelaren Bailly kanske också får sitta på läktaren. Jones är tillbaka, och han tror jag får spela, tillsammans med Smalling som Mourinho verkar favorisera för tillfället.

Mittfältet kan bli lite hur som helst, så utan egentligen några motiveringar tror jag på Herrera, Matic och Pogba. Fellaini saknas, och McTominay har inte fått starta på ett tag, så jag tror på den förstnämnda trion.

Längst fram är Alexis tillbaka, och han måste få spela till vänster med tanke på Martials icke-insats senast. Det ger Rashford längst fram, och sen tror jag på Lingard men det kan lika gärna bli Mata.

Så, detta:

De Gea

Valencia – Smalling – Jones – Young

Herrera – Matic – Pogba

Lingard – Rashford – Alexis

 • 0
 • Share


2018/05/10 16:01
Får vi se honom?

Det är långt ifrån säkert att vi får se honom på plan, han har inte direkt varit ordinarie sedan han anslöt i januari.

Men i West Ham finns vår senaste självklara vänsterback, Patrice Evra. Bortsett från de 7-8 matcher Luke Shaw gjorde säsongen 2015/16 har vi inte haft en vänsterback i närheten av Patrice Evras kvalitet. Ikväll får hans gamla lagkamrater i alla fall chansen att hälsa på honom, och om vi har tur får vi se honom på plan. • 0
 • Share

Han lämnade United i somras och ryktas nu vara på väg till MLS. Men 2014 kunde Rooney fortfarande göra spektakulära mål, så som detta mot just dagens motståndare.


 • 0
 • Share


2018/05/10 14:11
Vi minns tillbaka

Det var mot West Ham vi kom igång. Ja, Supercupfinalen var den första tävlingsmatchen, men den 13 augusti förra året spelade United sin första Premier League-match för säsongen, och det var just mot West Ham.

Old Trafford var då fylld med 74.928 åskådare som fick se United skjuta sammanlagt 21 skott, varav (endast) fem på mål men hela fyra stycken som gav rassel i nätet. Lukaku säkrade segern med sina två mål, sedan fyllde Martial och Pogba på med två mål på slutet, och livet var härligt som Unitedsupporter. Det var en match som gav mig tro, och även om vi sedan blivit frånsprungna i ligan är det ändå en skön känsla att gå tillbaks och titta på matchen. • 0
 • Share


2018/05/10 13:24
Tidiga lagnyheter

På presskonferensen inför matchen bekräftade José Mourinho att Romelu Lukaku saknas, men också att Marouane Fellaini har muskelproblem som gör att han kommer missa matchen. I övrigt skall samtliga spelare vara klara för spel.

Dessa är spelarna som Manchester Evening News såg kliva på flygplanet ner till London.

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira

Försvarare: Antonio Valencia, Phil Jones, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Daley Blind, Ashley Young, Eric Bailly, Luke Shaw

Mittfältare: Scott McTominay, Ander Herrera, Paul Pogba, Juan Mata, Jesse Lingard

Anfallare: Marcus Rashford, Anthony Martial, Alexis Sanchez

Spelare som alltså missades av fotograferna är Marcos Rojo, Matteo Darmian, Michael Carrick och Nemanja Matic. Personligen tror jag just att det är precis så, att de missades. Framförallt med de två sistnämnda, Carrick är med all säkerhet med nere som ledare och att Matic inte skulle vara med idag ser jag som konstigt, då det inte är alls omöjligt att det är han som får vila på söndag till fördel för Carrick.

Men vi vet som sagt inte, vi får återkomma om det senare med uppdateringar.

 • 0
 • Share


2018/05/10 13:08
En poäng skall vi ha – minst

Så var det äntligen dags, omgång 31 skall fullbordas – som vi har väntat. Uniteds spel i FA-cupen gjorde att matchen inte kunde spelas när den skulle, istället får den komma nu som den näst sista matchen för lagen i årets ligaspel.

Och i och med att den hamnat när den hamnat blir den perfekt som tillfälle för United att säkra andraplatsen. För att lyckas med detta krävs en poäng i någon av de två sista matcherna. Den poängen borde så klart ha säkrats i fredags mot Brighton, men det visade sig bli en match där motivation slog klass, därför bör den komma ikväll.

För något som motivation slår klass skall inte få finnas ikväll. Visst, med två vinster och några andra resultat deras väg så kan West Ham avancera från femtonde till tionde plats, men det är ju för spelarna mer eller mindre endast av akademiskt intresse, även om det finns viss ekonomisk vinning i form av prispengar till klubben. Men det måste smälla högre för United att vinna ikväll för att slippa oroa sig att Tottenham skall kunna ta sig förbi i sista omgången, så jag ser inte att det är något man skulle kunna skylla på vid eventuell förlust, så som vi kunde mot Brighton och WBA.

Så ikväll har jag förväntningar på att United tar sig samman och spelar hem minst en, men allra helst tre, poäng och därmed gör matchen på söndag helt meningslös. Vilket kan vara skönt, så vi kan fokusera på att låta Carrick ta avsked utan risk för förlorade platser. Det får man väl säga att han gjort sig förtjänt av.

Updated: 2018/05/10 13:11
 • 0
 • Share