Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bjuds in till VM och fyra Unitedspelare i Englands trupp; Johnstone till final

England har idag presenterat sin VM-trupp och precis som alla förutspådde representeras Manchester United av fyra spelare i truppen. Samtidigt jobbar Fifa på med planerna för ett stort klubblags-VM 2021 och det är förväntat att United ska få en fribiljett till turneringen.

I andra nyheter har Sam Johnstone tagit sig till playoffinal.

Fyra Unitedspelare till VM

Igår fick Victor Lindelöf en VM-biljett. Idag fick Phil Jones, Jesse Lingard, Marcus Rashford och Ashley Young samma besked. Däremot blir det inget VM-spel för Chris Smalling. Detta helt enligt förhandstipsen.

Marcos Rojo och Sergio Romero är med i Argentinas bruttotrupp på 35 spelare. Anthony Martial och Paul Pogba får besked av Didier Deschamps imorgon. Nemanja Matic får sin VM-biljett på söndag medan David de Gea, Marouane Fellaini och Romelu Lukaku får vänta tills på måndag.

United får fribiljett till VM 2021

Sommaren 2021 ska har Fifa tänkt arrangera klubblags-VM på riktigt. Enligt planerna ska 24 lag delta i turneringen, varav 12 från Europa. Manchester United kommer enligt Times få en fribiljett till turneringen, detta då klubben är en av åtta klubbar som har vunnit Europacupen/Champions League minst tre gånger.

So far, so good. Kruxet är dock att alla inte är så förtjusta i Fifas planer. Framför allt ska Uefa vara en stark motståndare till turneringen, som enligt planerna ska arrangeras vart fjärde år. Uefa befarar att VM ska göra Champions League till en mindre attraktiv turnering. Premier League ska också vara en motståndare, då ligan tycker att Fifa inte ska blanda sig i klubblagsfotbollen.

Klubbarna tycks dock ha en annan inställning. Europas två största klubbar, Manchester United och Real Madrid, tillsammans med andra ska ha gett ett positivt svar till turneringen i samtal med Fifatopparna Gianni Infantino och Zvonimir Boban.

Borde vi ha ett klubblags-VM på riktigt? Självklart! tycker jag.

Manchester United är redan (1999 och 2008) tvåfaldig världsmästare. Med det är United ensam engelsk klubb om att ha vunnit VM.

World Champions twice, 
World Champions twice,
Once more than England,
World Champions twice.

Johnstone till final

Sam Johnstone höll igår nollan när Aston Villa spelade 0-0 mot Middlesbrough i playoffsemifinalen. Då Villa vann första mötet med 1-0 är Villa klara för playoffinal mot Fulham.

Johnstone hade tur i slutet på matchen, då han undvek att bli målchansutvisad efter en handboll utanför straffområdet. Obegripligt nog – och fullständigt felaktigt – nöjde sig domare Mike Dean med en varning.

Axel Tuanzebe är skadad.

Playoffinalen spelas på Wembley lördagen den 26 maj. Dagen efter spelar Dean Hendersons Shrewsbury League One-finalen mot Rotherham. Henderson höll, precis som Johnstone, nollan i båda semifinalerna.

Allardyce sparkad

Everton har sparkat Sam Allardyce. Det bekräftar Liverpools främsta fotbollsklubb på onsdagen. Ja, de säger förvisso inte att han har fått sparken men så är det förstås.

Ingen fortsättning för Moyes

David Moyes, som sommaren 2013 skrev för Manchester United till 2019, har gjort sitt i West Ham. Moyes gjorde underverk med West Hams ålderstigna trupp men det räckte inte till nytt kontrakt. Den här gången slapp Moyes dock få sparken, då kontraktet han skrev på har löpt ut.