Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: United vinner för att United är det bättre laget

Embed from Getty Images

Imorgon vankas det final i FA-cupen. Manchester United möter Chelsea på Wembley. Här är våra tankar inför säsongens sista match.

Hur viktig är FA-cupfinalen?

Lee Sernehov: Det är en viktig titel och det är det mest positiva att ta med sig från denna säsongen. Vid vinst. Sen är det extra skönt att slå Chelsea

Adam Fröberg: Det är den tredje största och viktigaste titeln vi kan vinna på en säsong, efter PL och CL. Därmed är den alltid väldigt viktig i mina ögon.

Marcus Beijar: Viktig. Det är trots allt näst ligan det största man kan vinna på det brittiska öarna och med tanke på att säsongen varit som den varit så kunde den räddas till viss del med en seger här.

Björn Appelgren: Det är en titel och det är alltid viktigt att vinna. Därmed inte sagt att det är den viktigaste.

Mikael Österdahl: Oerhört viktig. Dels för att FA-cupen i sig är viktig men också för att det är viktigt att fortsätta vinna något varje säsong. Ska vi kunna sammanfatta säsongen positivt är det absolut nödvändigt med en seger.

Sarah Svensson: Viktig! Den skulle ge extra bränsle till kommande säsong och ge ett definitivt besked om att det ändå varit en bra säsong.

Embed from Getty Images

De Gea
Valencia, Smalling, Jones, Young
Herrera, Matic, Pogba
Lingard, Lukaku, Sánchez
Så såg startelvan i semifinalen ut. Tror du, givet att alla är tillgängliga, att Mourinho gör några förändringar till finalen?

Lee Sernehov: Ja tror på någon förändring

Adam Fröberg: Jag har tyvärr svårt att se Mourinho göra några förändringar där. Det är en bra elva, men den skulle kunna bli ännu bättre med ett par justeringar. Hoppas går alltid, han har ju förvånat förr…

Marcus Beijar: Nej, det tror jag inte.

Björn Appelgren: Jag tror att Bailly startar istället för Smalling eller Jones. Annars inga ändringar.

Mikael Österdahl: Jag tycker att den elvan känns självklar, givet hur det har sett ut de senaste månaderna. Hade Fellaini varit mindre skadad hade han kanske kunnat utmana Herrera.

Sarah Svensson: Ja. Jag tror att det blir förändringar.

Embed from Getty Images

Vi utgår igen från semifinalelvan. Skulle du göra några förändringar om du fick bestämma?

Lee Sernehov: Bailly in istället för Jones.

Adam Fröberg: Personligen skulle jag vilja se Bailly kliva in i elvan, egentligen som partner till Jones, men då jag tror att Giroud startar för Chelsea kan vi behöva Smallings huvudspel. Jag skulle egentligen också vilja se Martial från start, i så fall på Lingards bekostnad, men Jesse är alltid het på Wembley så han får vara kvar.

Marcus Beijar: Den elvan malde ändå ner Tottenham och ingen annan har egentligen gjort sig förtjänt av en startplats sedan dess. Jag tycker att Luke Shaw ska spela vänsterback i United, men då han inte gör det så får vi acceptera Ashley Young.

Björn Appelgren: Jag hade lirat Rashford och Mata istället för Sanchez och Lingard. Bailly istället för Smalling.

Mikael Österdahl: Med tanke på hur truppen har matchats på slutet skulle jag välja den elvan. Egentligen ska Bailly, Martial och Shaw vara givna, men Mourinho vill ju att det ska vara trist att se på United.

Sarah Svensson: Förändringen som jag tror att Mourinho kommer att göra och som även jag hade gjort är att byta Jones mot Bailly. Han gjorde en fin insats i säsongens avslutande match mot Watford. Hade nog också hellre valt Rashford framför Lingard från start.

Embed from Getty Images

Lukakus medverkan i finalen är oviss. Hur ersätter vi Lukaku om han inte kan spela?

Lee Sernehov: Om Lukaku inte är hel så tror jag och hoppas jag att Mourinho kör med Sanchez, Rashford, Mata istället för som i semin Sanchez, Lukaku, Lingard

Adam Fröberg: Personligen vill jag i så fall se Alexis som anfallare, Martial till vänster och Lingard i en lite friare roll till höger. Mourinho lär i så fall spela Rashford som anfallare, med Alexis till vänster och Lingard till höger.

Marcus Beijar: Spelar Marcus Rashford på topp.

Björn Appelgren: Vill: Martial på topp, Rashford till vänster, Sanchez till höger. Bänkar alltså Lingard då också. Tror: Sanchez på topp, Rashford till vänster.

Mikael Österdahl: Det enkla är att kasta in Rashford, vilket hade varit mitt val. Jag befarar dock att Mourinho, som mot West Ham, ersätter Lukaku med en mittback, då det är uppenbart att varken Martial, Mata eller Rashford står högt i kurs just nu.

Sarah Svensson: Då hade jag valt att sätta in Mata, en viktig motor framåt tycker jag och det tror jag även att Mourinho gör. Tillsammans med honom Sanchez och Rashford.

Embed from Getty Images

Vilka farhågor ser du på förhand?

Lee Sernehov: Att det blir ännu en Mourinhostart på matchen, lågt, långsamt och defensivt.

Adam Fröberg: Många. Generellt har vi haft det tufft mot Chelsea genom åren och likaså den här säsongen. Som de spelade ut oss på Old Trafford i 30 minuter kunde matchen lika gärna varit körd. Giroud är alltid jobbig att möta, men allra mest Hazard. Kanté med, förstås. Sen har vi ett eget spel som sällan går att lita på.

Marcus Beijar: Att det anemiska spel vi stått för på sistone håller i sig, matchens dignitet till trots. Att en dålig första halvlek à la Manchester City utnyttjas av Chelsea och att vi inte repar oss.

Björn Appelgren: Orörlig offensiv och noll mål framåt samtidigt som försvaret inte lyckas hålla tätt. De vanliga farhågorna med andra ord.

Mikael Österdahl: Nu har vi förvisso vunnit ett par matcher men vi brukar ha ruskigt svårt för Chelsea. Jag är också lite rädd att United faktiskt är ganska nöjda med säsongen, medan så knappast är fallet för Chelsea. Det kan också vara sista matchen för till exempel Hazard och då vill han nog väldigt gärna avsluta snyggt.

Sarah Svensson: Förlust såklart! Men självklart är Lukakus form oroande. Jag litar inte på att Sanchez kommer att gör de mål som behövs i matchen. Han hade vare sig turen eller skickligheten på sin sida i förra matchen.

Embed from Getty Images

Varför ska vi vara positiva inför finalen?

Lee Sernehov: Verkar som att Conte är på väg bort och laget förlorade stort i sista omgången och Mourinho är något av en cupfinalsspecialist 

Adam Fröberg: Mourinhos facit i finaler är löjligt bra. Likaså resultatraden i de senaste matcherna mot topplagen, där vi har slagit allihop de närmaste månaderna. Självförtroendet det inbringar, tillsammans med Chelseas svaga formkurva, bör vara tillräckligt för att göra många optimistiska inför finalen.

Marcus Beijar: Därför att United ändå varit rätt bra mot bra motstånd i år och därför ska kunna slå ett Chelsea som föll med 3-0 mot Newcastle med i princip ordinarie lag på benen. Därför att Mourinho inte gått titellös ur en säsong och brukar förmå att skapa energin som krävs i stora matcher.

Björn Appelgren: Vi är ett bättre lag.

Mikael Österdahl: I grunden är vi det bättre laget, med bättre spets och bättre bredd i startelvan. Vi har gjort det väldigt bra mot topplagen under våren. Dessutom är Mourinho mästare på att vinna finaler.

Sarah Svensson: Jag tror att det finns mycket positiva känslor och ambitioner inför finalen. Truppen vill ge både sig själva och sina fans ett fint avslut. Det tror jag kommer ta oss långt.

Embed from Getty Images

Vad är ditt bästa FA-cupminne?

Lee Sernehov: Ryan Giggs i semin 99 mot Arsenal

Adam Fröberg: Jesse Lingards magiska avslut som avgjorde finalen mot Crystal Palace 2016 på övertid. En egen produkt som nyss slagit igenom i A-laget får avgöra en stor final, med ett sådant mål, är till stor del av vad den här klubben handlar om.

Marcus Beijar: Om vi ser till ett minne som inte hämtas från en final är det ju solklart Giggs solomål mot Arsenal. Plockar vi en final så är det finalen 1996, mitt första Unitedminne.

Björn Appelgren: Giggs solo i semifinalomspelet mot Arsenal 1999.

Mikael Österdahl: Giggs solomål mot Arsenal, som var kulmen på tidernas bästa fotbollsmatch.

Traditionsenligt avslutar vi med att tippa matchen!

Lee Sernehov: 2-0 till United, tror tyvärr på en typisk Mourinhomatch, segt och långsamt. Men två kontringar ger resultat

Adam Fröberg: Ett sedvanligt 2-1 till United, som det numera brukar sluta mot topplagen. Matic gör första målet och Lukaku avgör sent med en stenhård volley mitt i straffområdet. Belgaren firar med att glida på knäna framför en euforisk United-läktare.

Marcus Beijar: 2-1. Herrera och Lingard.

Björn Appelgren: Vinst 2-1. Tråkig match. Lågt tempo. DDG gör några kanonräddningar, vi gör två mål från ingenting. Sedan reducerar Chelsea och vi börjar tjonga ännu mer. Fellaini byts in för att hålla resultatet. Han råkar fälla Hazard i straffområdet, men domaren friar. Fem övertidsminuter, som är ganska intetsägande. Vi vinner alltså en tråkig match utan att imponera, vilket för att glädjen över titeln inte kommer fram till fullo.

Mikael Österdahl: Det luktar förläning och röda kort (Herrera inblandad). Chelsea tar ledningen med ett kontroversiellt mål som ingen begriper att VAR inte underkänner. Pogba kvitterar. Martial kommer in och gör segermålet. Faria bråkar med Conte.