Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

McGhee skrev proffskontrakt; Johnstone spelar final; late in May in 1999; viva Ronaldo

Dion McGhee är den senaste i raden att skriva på ett proffskontrakt med Manchester United. Sam Johnstone har varit proffs länge. Idag spelar Johnstone playoffinal på Wembley, i vad som lär vara hans största match i karriären.

I andra nyheter noterar vi att Timothy Fosu-Mensah har snackat om säsongen som gick.

McGhee skrev proffskontrakt

Ed Woodward delar ut proffskontrakt till juniorlagets spelare som Oprah Winfrey delar ut bilar. Senast i raden att belönas är mittfältaren Dion McGhee. Han har nu avslutat sin första säsong i juniorlaget. Som förstaårsjunior fick han primärt nöja sig med att vara reserv, tre matcher från start och tio inhopp blev det.

Som andraårsjunior får han försöka slå sig in som ordinarie i laget. Han beskriver sig själv som ”en kreativ mittfältare och en mångsidig spelare som kan spela på många positioner”.

Final för utlånade målvakter

Sam Johnstone kommer ikväll vakta målet när Aston Villa möter Fulham i playoffinalen på Wembley. Vinnaren i fotbollens kanske mest ångestfyllda match går till Premier League. Axel Tuanzebe är också utlånad till Villa men har varit skadad och är knappast aktuell för spel. Avspark klockan 18.00 och matchen visas på Viasat Fotboll/Viaplay.

Imorgon är det så dags för Dean Henderson att vakta målet i en playoffinal. För Hendersons Shrewsbury väntar match mot Rotherham i kval till Championship. Avspark 16.00 imorgon och matchen kan ses på Viasat Fotboll, Viaplay och Viafree.

Fosu-Mensah om säsongen

”Jag tycker att det var en bra säsong och jag njöt av den,” säger Timothy Fosu-Mensah till Crystal Palaces hemsida.

”Som en ung spelare måste du lära dig och du kommer att göra misstag. Men Palace gav mig en möjlighet. Det har varit fantastiskt att spela för en vacker klubb som Palace i Premier League, det var bara otroligt.”

Fosu-Mensah har nu börjat slå sig in i det holländska landslaget och det återstår att se om han får chansen i United nästa säsong.

”Jag spelade många matcher för klubben och genom att spela matcher kommer du att mogna. Det har definitivt hjälpt mig lära den taktiska delen av sporten.

”Jag vet inte vad som väntar för mig nästa säsong. Men jag vill konkurrera i Manchester United och försöka spela. Jag behöver bara fokusera på mig själv, försöka bli en bättre spelare och fortsätta spela matcher.”

Late in May in 1999

Late in May in 1999,
Ole scored a goal in injury time,
What a feeling, what a night,
Oh what a night!

Det är nu 19 år sedan Ole Gunnar Solskjaer sköt trippeln till Manchester United.

Viva Ronaldo

Viva Ronaldo,
Viva Ronaldo,
Running down the wing,
Hear United sing,
Viva Ronaldo.