Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bale sätter fart på spekulationerna; Johnstone förlorade; Henderson straffräddare

Gareth Bale har länge kopplats samman med Manchester United. De spekulationerna fick ny fart igår. Den walesiska stjärnan räddade först fotbollen genom att se till att Liverpool förlorade Champions League-finalen. Därefter passade Bale på att förkunna att hans framtid kanske inte är i Real Madrid.

Om det blir så att Bale lämnar Real Madrid förefaller Manchester United vara den troligaste klubbadressen för Bale nästa säsong. Det är dock ingalunda någon självklarhet att han lämnar Real. Vi kan vara säkra på att hans önskan är att stanna i Real.

Kruxet är dock Bale inte är beredd att vara en spelare som inte startar varje match. Det är inte alls givet att Real kan eller vill lova det.

David McDonnell på Mirror är den som flitigast har rapporterat om att United fortfarande jagar Bale. Han tror att Bales uttalanden igår kommer att resultera i att United får ny kraft i försöken att locka Bale till Manchester.

Miguel Delaney på Independent hävdar att Manchester United är Bales förstaval om han lämnar United. Delaney menar dock att det finns komplikationer som gör att en övergång är långt ifrån en formalitet. Till skillnad från McDonnell tror Delaney att United har reservationer kring en affär.

Dels skulle en affär vara mycket kostsam. Övergångssumman skulle vara gigantisk och Bales lönekrav är enorma. Lägg till att Bale börjar bli till åren och att hans skadehistorik inte är den roligaste så kan vi konstatera att Bales väg till United är lång.

Vi kan i alla omständigheter vara säkra på att det kommer att spekuleras ordentligt om Bale i sommar.

Johnstone förlorade

Sam Johnstone spelade hela matchen när Aston Villa igår förlorade mot Fulham på Wembley i playoff. Därmed blir det inget Premier League-spel för Villa.

Återstår att se vad framtiden har att erbjuda Johnstone. Det har viskats om att både Johnstone och Villa önskar att Johnstone ska bli kvar i Villa, antingen på lån igen eller på en permanent övergång. Samtidigt kan det tänkas att Johnstone har siktet inställt på Premier League-spel…

Axel Tuanzebe, som har varit skadad, var inte med i Villas matchtrupp.

Fulham till Premier League

Fulham vann alltså mot Aston Villa igår. Därmed är det Fulham som får den stora äran att spela mot Manchester United i Premier League nästa säsong.

Henderson inledde med straffräddning

Det gick inte för Sam Johnstone igår. Vi hoppas på bättre lycka för Dean Henderson idag. Henderson vaktar Shrewsburys mål mot Rotherham i kvalet till Championship på Wembley.

Matchen, som kan ses på Viasat Fotboll, har precis börjat och i skrivande stund är det fortfarande mållöst. Detta kan Shrewsbury tacka Henderson för, då målvakten klev fram med en straffräddning efter nio minuter.

Grattis Lee Sharpe

Avslutningsvis idag säger vi grattis till Lee Sharpe!