Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Darmian nära Juventus; stort intresse för Pereira; stort stöd för ståplats

Matteo Darmians tid som Manchester United-spelare ser ut att lida mot sitt slut. Ytterbacken uppges vara nära en övergång till Juventus. Samtidigt ska många klubbar vara intresserade av Joel Pereira.

I andra nyheter söker United scouter medan situationen i Chelsea tycks vara kaotisk.

Darmian nära Juventus

Enligt Sportitalia ska Matteo Darmian vara på plats i Italien för att göra en läkarundersökning hos Juventus. Den italienska klubben uppges betala tolv miljoner euro för italienaren.

Stort intresse för Pereira

Flera klubbar i Italien och Spanien ska vara intresserade av Joel Pereiras tjänster, rapporterar ESPN:s Rob Dawson. Den unga målvakten är i behov av att spela seniorfotboll och det verkar vara ett lån som är aktuellt.

Real Betis, Sevilla, Real Sociedad, Torino, Atalanta och Fiorentina ska alla vara intresserade.

José Mourinhos önskan är att ha tre a-lagsmålvakter. David de Gea är given etta och Sergio Romero lika given tvåa. Aningen märkligt, kan jag tycka, att det inte surras någonting om Romero, han är för bra för att vara reservmålvakt.

Vem som blir tredjemålvakt är inte lika självklart. Pereira är som sagt i behov av speltid. Sam Johnstone återvänder från lån men är knappast i ett läge i karriären där en roll som tredjemålvakt lockar (det har inte bekräftats officiellt men United ska ha aktiverat optionsåret i hans kontrakt). Dean Hendersons kontrakt har löpt ut. Efter framgångarna i Shrewsbury är han nog heller inte lockad av en roll som tredjemålvakt.

Huruvida Mourinho tycker att reservlagets Kieran O’Hara är bra nog återstår att se.

Stort stöd för ståplats

Den 25 juni ska ståplats diskuteras av det brittiska parlamentet. I samband med detta har EFL gjort en undersökning. Resultatet visar att 69 procent föredrar ståplats framför sittplats.

United letar franska scouter

Manchester United söker scouter i Frankrike, med uppdrag att hitta världsklasspelare.

Silva tar över Everton

Så fick Everton till slut sin man. Marco Silva presenterades igår som ny manager för Liverpools främsta fotbollsklubb.

Kaotiskt i Chelsea

Chelseas ägare Roman Abramovich saknar för närvarande visum till Storbritannien. Som ett direkt resultat av detta har Londonklubben lagt planerna på att bygga ut Stamford Bridge på is.

Abramovich ska nyligen ha blivit israelisk medborgare. Därmed behöver han inte längre ett visum för att besöka Storbritannien. För att arbeta i landet behöver han dock fortfarande ett visum. Således är rapporter om att han har dragit tillbaka sin visumansökan minst sagt intressanta.

Vad händer med Chelsea nu?

Oh when KGB are knocking at the door,
Cause he’s stolen all his money from the poor,
When the Kremlin gets his number,
Chelsea’s going under,
Oh when KGB are knocking at the door.

Lite landslagsspel

  • Alexis Sánchez har fått ledigt och är därför inte med när Chile träningslandskampar.
  • Matteo Darmian är också spelledig. Utan att veta gissar jag att han är petad.
  • Daley Blind spelade 66 minuter när Holland spelade 1-1 borta mot Slovakien. Den förre Unitedspelaren Memphis Depay assisterade till kvitteringsmålet efter knappa timmen.
  • Timothy Fosu-Mensah är inte med i Hollands trupp.
  • Marcos Rojo spelade andra halvlek när Argentina vann med 4-0 mot Haiti. Utan att ha sett en sekund från matchen känner jag mig säker på att Rojos inhopp är anledningen till att Argentina gjorde tre mål i andra halvlek och bara ett i den första.
  • Scott McTominay spelade hela matchen när Skottland förlorade med 2-0 mot Peru.

Var inte rädd, det är inte så illa

Patrice Evra gratulerar Javier Hernández på 30-årsdagen.