Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sex spelare har landskampat; Mer Fred; Tack och farväl John O’Shea

Embed from Getty Images

Det är drygt en månad kvar till sommarens höjdpunkt, nämligen starten på Manchester Uniteds försäsongsturné. Innan dess skall det spelas en annan turnering i Ryssland, som stora delar av världen är intresserad av. Naturligt, eftersom många Unitedspelare skall medverka med sina respektive länder. Dagens nyheter handlar mycket om uppladdningen inför denna turnering, i folkmun kallad fotbolls-VM. Vi pratar också lite Fred och så klart John O’Shea.

Lite Fred

Det pratas mycket om Fred nu. Senast i raden att skriva om det är The Independent, som idag skriver att Fred skall bli Uniteds första värvning den här sommaren. Mittfältaren befinner sig faktiskt i Liverpool i detta nu, då Brasilien för bara ett par timmar sedan spelade träningslandskamp mot Kroatien på Anfield. Brassarna vann matchen med 2-0, och Fred fick hoppa in i den 82 matchminuten. Manchester Evening News påstår dessutom att brassens agenter kommit till England för att göra klart affären.

Embed from Getty Images

Om MEN:s uppgifter stämmer bör han tillåtas att åka till Carrington för läkarundersökning och fixa med arbetstillstånd i Liverpool (kan ej göras i Manchester), så att han kan presenteras i veckan. Det hade varit skönt att kunna lägga de spekulationerna åt sidan.

Landslagssvep

Åtta stycken Unitedspelare hade match med sina landslag igår, sex av dem fick speltid. Dessa var matcherna:

England (Jones, Young, Lingard, Rashford) vs Nigeria
Sverige (Lindelöf) vs Danmark
Belgien (Fellaini, Lukaku) vs Portugal
Irland vs USA (Olosunde)

För England startade Ashley Young som vänster wingback och Jesse Lingard som ytterforward. Både två byttes ut efter 67 minuter och har fått helt okej omdöme efter matchen. Marcus Rashford byttes in i minut 72, medan Phil Jones inte spelade alls.

Victor Lindelöf spelade 90 minuter för Sverige när Danmark kom till Friends arena för en match som slutade 0-0, och skall ha varit ungefär så tråkig som resultatet anger. Lindelöf kommer vara given i den svenska elvan i VM.

Även Belgien spelade 0-0 i sin match, mot ett Portugal som saknade Ronaldo. Lukaku startade matchen och höll så när på att göra ett tidigt mål. Han blev utbytt i halvtid, samtidigt som Fellaini blev inbytt, och afrotanken gjort även han en helt okej match.

Olosunde, från Uniteds U23-lag, fick dock inte plats i matchtruppen för USA. Det mest noterbara från den matchen ser ni längst ner i den här artikeln.

Embed from Getty Images

Idag är det två landskamper med Unitedspelare involverade, nämligen dessa:

Mexiko vs Skottland (McTominay)
Spanien (De Gea) vs Schweiz

McTominay spelade inte när Skottland förlorade med 1-0 mot Mexiko.

Spanien – Schweiz startar 21.00, så den rapporterar vi om imorgon.

Rashford spelade flest

Manchester United spelade 56 matcher den gångna säsongen, Marcus Rashford medverkade i hela 52 av dessa. Flest antal matcher av samtliga Unitedspelare. Vågar vi hoppas på fler starter nästa säsong, och ännu fler poäng?

O’Sheas sista landskamp

Vi avslutar dagen passande, närmare bestämt med mannen som gjorde 393 matcher för Manchester United och som igår gjorde landskamp nummer 118 för Irland, vilken också blev den sista. Till stående ovationer byttes John O’Shea ut efter 33 minuter, ovationer han verkligen förtjänade för sin tid i det irländska landslaget.