Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: United bekräftar överenskommelse med Shakhtar om Fred

Embed from Getty Images

Manchester United har precis bekräftat att klubben är överens med Shakhtar Donetsk om en övergång för Fred.

I ett kort uttalande på den officiella hemsidan skriver United:

Manchester United är glada att meddela att klubben har nått en överenskommelse med Shakhtar Donetsk för värvningen av Frederico Rodrigues de Paula Santos.

Ett ytterligare meddelande kommer i sinom tid.

Vi får alltså i detta skede inga citat från varken spelaren eller José Mourinho. Oklart varför i detta nu. Om vi spekulerar fritt skulle det kanske kunna röra sig om att arbetstillståndet ännu inte är klart. Den obligatoriska läkarundersökningen ska Fred redan ha gjort, även om United inte nämner något om den.

Frederico Rodrigues de Paula Santos, eller Fred som han brukar kallas, föddes i Belo Horizonte i Brasilien den 5 mars 1993. Han inledde seniorkarriären i Internacional innan han flyttade till Ukraina och Shakhtar Donetsk sommaren 2013. Totalt gjorde Fred 156 matcher och 14 mål för Shakhtar och han blev ukrainsk mästare tre gånger.

Tiden i Shakhtar var inte bara positiv. Då han representerade Brasilien i Copa América testade han positivt för att ha använt diuretic hydrochlorothiazide i en dopningskontroll. Detta resulterade i en ett år lång avstängning, som efter en utdragen process avtjänades under två perioder.

I sommar ska Fred spela VM för Brasilien. Han står hittills noterad för åtta landskamper. Det första landslagsmålet väntar han fortfarande på.

Fred spelar central mittfältare. Han ska vara en energisk och tacklingsstark mittfältare. Han är en bra bollvinnare men har också fina offensiva egenskaper, där passningsspelet kanske är det som står ut.