Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda 2017/18, del 2: Hade den där nerven och känsloyttringarna som jag har saknat länge

Sammanfattningen av säsongen 2017/18 fortsätter. I den mittersta delen av vår säsongsfrågelåda fokuserar vi på matcherna och målen.

Vilken match var säsongens match?

Marcus Beijar: Vändningen mot City i derbyt. Tveklöst.

Gustav Brinck-Larsen: Personligen blir det Liverpool hemma. Vändningen mot City kanske är den objektiva att säga, men jag var på plats och satt bakom målet där Rashford stänkte in Uniteds mål för dagen mot Liverpool. Det var en mäktig upplevelse.

Björn Appelgren: Arsenal borta, vinst 3-1. Hade den där nerven och känsloyttringarna som jag har saknat länge.

Adam Fröberg: Vändningen från 0-2 till 3-2 mot Manchester City på bortaplan. En match där vår stora stadsrival skulle säkra ligatiteln mot oss vid vinst, och vad allt det medför med hån, gliringar och förnedring. Vilken känsla och lättnad det var.

Mikael Österdahl: Bortamatchen mot city kommer jag nog aldrig glömma. Så ofantligt usla i första halvlek, så ofattbart bra i andra. Synd bara att det bara var skadeglädje på spel.

Embed from Getty Images

Vilken match var säsongens bästa insats av United?

Marcus Beijar: Det som slår mig först är ju premiären mot West Ham. Den var faktiskt bra. Annars är det väl nog FA-cupsemin mot Tottenham och andra halvlek i ovan nämnda derby.

Gustav Brinck-Larsen: Det säger en del om säsongen när en bortamatch i CL:s gruppspel enligt mig är Uniteds bästa match. Men bortamatchen mot CSKA var riktigt bra, där ryssarna eliminerades tidigt. Den gav också mig ett hopp om att United skulle vara så bra hela säsongen. Premiären mot West Ham som bubblare, och säsongens 45 bästa minuter var borta mot City, när vi vände. Men hel match, CSKA borta.

Björn Appelgren: Svårt. Minns liksom inte. Liverpool hemma var enkel. Väljer den. Mest för Rashfords mål.

Adam Fröberg: Liverpool på Old Trafford är den första som slår mig. Vi lyckades nollställa deras anfallspel totalt och gav dem egentligen endast en liten chans på poäng genom ett oturligt självmål. Vi utnyttjade deras svagheter och hade även bud på fler mål under framförallt den första halvleken. En taktiskt mycket väl genomförd match, även om vi bjöd in lite väl mycket till press i slutet av matchen.

Mikael Österdahl: Liverpool hemma. Med möjligt undantag för någon av matcherna i början på säsongen enda gången på säsongen vi var bra i 90 minuter.

Embed from Getty Images

Vilket var säsongens ögonblick?

Marcus Beijar: Andra halvlek mot City. Återigen.

Gustav Brinck-Larsen: Måste man välja en? De Geas dubbelparad mot Arsenal var ju magisk, Valencias skott mot Everton, men även det mot vänstern mot Stoke sticker ut. Men bara för att säga något annorlunda säger jag Rashfords ribbskott mot Bournemouth. Det snyggaste målet som inte blev. Googla, mäktigt skott.

Björn Appelgren: Carricks sista match.

Adam Fröberg: Finns några att välja på. Men landar i till sist i Nemanja Matic (mot Crystal Palace på bortaplan) och hans magiska segermål på distans i matchens absoluta slutskede. Vändning från 0-2 till 3-2 och ett fantastiskt härligt firande med bortasupportrarna.

Mikael Österdahl: Pogbas 2-2-mål mot city.

Embed from Getty Images

Vad var säsongens sämsta insats av United?

Marcus Beijar: Hur lång tid har vi? Ligavåren var ju tveklöst dålig, men måste man välja så blir det nog hemmaförlusten mot Sevilla i Champions League, tätt följd av förlusten i FA-cupfinalen. Förluster i matcher som verkligen betyder något är liksom så mycket värre.

Gustav Brinck-Larsen: Sevilla hemma. Det finns flera att välja på, bland annat flera förluster mot väsentligt mycket sämre motstånd. Men i den här matchen valdes fel spelare till fel taktik, och ingenting fungerade. Så med tanke på vad matchen gällde kan det inte bli någon annan än den.

Björn Appelgren: Orkade verkligen inte Brighton borta. Men välj random förlustmatch mot bottengängen…

Adam Fröberg: Sevilla borta eller Sevilla hemma, välj själva. Totalt uddlösa i 180 minuter i en match vi både rent taktiskt var totalt snett på det och samtidigt inte lyckades med i princip någonting. Ett stort mörker, det dubbelmötet…

Mikael Österdahl: Går att argumentera för någon av förlusterna mot Huddersfield, West Brom eller Brighton men Sevilla betydde så mycket mer och kändes så mycket längre (ja, den svider fortfarande, så förbannat onödigt).

Vad var säsongens besvikelse i United?

Marcus Beijar: Att vi spelar så tråkig fotboll, och att vi inte knep någon titel.

Gustav Brinck-Larsen: Att Mourinho inte tog tillvara de talanger som faktiskt är bäst på sin position. Jag pratar om Luke Shaw. Att han inte spelar vänsterback (utan förmodligen kommer lämna) är tragiskt. Han har fortfarande potential att bli en av världens bästa vänsterbackar, med rätt behandling och speltid. Istället spelar Ashley Young, och han gör det inte bra.

Björn Appelgren: Uttåget mot Sevilla i CL. Fy fan!

Adam Fröberg: Champions League-spelet går inte att bortse från, i min mening. Hade förhoppningar och förväntningar på så mycket mer där.

Mikael Österdahl: Hur vi tog oss an matcherna mot Sevilla samt bortamatchen mot Liverpool och hemmamatchen mot city. Det här laget är så mycket bättre när de får anfalla.

Embed from Getty Images

Vad var säsongens största irritationsmoment?

Marcus Beijar: Citys jävla överlägsenhet.

Gustav Brinck-Larsen: Fredrik Ljungbergs intåg i Viasatstudion. Kan inte någon klubb förbarma sig över oss och anställa honom i en tränarroll så att han inte har tid med Viasat längre.

Björn Appelgren: Mourinhos spelidé, men även alla onyanserade kommentarer från United-fans på sociala medier.

Adam Fröberg: Utöver José Mourinho som jag inte orkar avhandla just nu, Antonio Valencias inläggsfot. Rent utav bedrövlig, tyvärr. Jag gillar ju egentligen honom, men det är snudd på komiskt hur ofta han inte lyckas komma förbi första försvararen eller endast skickar in bollen på blindo.

Mikael Österdahl: José Mourinho.

Vilket Unitedmål var säsongens bästa?

Marcus Beijar: Matic mot Crystal Palace. Dels betydelsen, men också träffen han får. Gåshud.

Gustav Brinck-Larsen: Antonio Valencia mot Everton. Den träffen på en sådan passning i ösregn – magi.

Björn Appelgren: Rashford mot Liverpool. Den spelaren, i den matchen, på det sättet. Lingaards solo mot Watford tvåa och Valencias kanon mot Everton trea.

Adam Fröberg: Nemanja Matic mot Crystal Palace, motivering går att läsa ovan!

Mikael Österdahl: Jesse Lingards solomål mot Watford. Matic mot Palace är väl en konkurrent, men det målet kan alla spelare i Premier League göra.

Vilket icke Unitedmål var säsongens bästa?

Marcus Beijar: Karim Benzemas pärla fram till 1-0 i Champions League-finalen.

Gustav Brinck-Larsen: Gareth Bales 3-1 mot Liverpool. Vilket långskott, som han viker in från höger och trycker på. Helt omöjligt för alla målvakter att stoppa. Hans första mål i matchen var också helt okej.

Björn Appelgren: Ingen aning.

Adam Fröberg: 1. Gareth Bales cykelspark mot Liverpool 2. Karim Benzemas 1-0-mål mot Liverpool 3. Gareth Bales 3-1-mål mot Liverpool

Mikael Österdahl: Jag jublade minst lika mycket för Gareth Bales cykelspark mot Liverpool som för typ Uniteds 4-0-mål mot Palace.