Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fred skadad; Rashford imponerar; Jones tillbaka; Evans kvar i PL

Embed from Getty Images

VM är nu en vecka bort, och de deltagande länderna lägger sista handen vid sina förberedelser före avfärden till Ryssland. För Brasiliens del väntar Österrike i Wien på söndag. Frågan är om Fred spelar då. Mittfältaren fick en smäll över vristen under torsdagens träning i London. I övrigt noterar vi att det blev 90 minuter för England för såväl Marcus Rashford och Phil Jones då man slog Costa Rica. Rashford blev också målskytt och utnämnd till matchens bäste spelare.

Frågetecknet Fred

I måndags klarade Fred den obligatoriska läkarundersökningen hos Manchester United. I tisdags meddelade United att man är överens med Shakhtar Donetsk om en övergång. Igår torsdag gick Fred så sönder på Brasiliens träning inför VM-genrepet mot Österrike. Hur pass allvarlig skadan är finns det inga direkta uppgifter om, men Fred fick en smäll mot vristen efter att Casemiro gått för hårt fram. Tolkar man Brasiliens lagläkare rätt så finns det inga direkta orsaker till oro, men det är förstås osäkert huruvida man riskerar någonting mot österrikarna på söndag. Fred är tillsammans med lagkamraten från Shakhtar, Taison, den med minst antal landskamper på Brasiliens mittfält och är, skadad eller inte, långt ifrån given i startelvan hos tränare Tite.

Embed from Getty Images

Rashford målskytt mot Costa Rica

Igår genrepade England inför VM-premiären mot Tunisien den 18 juni. Man gjorde det mot Costa Rica på Elland Road i Leeds och man vann med 2-0. En som får sägas visa gryende VM-form är Marcus Rashford. Unitedanfallaren fick 90 minuter av tränare Southgate och gjorde Englands första mål efter 13 minuter. Målet var ett riktigt konststycke, där Rashford drog till från distans och bollen gick i en båge över Keylor Navas i Costa Ricas mål. Rashford bildade anfallspar med Jamie Vardy, som fick lämna planen efter 61 minuter. Harry Kane vilade helt och är troligen Rashfords anfallspar på topp när VM väl drar igång.

Phil Jones frisk, Lingard inhoppare, Young bänkad

Phil Jones, som inte fanns med mot Nigeria i lördags, spelade 90 minuter mot Costa Rica. Farhågorna om att han skulle vara skadad besannades alltså inte, åtminstone inte den här gången. Jones, som tenderar att gå skadad i allmänhet och i anslutning till landslagsspel i synnerhet, spelade som en av tre mittbackar mot Costa Rica. John Stones och Harry Maguire var de två övriga. Ashley Young fick däremot se hela matchen från bänken. Southgate spelade Danny Rose som wingback på Youngs tilltänkta vänsterkant. Den fjärde Unitedspelaren i den engelska VM-truppen, Jesse Lingard, fick dryga tio minuter när han ersatte Ruben Loftus-Cheek.

Räven Jonny

Att Jonny Evans inte skulle följa med West Bromwich ner i The Championship var rätt givet. Nu har Uniteds förre mittback skrivit på för Claude Puels Leicester. Evans, som hunnit bli 30 år, har skrivit på för tre år med The Foxes.

Den här dagen…

…för två år sedan blev Eric Bailly klar för Manchester United.