Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Vinteruppehåll i Premier League; ingen förlängning i ligacupen

Från och med säsongen 2019/20 får vi ett vinteruppehåll i Premier League. Redan till den kommande säsongen förändras dock ligacupen.

I Manchester United-världen handlar det annars mest om att United igår gjorde klart med en huvudtränare för damlaget.

Dessutom har det bekräftats vilka spelare som friställs av United.

Vinteruppehåll i Premier League

Avsaknaden av vinteruppehåll i Premier League har diskuterats så länge jag kan minnas. De flesta som har uttalat sig menar att ett vinteruppehåll både skulle hjälpa de engelska lagen i Europa och det engelska landslaget. Nu har så de som bestämmer gjort något åt saken. Säsongen 2019/20 introduceras ett vinteruppehåll i Premier League.

Det är ett gemensamt initiativ av FA, Premier League och EFL, även om det inte blir något vinteruppehåll i EFL.

Praktiskt kommer det att lösas genom att en omgång i februari delas upp, med fem matcher den första helgen och fem matcher den andra helgen. Således blir det en ledig helg för alla lag men ligafotboll varje helg ändå.

En ytterligare förändring detta medför är att FA-cupens femte omgång (åttondelsfinalerna) i framtiden kommer att spelas mitt i veckan. Dessutom skrotas omspelet från och med omgång 5. Sedan något år tillbaka är omspelet skrotat även i kvartsfinalerna.

Mer pengar till de rika

Från och med säsongen 2019/20 kommer de bästa lagen i Premier League få en större del av intäkterna från broadcasting.

Premier League-chefen slutar

Premier Leagues verkställande ordförande Richard Scudamore lämnar sin post i slutet av det här året, rapporterar BBC.

Ingen förlängning i ligacupen

Ligacupen förändrar inför den kommande säsongen.

  • Ingen förlängning: Matcher som slutar oavgjort kommer nu att gå direkt till straffavgörande. Ingen förlängning kommer således spelas.
  • Inga ABBA-straffar: I matcherna som går till straffar kommer det traditionella systemet där lagen skjuter varannan straff användas. Den gångna säsongen tillämpades det rättvisa ABBA-systemet men testet med det formatet fortsätter alltså inte.
  • Ingen seedning: I de två första omgångarna har lottningen tidigare varit seedad. Det upphör nu. Den första omgången kommer emellertid fortsatt vara regionalt uppdelad. Lagen som spelar Europaspel går in först i omgång 3, så United berörs inte nämnvärt av detta.
  • VAR på Premier League-arenor: I matcher som spelas på Premier League-arenor kan VAR användas.

Inget programkrav i EFL

EFL har tagit bort kravet på att klubbarna måste framställa ett matchprogram. I framtiden får varje klubb avgöra om de ska ha ett matchprogram.

Lite Casey Stoney