Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fred på bättringsvägen, når VM-premiären; Cantona och Soccer Aid

Positiva nyheter levereras från det brasilianska landslagslägret. Förbundskaptenen säger att Fred kommer att vara spelklar till Brasiliens VM-premiär.

Annars fokuserar vi på gårdagens välgörenhetsmatch på Old Trafford.

Fred klar till premiären

Skrämselhicka utdelades i förra veckan. Knappt han Manchester United annonsera att klubben är överens med Shakhtar Donetsk om Fred innan mittfältaren gick sönder på träning. Det handlade om en vristskada. Ganska tidigt konstaterades dock att det inte var någon allvarlig skada.

Nu kommer ytterligare positiva besked. Mittfältaren är snart tillbaka i full träning och han förväntas vara tillgänglig för spel i Brasiliens VM-premiär mot Schweiz på söndag.

”Läkaren kommer att berätta för er om Fred,” sa Brasiliens förbundskapten Tite sedan hans lag igår vunnit med 3-0 mot Österrike i Wien.

”Prognosen är att det redan är läkt och att han är redo att träna med oss. Om det var en VM-match hade han redan kunnat spela.” (Fritt översatt från portugisiska med hjälp av Google Translate. Nyanser kan ha förlorats i översättningen.)

Cantona i Soccer Aid på Old Trafford

Igår spelades välgörenhetsmatchen Soccer Aid på Old Trafford. Det slogs publikrekord – 71 965 åskådare – och mer än 5,5 miljoner pund samlades in till Unicef.

Att fotbollsmatchen inte var på riktigt illustreras av att det engelska laget vann på straffar.

Efter full tid stod det annars 3-3. England gick upp till 2-0 genom Darren Bent och Jeremy Lynch. Världslaget vände dock genom mål av Robbie Keane, Juan Sebastián Verón och Clarence Seedorf. England fixade straffavgörande när Michael Owen kvitterade.

Usain Bolt medverkade i världslaget, som lagkapten. Men hur mycket uppvisningsmatch det än var så kan vi inte tolerera hans tröjnummer.

Annars var det förstås Eric Cantona som stal showen. Med 20 minuter kvar att spela beträdde Kungen planen på Old Trafford.