Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Henderson signerar nytt kontrakt

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds unge målvakt Dean Henderson har skrivit på nytt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet sträcker sig till 2020, med option för ytterligare ett år.

Hendersons tidigare kontrakt gick ut den här sommaren, och målvakten hade alltså chansen att skriva på för andra klubbar. Men han valde alltså att förlänga kontraktet med United istället.

Förra säsongen spenderade han på lån i Shrewsbury Town i League One. Han ledde så när laget till uppflyttning till Championship, men trots att Henderson storspelade i playoffet på Wembley förlorade laget tyvärr. Henderson blev dock framröstad till årets målvakt i ligan, så att han gjorde bra ifrån sig råder ingen tvekan om.

Henderson föddes i Whitehaven, i nordöstra England, den 12 mars 1997. Han är således 21 år gammal, och att United vid såpass hög ålder förlänger kontraktet med honom indikerar att man verkligen tror på honom, även om det så klart är oerhört svårt att slå sig in i United idag. En utlåning nästa säsong lär inte vara uteslutet.

Som brukligt är har spelaren sagt några år till MUTV, detta är vad Henderson hade att säga.

”Jag är väldigt glad. Efter förra säsongen där jag fick spela matcher med Shrewsbury och ha en bra säsong där, att komma tillbaka till den största klubben i världen och signera ett kontrakt igen är en stor framgång för mig och min familj. Det är ytterligare en dröm som blir sann.

”Självklart fanns det mycket intresse efter förra säsongen, när jag gjort bra ifrån då jag var ute och spelade. Men, United är den största klubben i världen och har varit min klubb sedan dag ett så, så klart, är de alltid först i mina tankar.”