Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukakus tuffa resa; Griezmann stannar; ”De Gea förlänger”

Idag får vi möjlighet att läsa om David De Geas påstådda kontraksförlängning, Antoine Griezmanns definitiva framtidsbesked samt en oerhört fin text av Romelu Lukaku. Belgarens resa från fattigdom till fotbollens finrum är en läsning som varmt rekommenderas.

I övrigt får vi läsa om varför Indy Boonen valde att lämna klubben, samt ett kärt återseende från Bahamas.

Marca: De Gea förlänger

Den spanska nyhetsbjässen Marca, rapporterar att David De Gea är redo att förlänga sitt kontrakt med Manchester United. Den Real Madrid-dedikerade tidningen, som sannerligen blandar och ger i sin trovärdighet, menar att De Gea kommer att skriva på ett femårskontrakt.

Lönen sägs landa på 21 miljoner euro (18,36 miljoner pund) per år, brutto. Detta skulle göra att ”Dave” blir den bäst betalda målvakten i världen. Världens bästa målvakt förtjänar givetvis bäst lön, det säger ju sig självt!

Det faktum att flera trovärdigare källor (vilket ni bl.a. kan läsa om i ett tidigare nyhetssvep här) samt att Real Madrid verkar närma sig en värvning av Romas och Brasiliens förstemålvakt, Alisson, gör att optimismen kring De Geas framtid i United bara ökar.

Artikeln från Marca går att läsa här (på spanska).

Griezmann stannar i Atlético

Den franska storstjärnan Antoione Griezmann, som för bara några dagar sedan deklarerade att han tänker stanna i Atlético Madrid, har nu skrivit på en kontraktsförlängning med klubben till 2023. Griezmann, som ryktats till United en hel del (främst under förra sommaren), blir alltså kvar i klubben han tillhört sedan 2014.

Atlético Madrid offentligjorde samtidigt en kontraktsförlängning med vänsterbacken Lucas Hernández samt värvningen av Thomas Lemar (från Monaco).

Boonen: Därför lämnade jag United

Indy Boonen lämnade officiellt Manchester United för några dagar sedan, vilket ni kan läsa i vår artikel här. Nu berättar belgaren om varför han tog beslutet att lämna klubben han tillbringat nästan 3,5 år i.

I första hand handlar det om att få mer speltid samt det faktum att han fick möjlighet att ansluta till sin tidigare tränare i Belgiens U19-landslag, Gert Verheyen.

Embed from Getty Images

”Jag kunde ha förlängt mitt kontrakt (hos United) med tre år, men jag vill ha speltid. Jag jobbade tidigare med tränaren (Verheyen) i Belgiens U19-landslag och han är huvudtränare nu (i KV Oostende)”, berättar Boonen för Manchester Evening News.

”Vi hade en bra konversation och jag tror att jag kommer få många möjligheter. Det var lite svårt att lämna, men efter den senaste säsongen med Ricky (Sbragia), ibland spelade han mig inte och det, det var lite frustrerande”, fortsätter 19-åringen.

Boonen ansågs som en av de hetaste spelarna i akademin, men startade bara 12 matcher för Ricky Sbragias reservlag, som åkte ur Premier League Two efter den senaste säsongens svaga resultat.

Lukakus tuffa resa till toppen

För er som ännu inte läst, rekommenderas ni varmt att läsa Romelu Lukakus text om sin resa från fattigdom till fotbollens finrum. En grymt fin berättelse som låter oss lära känna vår nummer nio än mer på djupet.

”Ser du? Jag sa ju det. Din dotter är OK. Inga fler råttor i lägenheten. Inget mer sovande på golvet. Ingen mer stress. Vi är bra nu. Vi är bra…

… De behöver inte kontrollera mitt ID längre. De vet vårt namn.”

Kärt återseende på Bahamas

Antonio Valencia firar en välförtjänt sommarledighet med semester på Bahamas. Vem han gör det med? Den gamla United-polaren Nani, förstås!

https://twitter.com/utdxtra/status/1009027592635191296

Dagens och gårdagens VM

VM2018 Dag 5: Egotrippade guldfavoriter