Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bales framtid; Nya Ronaldo-rykten; Boateng på lista

I dagens nyhetssvep får vi läsa om Gareth Bales möte om framtiden med Real Madrid, att Jerome Boateng ingår i José Mourinhos ”mini-lista” över mittbackar och att Ronaldo till sist sägs lämna Spanien. Något vi självklart bör ta med en rejäl nypa salt.

I övrigt sägs Blackpool vilja låna Matty Willock och Anderlecht har gjort klart med en nyss frisläppt Unnited-yngling.

Bales framtid fortsatt osäker

Inte långt efter Real Madrids tredje raka CL-titel kastade Gareth Bale osäkerhet på sin framtid i klubben. Turerna kring walesaren har sedan varit många, men nu menar 28-åringens agent, Jonathan Barnett, att de snart ska sitta ned och prata med den spanska giganten.

Barnett säger till Sky Sports att hans klient vill vinna Balon d’Or, och även om han trivs i Spanien, så finns där ingen garanti på att han blir kvar.

”Vi behöver ta ett snack med Real Madrid och se vart vi är på väg. Han (Bale) vill ha ett bättre år än han hade det senaste året. Han vill spela mer, och det är avgörande för honom”, berättar Barnett.

”Jag tycker att han är en av de tre eller fyra bästa spelarna i världen. För någon som honom, så måste han spela. Det handlar inte om pengar”, klargör agenten.

Embed from Getty Images

Sky Sports skriver avslutningsvis i sin artikel att både Manchester United och Chelsea är intresserade, enligt ”rapporter”. Men att Bale inte ska vara något transfermål för Tottenham, då det helt enkelt skulle vara en för dyr affär att lösa för London-klubben.

Alltså lär vi knappast se någon comeback i klubben han slog igenom i med dunder och brak, vilket åtminstone öppnar för United ett litet snäpp till. Vi får garanterat läsa mer inom en snar framtid.

Boateng på Mourinhos lista

Under onsdagseftermiddagen kom det uppgifter gällande Jerome Boatengs framtid i Bayern München. Den tyska tidningen Sport Bild menar att Bayern gjort klart för spelarens agent att han får lämna klubben, om en försäljning mellan 50-60 miljoner euro (i runda slängar 40-50 miljoner pund) går att lösa.

Tidningen hävdar att Boatengs ”dröm” är att spela för Barcelona eller Real Madrid, men att båda Manchester-klubbarna samt PSG och Juventus ska vara intresserade.

Manchester Evening News menar att Jerome Boateng ingår som en av åtta spelare på en ”mini-lista” med mittbackar som José Mourinho överväger i sommar. Tidningen hävdar också att klubben fått veta att en summa på 50 miljoner pund ska räcka för att säkra 29-åringens tjänster.

MEN berättar att United fortsätter sina förhandlingar med Tottenham gällande Toby Alderweireld, men att man samtidigt överväger billigare alternativ.

Embed from Getty Images

Mourinho sägs vara en stor beundrare av den tidigare Manchester City-spelaren, och ska vara ”fast besluten i att säkerställa kvalité av världsklass i hjärtat av försvaret”, beskriver tidningen det.

Det stora frågetecknet ska vara Boatengs skadebekymmer under de senaste åren, där baksidorna spökade under förra säsongen.

Att det behövs en till mittback är vi nog många som är överens om. Frågan är bara om Boateng är rätt man. Är personligen tudelad i den frågan, men det faktum att han skulle bidra med mycket kvalité och erfarenhet till en okej peng gör att jag inte skulle vara helt emot en värvning.

”Real accepterar Ronaldo-försäljning”

Orkar vi med en runda Ronaldo-till-United-rykten till? Knappt, men vi kör ändå! Det är ju endast den hundra-femtio-elfte gången i ordningen, trots allt.

Enligt Manchester Evening News, som hänvisar till den spanska sidan Diario Goal, så ska Real Madrid ha accepterat det faktum att de kommer bli av med sin superstjärna i sommar.

Cristiano Ronaldo ska vara olycklig i den spanska huvudstaden, med klubben motvillig till att ge honom en ny megadeal. Portugisen rapporteras vilja ha ett kontrakt jämställt med Neymar och Lionel Messi, som båda tjänar betydligt mer i PSG respektive Barcelona.

Enligt Diario Goal ska Ronaldo nu vara beredd att lämna klubben han kom till 2009, om inte en överenskommelse kring ett nytt kontrakt går att nå.

Embed from Getty Images

Manchester Evening News avslutar sin artikel med att betvivla trovärdigheten i att United skulle köpa loss 33-åringen i sommar.

”Inte bara verkar en flytt tillbaka till Old Trafford väldigt osannolik, det faktum att Real Madrid inte skulle gå med på någonting mindre än 150 miljoner pund gör ryktet extremt osannolikt”, skriver lokaltidningen.

Det går inte annat än att hålla med, Ronaldo har velat lämna Real under i stort sett varenda sommar sedan han kom till Spanien. Vilket sedermera resulterat i en kontraktsförlängning samtliga tillfällen, typ. Att vi får se den femfaldiga Balon d’Or-vinnaren i United-tröjan igen är ytterst, ytterst osannolikt.

Hela artikeln från Manchester Evening News går att läsa här.

Blackpool vill låna Willock

Enligt Daily Mail är Blackpool sugna på att få till ett låneavtal gällande Uniteds 21-åring Matty Willock. Mittfältaren, som spenderade andra halvan av säsongen på lån i St. Johnstone, ska ha imponerat såpass mycket på Blackpool att man nu vill ha in engelsmannen.

Blackpool siktar kommande säsong på att ta steget upp till The Championship och ser att Willock skulle kunna bli en viktig del i den resan.

United-målvakt till Anderlecht

Ilias Moutha-Sebtaoui släpptes av Manchester United efter säsongen när kontraktet löpt ut. Nu ska 19-åringen vara klar för den belgiska storklubben Anderlecht, där han redan har börjat träna med laget.

Gårdagens och dagens VM

VM2018 Dag 7: Djurvännerna lyckades vinna