Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fellaini STANNAR; Bonucci övervakas; Son övervägs

Dagens nyhetssvep börjar med den oväntade nyheten att Marouane Fellaini stannar i klubben. I övrigt får vi lite silly-nyheter gällande Heung-Min Son och Leonardo Bonucci.

Fellaini STANNAR

Efter att allt pekade på att Marouane Fellaini skulle lämna United efter att kontraktet går ut den sista juni, kom det sent igår kväll många och trovärdiga uppgifter på att belgaren istället blir kvar.

Kristof Terreur på belgiska HLN Sport var först med att avslöja de långt gångna förhandlingarna. Han menar att Fellaini och United är nära en överenskommelse, vilket skulle betyda att 30-åringen blir kvar fram till år 2020.

Enligt The Times har Manchester United till sist gått med på spelarens krav och han förväntas nu sätta pennan på papper för ett nytt två-års-avtal. Tidningen menar att det nya kontraktet ska ligga på 100.000 pund i veckan och att belgaren redan har berättat för några av sina lagkamrater om nyheten.

Embed from Getty Images

Efter att ha tackat nej till flertalet kontraktsförslag från United, pratat med en hel del andra klubbar (däribland Milan, Arsenal, Galatasaray, PSG och ett par kinesiska klubbar) har Fellaini nu alltså lyckats få till den deal han velat ha och blir kvar i klubben.

Personligen hoppades jag på att klubben skulle gått vidare och helt enkelt släppt belgaren vid det här laget. I och med att Fellaini (med största sannolikhet) blir kvar, kommer United nu att skrota jakten på en till innermittfältare. Något José Mourinho varit tydlig med tidigare; En ersättare till Carrick behövs (Fred), och om Fellaini lämnar behövs en ersättare till honom.

Alltså, vi blir inte av med mikrofonkalufsen än på ett tag.

United överväger Heung-Min Son

Enligt tyska Sport 1, som normalt sett inte är den värsta av källor, överväger Manchester United och andra toppklubbar om man ska försöka värva Tottenhams yttermittfältare Heung-Min Son. Sydkoreanen, som för närvarande befinner sig i Ryssland och VM, ska enligt tidningen vara sugen på att ”ta nästa steg och kan föreställa sig en flytt”.

De klubbar, utöver United, som ska vara intresserade är Liverpool och Arsenal. Sport 1 menar dock att United ”leder racet” och är den troligaste klubben att kunna landa Son. Arsenal sägs få det svårt att lösa en deal då de är Tottenhams största rival medan Liverpools intresse ”inte är specifikt”, enligt tidningen.

Embed from Getty Images

Heung-Min Son, som snart fyller 26 år, har ett kontrakt med Spurs fram till år 2020. Enligt Sport 1, kommer en potentiell köpare att behöva betala minst 70 miljoner euro för att övertyga London-klubben om en försäljning.

Personligen har jag väldigt svårt att se detta hända, både på grund av prislappen och det faktum att man återigen behöver sätta sig med Daniel Levy vid förhandlingsbordet. Något som är bland det svåraste du kan göra på transfermarknaden.

Artikeln, som är på tyska, kan ni läsa här.

United övervakar Bonucci-situation

Det är den normalt trovärdiga (vad gäller Mourinho) Duncan Castles som kommer med nyheten. I och med att AC Milan, med stor sannolikhet, utesluts från europeiska klubb-turneringar kommande säsong, så behöver den Italienska klubben troligen sälja av ett par spelare.

Avstängningen handlar om att UEFA:s finansiella kontroller, gällande AC Milan, hittat flertalet brister i ett antal affärer, däribland värvningen av Leonardo Bonucci från Juventus förra sommaren.

Embed from Getty Images

Enligt Duncan Castles har den italienska landslagsmannen identifierats av United som en potentiell förstärkning till mittbackspositionen. Tyvärr får vi inte särskilt mycket mer information än så. Huruvida det ligger något i detta får vi helt enkelt vänta och se, men att Bonucci varit på Uniteds radar tidigare kan vi åtminstone ta med i beräkningen.

Milan-kaptenen är 31 år och skulle bidra med mycket rutin från den absoluta världstoppen, samt en uppspelsfot av den högre skolan. Troligtvis slutar det nog ändå i att United hittar en annan lösning. Det är åtminstone min känsla av det hela.

Länk till artikeln finnes här.

Den här dagen…

…För 4 år sedan, bekräftade Manchester United värvningen av Luke Shaw från Southampton. Lyckas engelsmannen återuppliva sin karriär i klubben? Kommande säsong är med största sannolikhet den sista chansen.

Gårdagens och dagens VM

VM2018 Dag 13: Rojo frälste