Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United på väg att värva tredjemålvakt; Rooney till USA; Grattis Joel

United rycker i Stokemålvakt, Wayne Rooney flyttar till USA och Joel Pereira fyller år. Ni hör – en fullspäckad dag i fotbollsvärlden!

Tidigare idag har vi rapporterat om två saker.

Rutin som tredjemålvakt?

Idag kommer uppgifter om att United vill förstärka på målvaktspositionen. Det är Lee Grant, som tillhör Stoke, som skall vara på ingång. Vi kan väl anta att Mourinho vill ha möjligheten att låna ut även Joel Pereira, men samtidigt ha tre målvakter i A-laget, och att tanken på att ha en äldre tredjemålvakt som vet sin roll då kommit upp. Varför man inte väljer att ha kvar Joel Pereira och samtidigt matcha honom i reservlaget kan man ju fråga sig, men det verkar helt enkelt inte vara Mourinhos stil.

En annan tanke kan vara att det är Sergio Romero som skall lämna, och att Grant är hans ersättare. Då tror jag dock att United hade letat efter en målvakt av något högre snitt.

Embed from Getty Images

Grant har spenderat större delen av sin karriär i The Championship, där han bland annat representerat Derby, Sheffield Wednesday och Burnley. De senaste två säsongerna har han spenderat med Stoke i Premier League, den första blev det 28 matcher (varav två mot United) men säsongen som nu gick endast tre.

Vi får återkomma när mer information kommer.

Rooney till USA

Manchester Uniteds bästa målskytt genom tiderna flyttade förra sommaren tillbaks till Everton, och fotbollsromantiker som jag hoppades att han skulle stanna där ett par säsongen innan han sedan lade skorna på fyllan.

Säsongen blev dock inget uppsving efter ett par dåliga säsonger i United. Visst, han medverkade i hela 34 ligamatcher (27 från start, sju inhopp), och det blev faktiskt tio mål och två assist. Men spelmässigt var det uppenbart att den gamle Wayne inte riktigt finns kvar. Endast i nio av Premier League-matcherna blev det spel i hela matchen, och då var fyra av dem i de fyra första omgångarna.

Embed from Getty Images

Och nu är det klart att han flyttar. DC United blir nästa anhalt för vår förre lagkapten, och kontraktet sträcker sig över tre och ett halvt år. Det verkar alltså som att han inte ämnar att lägga av än på ett tag, men sådant kan ju ändras.

Det är en legendar som nu lämnar engelsk fotboll för att för att bosätta sig i Washington. Han har gjort flest mål i både United och England, och i Premier League är han tvåa med sina 208 mål, endast Alan Shearer har gjort fler

Pereiras födelsedag

Uniteds, än så länge, tredjemålvakt Joel Pereira firar födelsedag idag. Han fyller 22 år så här i semestern, och det måste ju vara trevligt.

Grattis Joel.

Gårdagens och dagens VM

VM2018 Dag 14: Gruppseger och das letzte Lachen