Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Johnstone lämnar United

Mitt i det svenska segerruset annonserar Manchester United att Sam Johnstone lämnar klubben för att gå till West Bromwich Albion.

Vi skrev om det tidigare idag, att Johnstone igår gjorde läkarundersökning hos den nyss nedflyttade klubben, och bara några timmar senare kom alltså bekräftelsen från United.

Johnstone fick aldrig debutera för Uniteds A-lag, trots att han hunnit bli 25 år gammal och har varit i klubben sedan han var tio år gammal.

Istället har det blivit utlåningar till inte mindre än sju olika klubbar; Oldham, Scunthorpe, Walsall, Yeovil, Doncaster, Preston och nu senast i Aston Villa där han gjorde en mycket bra säsong i The Championship.

Embed from Getty Images

Johnstone säger så här till Uniteds hemsida:

”Jag har växt upp i United och har haft den bästa av tider. Det är den bästa klubban att lära i när du är ung, för att förbereda dig för framtiden.”

Till WBA:s hemsida säger han följande

”Jag är glad att vara här. Jag har pratat med många om klubben och inte hört något annat än bra saker.

”Det känns bra att komma genom dörren. Jag har spelat Championshipmatcher och vunnit uppflyttning från League One med Preston, men verkade alltid hamnade tillbaka i United eller att vara på väg någon annanstans.”

Vi önskar naturligtvis Johnstone all lycka i framtiden.