Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Välkommen till United, Lee Grant

Manchester United fick i veckan en ny tredjemålvakt då veteranen Lee Grant hämtades från Stoke City. Behöver United en veteran som tredjemålvakt? Det diskuterar vi i den här frågeasken.

United hämtade veteranmålvakten Lee Grant från Stoke. Vad är din spontana reaktion?

Mikael Österdahl: Med tanke på att Mourinho vill ha en tredjemålvakt som alltid är med på a-lagets träningar tycker jag att det är mycket klokt. Bättre att en Lee Grant gör noll till två matcher på hela säsongen än Joel Pereira och Kieran O’Hara.

Marcus Beijar: Att det är en ickevärvning. En spelare som knappast kommer att få några minuter alls, men som förstås behövs på pappret.

Adam Fröberg: Ingen helt dum idé. Möjliggör att flera yngre målvakter kan tillbringa kommande säsong på lån, istället för att nöta bänk och spela U-lagsfotboll.

Lee Sernehov: En spelare som inte kräver speltid, men som säkerligen kommer bidra med erfarenhet.

Gustav Brinck-Larsen: Att det är en bra värvning utifrån den filosofi Mourinho har kring att vilja ha tre målvakter, men att inte låta tredjemålvakten spela med reserverna.

Johannes Johansson: Första reaktionen var att jag trodde det var ett påhittat rykte som skulle dö lika fort som det blomstrade.

Vad vet du om Lee Grant?

Mikael Österdahl: Att han är en målvakt som länge harvade i de lägre divisionerna innan han av en slump fick göra Premier League-debut när han var jättegammal. Och att han blev känd för allmänheten när han var bäst på planen på Old Trafford.

Marcus Beijar: Inte mycket annat än att han spelat i Stoke de senaste åren och att jag väl var en aning förvånad över speltiden han fick där för två säsonger sedan.

Adam Fröberg: Att 35-åringen hade en väldigt fin säsong 16/17 när Jack Butland var skadad. Minns hur han rånade oss på poäng på Old Trafford med flertalet fina parader. Spelade endast en handfull matcher senaste säsongen.

Lee Sernehov: Inte mycket

Gustav Brinck-Larsen: Att han har lång erfarenhet av andradivisionen och lite av Premier League. Men inte mycket mer än så.

Johannes Johansson: Att han gjorde någon sjukt bra match mot United för någon säsong sedan.

http://gty.im/882083272

Är det vettigt är plocka in en veteran som tredjemålvakt?

Mikael Österdahl: Som Mourinho arbetar med målvakterna tycker jag att det är nödvändigt. Den gångna säsongen var ju bortkastad för Joel Pereira. Sen kan jag väl tycka att reservlagsmålvakten kunde agera tredjemålvakt de få gånger behovet uppstår.

Marcus Beijar: Ja, det är det. Precis som med Romero så handlar det om en målvakt vars utveckling inte hämmas av utebliven speltid. En spelare som bidrar med viss livserfarenhet och som inte gnäller trots att han på sin höjd för checka in och ut på Lowry.

Adam Fröberg: Ja. På så vis att om United försökt värva en yngre målvakt, hade han troligen inte gått med på att vara tredjeval utan garanti på speltid. Känns vettigt så länge det gynnar våra yngre förmågor i längden.

Lee Sernehov: Jag tycker det och låta dom yngre målvakterna som varit tredjemålvakt i flera år få chansen att visa upp sig i nya klubbar. Förhoppningsvis med återköpsklausuler om speltid gör att dom utvecklas till grymma målvakter

Gustav Brinck-Larsen: Som sagt, med tanke på att Mourinho vill ha tre målvakter kring A-laget men inte låta de spela matcher med reservlaget är det mycket bra. Då kan de målvakter vi har som behöver A-lagsfotboll lånas ut, och någon som utvecklas bra av att träna och spela med reserverna kan ta den rollen.

Johannes Johansson: Det kan det vara ifall tanken är att Pereira lånas ut och får chansen att spela A-lagsfotboll igen.

Kommer vi någonsin få se Grant vakta Uniteds mål i en tävlingsmatch?

Mikael Österdahl: Han skrev trots allt på ett tvåårskontrakt, så rimligen får han någon strömatch i FA-cupen eller ligacupen. Om inte annat som tack för att han accepterar rollen.

Marcus Beijar: Ja, det får vi väl. Om Romero går sönder under senhösten och vi får Aldershot hemma i FA-cupen.

Adam Fröberg: Möjligtvis om De Gea ska vilas i en cupmatch och Romero inte är tillgänglig, typ. Annars blir det ytters få framträdanden för den gode Grant.

Lee Sernehov: Nja, kanske i ligacupen om Romero är skadad

Gustav Brinck-Larsen: Troligtvis inte. Det skulle väl vara om Romero är skadad när det kommer en tidig FA- eller ligacupmatch, men inte annars.

Johannes Johansson: Möjligtvis i någon enstaka cupmatch.

http://gty.im/928097544

Vad betyder Grants ankomst för de yngre målvakterna?

Mikael Österdahl: Henderson har redan dragit på lån och Pereira följer förstås efter. Jag hoppas att även O’Hara får gå på lån. För om tanken är att O’Hara ska vara kvar som reservlagsmålvakt blir jag irriterad.

Marcus Beijar: Det betyder i min bok att Joel Pereira går på lån någonstans i Europa eller till The Championship. Vad som händer med Kieran O’Hara är väl mer oklart. Han kunde också vara i behov av speltid på bättre nivå än den i reservlaget, men då Alex Fojticek knappast dubblerar med både reserver och juniorer så lär han bli kvar.

Adam Fröberg: Som jag skrev ovan, att de får möjlighet att spendera kommande säsong på lån (med garanterad speltid). Tror bara det kommer gynna deras utveckling.

Lee Sernehov: Att det aldrig är försent att bli en Unitedkeeper 

Gustav Brinck-Larsen: Att ingen av dem behöver ta den tämligen outvecklande rollen son tredjemålvakt i United, vilket bara är positivt. Så win för alla.

Johannes Johansson: Egentligen ingenting förutom för Pereira, som förmodligen då lånas ut. Vilket han behöver för att utvecklas.