Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Manchester United presenterar årets nya akademispelare

Embed from Getty Images

Manchester United presenterade igår listan på årets nya akademispelare. Det är totalt elva spelare som nu är kontrakterade som scholars. Flera av namnen är kända sedan tidigare.

Samtidigt meddelar United också att juniorerna och reserverna för andra året i rad reser till Österrike för försäsongsträning.

Elva nya akademispelare

Som vanligt presenterar United på sommaren ett gäng nya akademispelare. I år är det elva spelare som får ett juniorlagskontrakt (scholar). Ofta tillkommer utländska signeringar efter hand, då dessa vanligen får vänta ganska länge på speltillstånd.

Jacob Carney är målvakt. Han var redan förra säsongen med i juniorlaget, även om han inte fick spela någon match. Tidigare var han emellertid kontrakterad som Academy Student (vilket som jag förstår det innebär att han då kombinerade fotbollen med studier).

Oliver Denham är en mittback från Blackpool som har varit i klubben i många år. Han har spelat ungdomslandslagsfotboll för Wales.

Anthony Elanga kommer från Sverige och gjorde juniordebut med ett inhopp i slutet av förra säsongen. En ytter med fin teknik.

Mason Greenwood var redan förra säsongen juniorlagets bästa målskytt. Anfallssensationen blir nu förstaårsjunior men det skulle inte förvåna om han redan nu har siktet inställt på reservlaget.

Max Haygarth är en passningsskicklig mittfältare som har varit i klubben i många år. 

Mark Helm kommer, som Jesse Lingard, från Warrington. Han är en ettrig mittfältare med god uthållighet.

Ben Hockenhull är en kraftfull mittback som också har många år i klubben.

Ondrej Mastny är en målvakt från Tjeckien (United gillar tydligen att scouta målvakter däromkring, då Matej Kovar anslöt tidigare i år medan Alex Fojticek är slovak). En U16-landslagsman som United tidigare har haft på provspel.

Charlie McCann är en kreativ mittfältare som hämtades från Coventry City under den gångna säsongen. Engelsk ungdomslandslagsman.

Teden Mengi är en atletisk försvarare som redan har gjort tre juniormatcher. Född i Nigeria men uppväxt i Manchesterområdet.

Harvey Neville är brorson till Gary Neville. En mittfältare som inledde karriären i Manchester city men därefter spelade för Valencia, då hans pappa Phil Neville var tränare där.

Will Vint är anfallare från USA och han listas ännu inte som scholar men United noterar att han också är en del av juniorlaget. Gissningsvis väntar han på speltillstånd. Vint kommer att följa med på träningslägret till Österrike.

Träningsläger i Österrike

Precis som förra året kommer reserverna och juniorerna resa till Österrike för försäsongsläger. United var mycket nöjda med faciliteterna i Obertraun förra året och återvänder därför i år. En träningsmatch är arrangerad mot lokalt motstånd.

Ricky Sbragia, Nicky Butt och Neil Ryan är, noteras på Uniteds hemsida, några av tränarna som följer med på lägret. Oklart om det innebär att Ryan, som har varit i klubben en tid, blir den nya juniortränaren. Kieran McKenna har ju flyttat upp till a-laget (även om det fortfarande inte har bekräftats officiellt). Sbragia är reservlagstränare och Butt är akademichef.


Vi kommer den närmaste framtiden uppdatera ungdomstruppen med de nya spelarna.

Res med oss till Manchester!