Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarna på plats; Nytt kontrakt för Hamilton; Får Rashford starta ikväll?

Embed from Getty Images

Idag var det så dags, Manchester Uniteds A-trupp anlände till Carrington för start av försäsongen. En spelare gjorde det dessutom med ett nypåskrivet kontrakt, även om han med all säkerhet kommer tillhöra reservlaget när säsongen väl drar igång.

Utöver detta redogör vi för lite nya spelarnummer, samt spekulerar vi lite lätt inför kvällens VM-semifinal också. Med ”rätt” resultat ikväll får vi ju inte mindre än fem Unitedspelare i VM-final, och i så fall minst en ny världsmästare till truppen.

Spelarna har anlänt

Det här stycket uppdaterades vid 20.15 efter att undertecknad sett Uniteds Youtubeuppdatering där Chong, Gomes och Greenwood syntes till.

Idag, inte i måndags som MEN lurade mig att tro i helgen, anlände de A-lagsspelare som inte har semester kvar till Carrington inför den här säsongen.

Följande spelare var på plats:

Målvakter: Lee Grant, Joel Pereira
Försvarare: Antonio Valencia, Eric Bailly, Chris Smalling, Luke Shaw, Demetri Mitchell, Ro-Shaun Williams, Timothy Fosu-Mensah, Diogo Dalot, Axel Tuanzebe, Daley Blind, Matteo Darmian
Mittfältare: Ander Herrera, Juan Mata, Scott McTominay, Andreas Pereira, James Garner, Ethan Hamilton, Tahith Chong, Angel Gomes
Anfallare: Alexis Sanchez, Anthony Martial, Mason Greenwood

Det kan också vara fler, som inte fastnat på bild, till exempel vet vi inget om ungdomarna Tahith Chong och Angel Gomes. Varför Sergio Romero inte är med vet vi inte heller, måhända rehabiliterar han fortfarande sin skada?

Vi får väl också se om alla dessa faktiskt åker med till USA, till exempel Daley Blind ryktas det ju friskt om till andra klubbar, och även Matteo Darmian kan mycket väl lämna klubben snabbare än vi anar.

På söndag går flyget till USA, vi kommer naturligtvis bevaka det och meddela vilka spelare som är med.

Embed from Getty Images

Spelarnummer

Det här stycket uppdaterades vid 20.15 efter att undertecknad sett Uniteds Youtubeuppdatering där Chong, Gomes och Greenwood syntes till.

Vilka nummer spelarna kommer bära under säsongen är ännu inte officiellt. De som var med förra säsongen lär behålla de nummer de hade då, även om vi vet att förändringar ibland sker, till exempel när Luke Shaw självmant bytte från 3 till 23 för ett par säsonger sedan eller när Martial tvingades att lämna ifrån sig nummer 9 när Zlatan Ibrahimovic anlände.

På de bilder som United publicerat idagnhar alla gamla spelare haft samma nummer som tidigare, men vi har ju också ett par nyförvärv samt några ungdomar som tidigare inte haft officiellt truppnummer med på träningarna nuförtiden, och för att ni skall veta vem som är vem av dem har ni deras spelarnummer här:

  • Lee Grant: 13
  • Demetri Mitchell: 35
  • James Garner: 37
  • Tahith Chong: 44
  • Angel Gomes: 47
  • Ethan Hamilton: 48
  • Ro-Shaun Williams: 52
  • Mason Greenwood: 54

Diogo Dalot rehabiliterar fortfarande en skada, så han har inte synts till i träningskläder med nummer på, därför vet vi ännu inte hans nummer.

Hamilton skrev nytt

Samma dag som de spelare som, vad det verkar, skall med till USA kom till Carrington skrev reservlagets mittfältare Ethan Hamilton på ett nytt kontrakt.

Hamiltons kontrakt gick ut efter säsongen som var, men sent omsider kom alltså en förlängning till. Allt tyder på att han åker med A-truppen på försäsongsturnén, men att han sedan kommer spendera säsongen i reservlaget.

Förra säsongen var han ordinarie i reservlaget (17 starter på 22 matcher) och satt på bänken i FA-cupsegern mot Huddersfield. Debuten i A-laget får han dock vänta på.

Får Rashford starta?

Vi brukar försöka hålla VM-snack till våra VM-artiklar, men jag kan inte låta bli att spekulera lite inför kvällens VM-semifinal.

För ur engelsk synvinkel är det deras största match sedan VM 1990, och vi kommer med all säkerhet ha två Unitedspelare i startelvan. I 1990 års semifinal hade vi ingen, och vi såg hur det gick (förlust mot Västtyskland på straffar). Bryan Robson var lagets kapten men skadade sig i den andra gruppspelsmatchen och spelade inte mer under mästerskapet, och Neil Webb som var den andre Unitedrepresentanten i truppen satt mestadels på läktaren under turnering. Planen fick han dessvärre aldrig beträda.

Ikväll däremot lär Ashley Young starta till vänster och Jesse Lingard centralt. Och om vi skulle låta BBC:s läsare bestämma så skulle även Marcus Rashford få starta, istället för Raheem Sterling. Det är svårt att argumentera emot britterna i det valet.

Personligen vill jag egentligen mest ha hem spelarna så de kan göra sig redo till nästa säsong, men någon form av fotbollsromantiker i mig skulle gilla om England kunde vinna detta VM. Det hade känts fint.