Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Blind allt närmare Ajax; Perisic på väg igen?

Imorgon reser Manchester Uniteds herrlag till USA för den obligatoriska sommarnturnén. Därför kan man väl nästan säga att inga nyheter är bra nyheter idag, åtminstone gällande spelarnas hälsa och så vidare.

Det vi har att bjuda på idag är att vi nu med all säkerhet kan ta farväl utan Daley Blind, lite information om Europa League-klubben Chelseas nya tränare samt att det igen börjar viskas lite om Ivan Perisic.

Vi vill också pusha för att Manchester Uniteds damtrupp presenterades igår, och att vi gick igenom truppen spelare för spelare med lite initial information som kan vara kul att läsa.

Manchester United presenterar damlagets trupp

Blind så gott som klar för Ajax

Det har varit på gång ett bra tag, och nu kan vi i princip räkna bort Daley Blind från Manchester United och önska honom lycka till i sin gamla klubb, Ajax.

Det är nu Simon Stone på BBC som skriver att det kommer bli av, och om det är något vi vet så är det att BBC i princip aldrig är först, men de skriver också sällan rykten som inte stämmer.

Embed from Getty Images

Blind värvades in sommaren 2014, från just Ajax, och skall enligt rapporterna ha kostat 13,8 miljoner pund. Första säsongen blev det mestadels spel i den defensiva mittfältsposition där han troligen gör sig bäst.

2015 togs dock både Bastian Schweinsteiger och Morgan Schneiderlin in, samtidigt som Michael Carrick fortsatte visa att han ville vara en viktig kugge, och sedan dess har det mestadels blivit spel som mitt- eller vänsterback för Blind, med några få gästspel på mittfältet.

Nu ser det alltså ut att bli en flytt hem till Holland och Ajax. Övergångssumman sägs ligga på 14 miljoner pund, som skall kunna stiga till 18,5 miljoner baserat på hittills okända klausuler.

Vi återkommer naturligtvis när övergången är presenterad.

Nytt intresse för Perisic?

Det är getfootballnewsfrance.com (oklar trovärdighet) som påstår att Manchester United är i ”advanced talks” med Ivan Perisic, något som Manchester Evening News också hakat på.

”Advanced talks” brukar innebära att det är något mer än bara ett löst intresse från den köpande klubben, men eftersom källan är oklar vågar vi inte slå på stora trumman än.

Det var väldigt mycket snack om att Perisic skulle blivit den fjärde värvningen i förra sommarens fönster, men det blev av någon anledning inte av. Nu i januari värvades dessutom en viss Alexis Sanchez in, och José Mourinho verkar se honom som förstaval till vänster. Så varför han skulle vilja ha in vänsterspringaren Perisic får i nuvarande stund anses något oklart.

Perisic skall imorgon spela VM-final för sitt Kroatien. Han hade stor påverkan på semifinalen, då han själv kvitterade till 1-1 mot England innan han sedan assisterade till det avgörande 2-1-målet. Fram tills dess var dock hans VM ganska mediokert. Med sina elva mål och lika många assist på 37 matcher i Serie A förra säsongen vet vi dock att han kan producera poäng.

Sarri till Chelsea

Igår blev fotbollsvärldens sämst bevarade hemlighet offentlig, den att det överdrivna firandets mästare (Antonio Conte alltså…) fick lämna Europa League-klubben Chelsea.

Idag blev den näst sämst bevarade hemligheten offentlig, nämligen den att Maurizio Sarri tar över.

Sarri inledde sin karriär på 90-talet med att, på deltid, träna en rad olika klubbar i Toscana-området.

Han har mestadels befunnit sig i de lägre regionerna i Italien, innan han säsongen 2014/15 för första gången fick ta klivet upp i Serie A med Empoli. Han höll laget kvar, och fick sedan ta över Napoli som han lett till ett bra facit i Serie A. På 147 spelade matcher vann laget 97, spelade 25 oavgjorda och förlorade även 25 matcher. Några titlar på toppnivå har Sarri dock ännu inte lyckats vinna.

Reserverna ser ut att ha det skönt

Vi avslutar med att bjuda på en liten video som United har lagt ut från reserv- och U18-lagets träningsläger i Österrike. Det ser ut att vara en minst sagt idyllisk plats.