Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Truppen till USA: Dags för försäsong

Artikeln har uppdaterats efter att besked om Alexis Sanchez visum och Daley Blinds övergång till Ajax offentliggjorts.

Manchester United är på väg till USA för försäsongsläger. Än så länge har United inte släppt den officiella spelartruppen som följer med, men det har kommit bilder från både United själva men också Manchester Evening News som gör att vi kan känna oss ganska säkra på att vi har prickat in truppen. Och det är en trupp med gott om ungdomar som åker över pölen, av förklarliga skäl. 

Följande spelare är det som skall vara med på flygplanet:

Målvakter: Sergio Romero, Joel Pereira, Lee Grant
Försvarare: Antonio Valencia, Diogo Dalot, Matteo Darmian, Timothy Fosu-Mensah, Eric Bailly, Ro-Shaun Williams, Chris Smalling, Axel Tuanzebe, Luke Shaw, Demetri Mitchell
Mittfältare: Ander Herrera, Scott McTominay, Juan Mata, Andreas Pereira, Tahith Chong, James Garner, Ethan Hamilton, Angel Gomes
Anfallare: Anthony Martial, Mason Greenwood, Joshua Bohui

Vi noterar genast två saker:

1: Alexis Sanchez saknas. Det har framkommit att det beror på att han har svårt att få visum till USA, på grund av att han dömdes till 16 månaders fängelse för skattefusk i Spanien nu i februari. Det är fortfarande oklart om han faktiskt kommer kunna få tillstånd att åka till USA överhuvudtaget, vi kommer bevaka detta i våra nyhetssvep.

2: Daley Blind är inte med i truppen. United har nu annonserat att man kommit överens med Ajax att Blind skall flytta dit.

Övriga A-lagsspelare som saknas gör så på grund av VM och i dagsläget har vi inga datum för när de ansluter. Mourinho har sagt att de skall ha tre veckors semester, så de lär ansluta efterhand baserat på när de slogs ut ur VM.

Matcher under turnén

Väl borta i USA kommer United spela fem träningsmatcher. Motståndare och speltid ser ni nedan. Observera att alla datum och tider är enligt svensk tid.

Fredag 20 juli (04.00): Club América (Viaplay)
Söndag 22 juli (23.00): San Jose Earthquakes (än så länge oklart med TV-sändning)
Torsdag 26 juli (05.05): Milan (än så länge oklart med TV-sändning)
Lördag 28 juli (23.05): Liverpool (Viaplay)
Onsdag 1 augusti (02.05): Real Madrid (TV3 Sport/Viaplay)
Efter turnén är ytterligare en träningsmatch inbokad.
Söndag 5 augusti (20.15): Bayern München (än så länge oklart med TV-sändning)