Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Visumstrul för Alexis?; Lottat för reservlaget

Manchester Uniteds A-trupp är i USA, men det är inte Alexis Sanchez. Enligt rapporter som kommer nu på måndagen beror det på att han har strul med sitt visum.

Utöver Alexis berättar vi också vilka Uniteds reservlag får möta i Premier League International Cup nu i höst.

Varför så hemliga?

Manchester Uniteds A-trupp har nu landat i Los Angeles. Trots det är det helt tyst från klubben kring vad som händer där, klubben fortsätter istället på att fokusera på att hylla Paul Pogba (viket man väl inte kan klaga på) och bland annat skicka ut ett VM-quiz på Twitter.

Vilka spelare som faktiskt är med i USA, och varför varken Blind eller Alexis (mer om honom nedan, dock ej från United) verkar ha åkt med, det lyser fortfarande med sin frånvaro.

Spelarna verkar ha fått någon form av förbud att lägga ut för mycket på sociala medier de också. Chris Smalling la ut ett foto på sig själv och Luke Shaw från planet, och Antonio Valencia en bild på sig själv samt en ledare jag tyvärr ej kan identifiera från flygplatsen. Det och en bild som både Joel och Andreas Pereira lagt ut (även den från flygplatsen) är vad jag hittat när jag scannat spelarnas sociala medier, vilket inte är något jämfört med motsvarande tidpunkt förra året.

Vi hoppas klubben snart skärper till sig och skickar ut information snarast så vi slipper gissa.

Apropå Sanchez

För bara en liten stund sedan twittrade Rob Dawson från ESPN ut följande:

”Alexis Sanchez inte på Uniteds flyg till USA igår på grund av ’personliga administrativa skäl’. Kan vara visumrelaterat efter att ha accepterade straff för skattefusk i februari. Förhoppningsvis skall det vara uppklarat snart.”

Nyheten börjar sprida sig runt i engelska medier i detta nu, och det verkar vara detta som är anledningen, även om vi inte fått någonting bekräftat än.

Alexis, precis som bland andra Leo Messi och Ronaldo, dömdes för skattefusk från sin tid i Spanien. I Alexis fall beror det på att han skall ha haft ett bolag registrerat på Malta för att ta emot pengar för bildrättigheter, något som tydligen inte uppskattas i Spanien.

Därför dömdes Alexis till fängelse i 16 månader nu i februari, samt att betala tillbaka alla pengar han var skyldig spanska staten, plus ränta. Någon fängelsetid blev det dock inte, då straffet var på under två år vilket i Spanien tydligen innebär att man inte behöver sitta inne.

Alexis verkar dock inte särskilt stressad över att inte vara i USA, han åkte istället till frisören och spelade sedan in en liten film på sig själv i bilen. Som man gör.

 

Lottat i PL International Cup

Uniteds reservlag skall återigen spela Premier League International Cup, vilket är en engelsk U23-tävling som innehåller tolv brittiska lag (elva engelska, plus Swansea från Wales) och tolv lag från övriga Europa, bland andra Bayern München, PSG, PSV Eindhoven och Wolfsburg.

Samtliga matcher spelas i Storbritannien, och United lottades i Grupp F, tillsammans med tidigare nämnde PSG, PSV Eindhoven samt Derby County.

Lagen möts en gång var nu under hösten, sedan väntar ett slutspel under våren för de som tar sig dit.