Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United lanserar säsongens hemmatröja

Manchester United har idag lanserat hemmastället för säsongen 2018/19. I år är det en tröja med stora svarta detaljer i nedkant. Den största nyheten är annars att United den här säsongen kommer att ha svarta shorts på hemmaplan.

I tillägg noteras att strumporna är svarta i toppen för att sedan övergå till rött.

De svarta ränderna ska symbolisera tågräls, med en passningen bakåt till historien, då United grundades som Newton Heath Yorkshire & Lancashire Railway Cricket and Football Club.

Det nya stället går att förhandsbeställa i supporterklubbens shop.

Våra tankar om årets hemmatröja

Vad tycker du om den nya matchtröjan?

Mikael Österdahl: Jag är inte alls förtjust. De svarta detaljerna är alldeles för stora. En titt på tröjan ger ingen känsla av att det är en Unitedtröja.

Adam Fröberg: Långt ifrån den snyggaste vi haft och en klar nedgradering gentemot förra säsongens. Trots detta tycker jag ändå att den är okej. Snyggt att det övergår gradvis till det svarta och sedan tillbaka till det röda. Det kommer förmodligen se mycket bättre ut på spelarna när de lirar, än på fansen som enbart har tröjan på sig.

Marcus Beijar: I ärlighetens namn gillade jag de två föregående tröjorna från Adidas bättre. Jag har varit nöjd med bytet av tröjleverantör hittills, men nu är det kanske sämst hittills.

Lisa Larsson: Sådär. Ogillar ränderna på nedre delen. Men får ha överseende, ska ha en ändå och det ska stå HERRERA på ryggen!

Björn Appelgren: Okej. Inget mästerverk, men heller ingen katastrof. Gillar att övergången till svart återkommer i strumporna, men om det är snyggt… nja, varken eller faktiskt?

Lee Sernehov: Tycker den ser väldigt basic ut, för mycket svart och mer reklam.

Gustav Brinck-Larsen: Inte jätteförtjust i de svarta ränderna nedtill på tröjan. Men jag hoppas att jag vänjer mig. I övrigt ser den väl ut som den skall.

Rune Sørlie: Jag tycker den är snygg med lite överraskande moment. Tycker dom tvärgående ränderna är överraskande, men det ger mening med återkopplingen till järnvägsarbetarna som bildade Newton Heat

Vad tycker du om att United skall spela i svarta shorts?

Mikael Österdahl: Det är inte okej någonstans. United spelar, på hemmaplan, i röd tröja och vita shorts. Vissa saker ska inte förändras.

Adam Fröberg: Tråkigt då United ”ska” spela med vita shorts enligt mig. Dock, när man valt att köra på den tröjan så är det klart snyggare med svarta shorts än vad det hade varit med vita.

Marcus Beijar: Inte förtjust i det heller. Tycker att svarta shorts hör ihop med ett bortaställ, vitt är att föredra hemma. Visst, vi har i undantagsfall spelat med svara shorts till röd tröja, men på det stora hela gillar jag det inte. Pluset är väl att tröjans nederdel smälter ihop med shortsen, så den helheten kan vara okej.

Lisa Larsson: Tycker vita är snyggare och känns ”mer United” men antar att det är en smaksak. (Fast å andra sidan, om Österdahl säger att det ska vara vita stort så ska det givetvis vara vita shorts.)

Björn Appelgren: Känns som en acceptabel förändring. Förstår inte riktigt upprördheten hos vissa supportrar.

Lee Sernehov: Tycker hemmastället blir alldeles för mörkt, svarta shorts, svart på tröjans nederdel och svarta adidasränder.

Gustav Brinck-Larsen: Har inga större problem med det. Traditionellt har vi ju vita, men vi kan väl ha svarta ett år eller två och sedan återgå till det klassiska.

Rune Sørlie: Jag är lite kluven där, men det funkar. Kommer dock sakna det vita inslaget som man alltid har haft och alltid gillat.

Säsongens tredjeställ lanserades i maj. Reservstället, som enligt uppgift kommer att vara rosa, lanseras den 18 september.