Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter San Jose Earthquakes – Manchester United 0-0

Embed from Getty Images

Vad vi bevittnade ikväll är vad som kan hända när ett lag som är i början av sin försäsong möter ett väsentligt mycket sämre lag som är mitt i sin säsong. Särskilt när det förstnämnda laget saknar många av sina bästa spelare. 0-0 fick vi, och det var precis så tråkigt som en 0-0-match kan vara.

Bailly med bästa chansen

Det kunde blivit så annorlunda än vad det faktiskt blev. Redan efter tre minuter sprintade Alexis loss på vänsterkanten och fick en frispark från sidan av straffområdet.

Han slog den själv, och han slog den bra, för vid bortre stolpen kom Eric Bailly farande och stötte bollen mot mål, men dessvärre lyckades ivorianen med bedriften att styra bollen upp i ribban. Nej, det var inget enkelt läge att placera in den, men det var nästan svårare att få den upp i ribban än att faktiskt trycka in den i mål.

Denna chans, efter cirka tre och en halv minut var Uniteds enda riktiga chans på hela matchen. McTominays nick i andra halvlek hade inte tillräckligt med fart för att räknas som en riktig chans.

Valencia skadad tidigt

Bara några minuter efter att Bailly hade Uniteds enda chans tvingades lagkapten Valencia bryta matchen. Exakt skada är i nuläget oklart, men det pratas om att det är något i vaden. Han gick tämligen obehindrat av planen och förhoppningsvis var det bara en säkerhetsåtgärd att han gick av.

Ersatte gjorde Matteo Darmian, vilket var det första av många byten i matchen. De enda Unitedspelarna som spelade 90 minuter var Ander Herrera och Anthony Martial, mer om den sistnämnde nedan.

Alexis bäst på plan

Två spelare kvitter ut någon form av okej betyg idag, de är Andreas Pereira och i synnerhet Alexis Sanchez.

Pereira ser ut att trivas allt mer på det centrala mittfältet, och överglänste de övriga etablerade mittfältarna som han kämpar att ta en plats i truppen från. Förhoppningsvis ser Mourinho inte bara till längd och styrka utan kan värdesätta Pereiras egenskaper, för de kan göra skillnad på Uniteds centrala mittfält.

Embed from Getty Images

Bäst i United var dock Alexis Sanchez. Han verkar oerhört sugen på att visa att hans sämre vår enbart var en dipp, och att den rätta nivån ligger bra mycket högre. Han ordnade, och slog, som sagt frisparken som ledde till Uniteds enda riktiga farlighet, i övrigt var det svårt för honom att prestera med en valpig Chong till höger och en iskall Martial centralt, men han gjorde så gott han kunde och var hela tiden alert under sina 65 minuter.

Så trots att han alltså kom sent till USA så visade Alexis att han är den enda offensiva spelaren av någorlunda kvalitet som vi har för tillfället, hans form kan vara nyckeln till Uniteds framgångar under säsongen som kommer.

Vad vill du, Martial?

Anthony Martial sitter på ett drömläge som han knappast kunde föreställt sig förra säsongen slutade. Både Romelu Lukaku och Marcus Rashford gick långt i VM och kommer missa hela försäsongen samt premiären (enligt Mourinho), vilket gör att Martial är den ende spelaren med någon form av anspråk på att vara en central anfallare med tillräcklig erfarenhet som Mourinho har att spela för tillfället.

Och då kunde man ju tro att han skulle göra någon form av ansträngning, även i dessa ”tråkiga” träningsmatcher, särskilt om han känner sig felbehandlad efter förra säsongen.

Men det händer helt ärligt ingenting runt honom. Han hade två misslyckade försök i början av den andra halvleken, där det ändå fanns någon form av ambition att prestera. Men resten av matchen var det som att han inte ens var intresserad av att försöka.

Nu skall man inte döma någon för hårt efter en sådan här träningsmatch, men jag har suttit 90 minuter natten till en måndag och får känslan av att Martial är nöjd. Det finns inget jävlaranamma i honom att bli den superstjärna som alla som jobbat med honom påstår finns i honom. Han är set for life vad gäller pengar, har gjort mål mot Liverpool och vunnit Europa League – om inte hans inställning förbättras rejält blir det inte mer än så för honom. För inställningen gör nu att alla världens klubbar som tidigare varit intresserade tittar på andra alternativ, precis som José Mourinho kommer behöva göra om inget händer i fransmannens huvud.