Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Milan – Manchester United

Efter ännu en tafatt försäsongsmatch, den här gången mot San Jose Earthquakes, är det nu dags för Manchester United att träda in i International Champions Cup. Där står, i kronologisk ordning, Milan, Liverpool och Real Madrid för motståndet.

Utöver de spelare som tidigare varit frånvarande, så missar Antonio Valencia matchen på grund av skadan han ådrog sig senast. Nemanja Matic är åter i träning med laget, men spelar troligtvis inte då han är en bit ifrån matchform.

Manchester United

United har öppnat försäsongen med två stycken direkt svaga insatser. Kvalitén har generellt sett varit låg, både på motståndet och det egna spelet. Mycket underligt kan man tycka – för visst borde spelarna göra allt i sin makt för att ta chansen nu när många ordinarie spelare är borta?

En spelare som däremot verkligen visat framfötterna är Andreas Pereira. Brassen, som varit utlånad under två raka säsonger (Granada och Valencia), har startat centralt i banan under båda matcherna. Första matchen som mer av en defensiv speluppläggare, sedan i mer av en Pogba-roll under den första halvleken mot San Jose, för att till sist åter avsluta matchen djupare ned i banan.

Embed from Getty Images

Pereira har imponerat med sin bollkontroll och spelskicklighet, men om vi ska vara helt ärliga så har motståndet knappt hållit Championship-klass. Därför blir det nu ytterst intressant att följa 22-åringen under matchen mot Milan, som trots några tuffare år är ett mycket bättre motstånd än vad United ställts mot hittills.

Den andra spelaren som (faktiskt) var väldigt bra senast var Uniteds nummer sju, Alexis Sanchez. Chilenaren, som missade första matchen på grund av visum-krångel, har äntligen fått en ledig sommar med återhämtning och fokus på annat än fotboll.

Januari-förvärvet har en grymt viktig säsong framför sig, och dömer vi utefter den första matchen tycks han vara redo för uppgiften.

Embed from Getty Images

Efter en sommar bestående av VM-gruppspel och semester är Nemanja Matic åter tillbaka med laget i USA. Att serben deltar i matchen mot Milan är dock osannolikt då han endast börjat sin försäsongsträning igår (måndag) och säkerligen behöver ett par pass till i benen innan han är matchredo.

Tittar vi till laguppställningen lär det mycket troligt se ut ungefär som i de tidigare matcherna. Joel Pereira och Lee Grant står sannolikt en halvlek var, Eric Bailly paras ihop med Chris Smalling medan Luke Shaw och Matteo Darmian tar hand om var sin ytterbacksposition.

Embed from Getty Images

I och med att Antonio Valencia tyvärr utgick skadad redan efter sex minuter senast, får vi räkna med att Matteo Darmian ersätter – precis som han gjorde mot San Jose.

”Jag tror inte att han kommer vara aktuell för spel i någon av de tre matcherna i International Champions Cup”, sade Mourinho till ESPN.

”Det är inte läge att ta några risker. Antonio är en spelare som inte är en ung pojke längre. Vi måste ta hand om honom och försöka få honom redo för starten av säsongen”, avslutade United-managern.

Centralt har jag ingen anledning till att tro att det blir annat än Andreas Pereira, Scott McTominay samt Ander Herrera som grupperas ihop. James Garner, 17 år, startade den senaste matchen ihop med Pereira och Herrera, något han skötte bra allt som allt. Tog enkla beslut, lät bollen gå och ville ta för sig. Förhoppningsvis får vi ta del ytterligare av den unge engelsmannen.

Embed from Getty Images

Offensivt startade United senast med Alexis Sanchez, Anthony Martial och Tahith Chong. Den sistnämnda, som vann Jimmy Murphy Young Player of the Year för sina insatser under 2017/2018, hade en strålande första match men kom inte riktigt till sin rätt mot San Jose – utan att på något sätt vara direkt dålig. Min känsla är att den hårfagra 18-åringen inleder matchen på bänken, för att sedan få minst 3o minuter i den andra halvleken.

Martial, som på många vis är ryktenas man, hade lite av en katastrof-insats senast. Efter att ha imponerat (i framförallt den första halvleken) mot Club America, lyckades han inte alls under match nummer två. Fransmannen lär återigen få chansen, mycket på grund av bristande alternativ, och måste då verkligen ta den – om han ens vill.

Möjlig startelva:
Grant
Darmian, Bailly, Smalling, Shaw
Herrera, Pereira, McTominay
Mata, Martial, Alexis

Milan

Milan har hittills spelat en match under sina säsongsförberedelser – en 2-0-seger mot den italienska andradivisionsklubben Novara. Målen stod den tidigare Liverpool-spelaren Suso och högerbacken Davide Calabria för, det första på frispark och det andra på ett skott ur dålig vinkel nära mål.

Milano-klubben, som även ska möta Tottenham och Barcelona i USA, leds av den förre storspelaren Gennaro Gattuso. Den nu 40 år gamla klubbikonen tog över jobbet mitt under föregående säsong, efter att Vincenzo Montella fått kicken efter en längre tid bestående av undermåliga resultat.

Embed from Getty Images

Milan har haft en turbulent sommar med ett beryktat ägarbyte samt förändringar i klubbledningen. Till sist ser det ut att bli Elliot-fonden som behåller klubben, medan Umberto Gandini och Leonardo Nascimento verkar ta över rodret i ledningen. Detta är givetvis något som påverkat dels sommarens transferfönster, men framförallt spelartruppen. När allt snart ska vara satt, borde klubben åter kunna fokusera på att färdigställa truppen inför stundande Serie A-säsong.

En spelare som till stor del verkar påverkats av ”Il Rossoneris” stormiga år är lagkaptenen Leonardo Bonucci. Den italienska landslagsbacken, som anslöt så sent som för ett år sedan, ryktas kraftigt ifrån klubben. Lag som nämns bland potentiella kandidater till en övergång är 31-åringens förra klubb Juventus, den franska jätten PSG samt ett visst Manchester United.

Embed from Getty Images

Den sjufaldiga Champions League-vinnaren har, likt United, legat ganska lågt på transfermarknaden och endast plockat in tre spelare hittills – alla gratis eller för en mindre summa pengar.

Den tidigare Zagreb- och Barcelona-talangen Alen Halilovic har anslutit från Hamburg, varifrån han var utlånad till Las Palmas under förra säsongen. Klubben har även hämtat in vänsterbacken Ivan Strinic från Sampdoria samt den tidigare Liverpool-målvakten Pepe Reina från Napoli.

Den just nämnda Alen Halilovic är en spelare som länge ryktades bli ”the next big thing”. Utvecklingen stagnerade dock markant och efter flera utlåningar och misslyckade sejourer i diverse klubbar, lyckades 22-åringen till sist prestera mer på en daglig basis i Las Palmas under förra säsongen. En spelare att hålla lite extra koll på, helt enkelt.

Embed from Getty Images

En spelare som Milan-supportrarna vill hålla ett höga på under försäsongen är Andrea Bertolacci. En spelare som det troddes mycket på när han kom för ett par år sedan, men fansen sedan räknat bort i och med utlåningen till Genoa förra säsongen. Nu verkar dock Gattuso gilla 27-åringen, vilket givetvis gör att han blir en spelare att hålla koll på.

Andrea Conti är en annan spelare som fansen ser fram emot att få ta del av under försäsongen, då han missade hela förra året på grund av en allvarligare knäskada. Högerbacken ska dock inte vara helt redo till matchen mot United. I övrigt missar Strinic matchen då han har semester efter VM, men annars ska hela truppen vara spelklar.

Den italienska storklubben, som till sist fått tillstånd att delta i kommande säsongs Europa League, blir oavsett interna problem en klart mycket svårare nöt att knäcka för United jämfört med tidigare motstånd. Förhoppningsvis kan laget höja sig flera nivåer i takt med hur motstånden gradvis blir starkare.

Möjlig startelva:
G. Donnarumma
Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez
Bertolacci, Kessie, Locatelli
Suso, Cutrone, Calhanoglu

Historik

Senaste mötet mellan de två lagen var 2010 i Champions Leagues åttondelsfinal. Där vann United först på San Siro med 3-2, för att sedan även plocka hem segern på Old Trafford med hela 4-0.

Senast de bägge lagen möttes i en träningsmatch var så länge sedan som 2004 – då vann Milan på straffar.

Matchfakta

Manchester United
Milan

Matchinformation

Turnering: Träningsmatch (International Champions Cup)
Tid: Torsdagen den 26 juli 2018, 05.05
Plats: LA Galaxy Stadium, Carson, Kalifornien
Teve: Mutv.com/Viasat Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Målvakter: J Pereira, Grant
Försvarare: Valencia, Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Williams, Smalling, Tuanzebe, Shaw, Mitchell
Mittfältare: Herrera, McTominay, Mata, A Pereira, Chong, Garner, Hamilton, Gomes
Anfallare: Sánchez, Martial, Greenwood, Bohui
Frånvaro: Matic (matchform), Dalot, Romero (rehabiliteringsträning), De Gea, Jones, Rojo, Lindelöf, Young, Pogba, Lingard, Fred, Fellaini, Rashford, Lukaku (VM-semester)

Milan

Målvakter: A Donnarumma, G Donnarumma, Reina
Försvarare: Abate, Antonelli, Bellodi, Bonucci, Calabria, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli, Simic, Zapata
Mittfältare: Bertolacci, Bonaventura, Brescianini, Calhanoglu, Halilovic, Kessie, Locatelli, Mauri, Torrasi
Anfallare: Borini, Cutrone, Kalinic, André Silva, Suso, Tsadjout
Frånvaro: