Borthwick-Jackson lånas ut till Scunthorpe

Den 21-årige försvararen Cameron Borthwick-Jackson lånas ut till Scunthorpe under säsongen 2018/19, detta meddelar United på lördagsförmiddagen.

För Borthwick-Jackson blir detta tredje gången han går ut på lån, de två tidigare har minst sagt varit misslyckade. Säsongen 16/17 lånades han ut till Wolves, då i The Championship, och det blev sex ligamatcher och en cupmatch innan Wolves bytte tränare i november 2016. Efter det medverkade han inte alls, och i januari 2017 återvände han till United och reservlaget.

Förra säsongen blev det Championship-utlåning igen, denna gång till Leeds. Där gick det om möjligt ännu sämre då han endast startade i sin första ligamatch för klubben. Efter 82 minuter byttes han ut, sedan spelade han inte mer i ligan utan endast i FA- samt Ligacupen. Sammanlagt blev det sex matcher innan även detta låneavtal bröts i förtid och han återvände till United.

Embed from Getty Images

Nu blir det alltså Scunthorpe United i League One, vilket kanske är mer hans nivå, även om det känns fel att han skall så långt ner i seriesystemet.

Borthwick-Jackson kom till United redan 2003 då han endast var sex år gammal. Han kan spela som mitt- eller vänsterback, och under Louis van Gaal fick han förtroende att starta sex och hoppa in i fyra ligamatcher säsongen 2015/16, utöver ett gäng cupmatcher. Det är ju synd att säga att han imponerade stort, men han stod inte heller ut i negativ bemärkelse.

Under José Mourinho har han dock inte varit i närheten av tävlingsfotboll, och att det blir just League One säger tyvärr en hel del om hans framtid i United. Han har kontrakt till 2020, med option för ett år till, men om det inte händer något unikt i Scunthorpe den här säsongen lär vi se honom lämna United före det.

Vi önskar honom all lycka under säsongen som kommer.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS