Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Borthwick-Jackson lånas ut till Scunthorpe

Den 21-årige försvararen Cameron Borthwick-Jackson lånas ut till Scunthorpe under säsongen 2018/19, detta meddelar United på lördagsförmiddagen.

För Borthwick-Jackson blir detta tredje gången han går ut på lån, de två tidigare har minst sagt varit misslyckade. Säsongen 16/17 lånades han ut till Wolves, då i The Championship, och det blev sex ligamatcher och en cupmatch innan Wolves bytte tränare i november 2016. Efter det medverkade han inte alls, och i januari 2017 återvände han till United och reservlaget.

Förra säsongen blev det Championship-utlåning igen, denna gång till Leeds. Där gick det om möjligt ännu sämre då han endast startade i sin första ligamatch för klubben. Efter 82 minuter byttes han ut, sedan spelade han inte mer i ligan utan endast i FA- samt Ligacupen. Sammanlagt blev det sex matcher innan även detta låneavtal bröts i förtid och han återvände till United.

Embed from Getty Images

Nu blir det alltså Scunthorpe United i League One, vilket kanske är mer hans nivå, även om det känns fel att han skall så långt ner i seriesystemet.

Borthwick-Jackson kom till United redan 2003 då han endast var sex år gammal. Han kan spela som mitt- eller vänsterback, och under Louis van Gaal fick han förtroende att starta sex och hoppa in i fyra ligamatcher säsongen 2015/16, utöver ett gäng cupmatcher. Det är ju synd att säga att han imponerade stort, men han stod inte heller ut i negativ bemärkelse.

Under José Mourinho har han dock inte varit i närheten av tävlingsfotboll, och att det blir just League One säger tyvärr en hel del om hans framtid i United. Han har kontrakt till 2020, med option för ett år till, men om det inte händer något unikt i Scunthorpe den här säsongen lär vi se honom lämna United före det.

Vi önskar honom all lycka under säsongen som kommer.