Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Domare; Fler skador; Nya mittbackar

Embed from Getty Images

Försäsongen pumpar vidare men för varje dag som går kommer den riktiga fotbollen allt närmre. Idag blickar vi framåt mot vad som komma skall men vi stannar också upp en stund och ser över den skadedrabbade truppen och potentiella nyförvärv.

Fyra nya ansikten

Kommande säsong kommer Premier League-tittarna få bekanta sig med fyra nya domare. Eller, inte helt nya. Simon Hooper, som blir nya officiell huvuddomare, har tidigare dömt i ligan och inte minst så dömde han semifinalen i League One mellan Charlton Athletic och Shrewsbury Town.

Ligans andra nytillkomna huvuddomare är David Coote. Inte heller han helt obekant då han dömde matcher som exempelvis Newcastles hemmamatch mot West Brom förra säsongen. En mer minnesvärd insats i hans register är väl dock när han dömde FA-cupmatchen mellan Tottenham och AFC Wimbledon på Wembley.

Förutom två nya huvuddomare kommer vi också att få se två nya assisterande domare. Neil Davies, från London FA, och Dan Robathan, från Norfolk FA. Även dem har tidigare florerat i Premier League.

Vi önskar alla fyra varmt välkomna till världens bästa liga!

Haveriet fortsätter

Om ni läste gårdagens nyhetssvep så är ni väl bekanta med att vi just nu har en ganska brokig trupp på fotbollsäventyr i USA. Förutom de spelare som är på semester så har vi dessvärre ådragit oss en hel del skador, och det verkar inte bli bättre.

Eric Bailly spelade trots skada i lördagens match mot Liverpool efter att Smalling lämnat uppvärmningen med skadekänning. Nu ser det ut som att Baillys skada förvärrats och det är nu osäkert om han kommer att kunna spela på tisdag då United möter Real Madrid i Miami.

Embed from Getty Images

Källor till ESPN FC har också meddelat att nu även Herrera ser ut att vara skadad. Herrera har fått mycket beröm av Mourinho för sitt hårda slit i dem verkligt stora stjärnornas frånvaro. Men nu ser man alltså ut att missta även honom efter att han i mötet med Liverpool dragit på sig en ankelskada.

I skuggan av alla skador vädjar nu Mourinho till de spelare som fortfarande är på ledighet att komma till undsättning. Kanske inte ändå bort till USA men att hålla semestern kort och ansluta till Carrington för att vara i form inför ligapremiären. Två spelare har hörsammat, Rashford och Jones, och checkat in på träningsanläggningen i förtid.

Maguire allt närmre

Efter att Smalling blivit skadad, och nu även Bailly, har ryktena om en värvning av Leicesters VM-hjälte Harry Maguire fått ny fart. Nu skriver The Times att United står redo att sälja såväl Darmian som Rojo för att säkra mittbacken.

Maguire gjorde som bekant en fin insatts under VM och sedan dess har hans aktier ökat rejält. Transfersumman som det nu pratas om är i trakterna kring £65 miljoner. Skulle United sälja Rojo ser just nu budet ut att var £20 miljoner och klubben skulle i så fall vara Wolverhampton Wanderers. Vad gäller Darmian så ser United optimistisk på att kunna sälja italienaren för £15 miljoner.

Embed from Getty Images

Fler mittbackar?!

Trots de heta ryktena kring att Harry Maguire skulle ansluta till Manchester United så fortsätter klubben även att förhandla med Toby Alderweireld. Diskussionerna mellan klubbarna har varit igång länge men stannade under en tid av då Tottenham vill ha mer betalt är vad United ville ge.

Embed from Getty Images

Men nu tar alltså förhandlingarna fart igen. Det har tidigare varit på tal om att det skulle ske en bytesaffär mellan klubbarna då Alderweireld likväl som Martial har kontrakt som löper ut nästa år. Men det verkar inte längre vara aktuellt då båda spelarna har optioner på ett år.