Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchnatt: Manchester United – Real Madrid (you can’t win anything with kids)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer träningsmatchen mellan Manchester United och Real Madrid i Miami. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/08/01 04:17

Manchester United – Real Madrid 2-1 (2-1)

Träningsmatch International Champions Cup • 2018-08-01, 02.05 • Dolphin Stadium, Miami Gardens, Florida  

 

1-0 (18) Alexis Sánchez (Darmian)

2-0 (27) Ander Herrera (Sánchez)

2-1 (45+3) Benzema

 

Manchester United

De Gea; Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, McTominay (Mitchell 78), Shaw; Herrera, A Pereira, Fred (Tuanzebe 68); Mata (Garner 82), Sánchez

Avbytare: Grant, J Pereira, Williams, Hamilton, Gomes, Chong, Bohui, Greenwood

Real Madrid

K Casilla, Vallejo, Benzema, Bale, Theo, Llorente, Odriozola, Ceballos, Vinicius Jr, Javi Sánchez, Valverde

Updated: 2018/08/01 04:09
  • 0
  • Share


2018/08/01 04:17
Farväl USA

Så blev det till slut en seger för United i USA. USA-turnén är över för den här gången. De positiva beskeden har inte varit jättemånga men Andreas Pereira och Alexis Sánchez har utmärkt sig positivt gång på gång.

Med de orden stänger vi den här matchdagsbloggen. Snackisarna är ute, läs dem! Matchreaktion tar vi under onsdagen. Godnatt!

  • 0
  • Share


2018/08/01 04:08
United – Real Madrid 2-1

Manchester United besegrade Real Madrid med 2-1 i Miami. Alexis Sánchez och Ander Herrera sköt målen.

Den andra halvleken blev mållös. Real hade bollinnehavet men United försvarade sig förtjänstfullt och den parkerade bussen gick inte att flytta på. David de Gea behövde inte slita ut sig i målet.






Därmed reser United hem från USA med en seger i bagaget.

Updated: 2018/08/01 04:08
  • 0
  • Share


2018/08/01 03:05
Halvtidsledning

Ställda mot Europas bästa lag går Manchester United för första gången under försäsongen och vinner en halvlek. Firman Matteo Darmian, Ander Herrera och Alexis Sánchez, med viss assistans från Juan Mata, såg till att United gick ifrån till en tidig 2-0-ledning.

På tilläggstid kunder Real dock reducera genom Benzema.

United tog ledningen efter 18 minuter, så Sánchez placerade bollen i nät efter fint förarbete av Darmian.

Nio minuter senare slog Herrera till, framspelad av Sánchez.






Den säkra ledningen blev dock mindre säker när Benzema stötte in Real Madrids reducering i den tredje övertidsminuten.

Överraskningen i United är att Scott McTominay spelar mittback, tillsammans med Tim Fosu-Mensah och Eric Bailly. Inte vad jag förväntade mig när jag såg laguppställningen.

  • 0
  • Share


2018/08/01 01:57
Snart avspark

Manchester United lämnar snart Amerika. Först ska laget dock spela mot Real Madrid. Avsparken är några minuter bort.

Vi återkommer i halvtid!






  • 0
  • Share


2018/08/01 01:31
Diamant på mitten?

Det är inte självklart hur José Mourinho formerar sitt lag i natt. Något annat än fyrbackslinje får ses som uteslutet med de aktuella spelarna. Offensivt är det dock mindre givet, med en uppenbar brist på offensiva spelare.

MUTV gissar på en mittfältsdiamant, med Andreas Pereira som defensiv och Fred som offensiv spets.

I laguppställningen som lämnades in till arrangören får vi dock en 4-3-3-formation. Stämmer den så får vi se Scott McTominay som vänsterytter, vilket väl inte känns så värst logiskt. Andreas Pereira skulle kunna vara ett alternativ offensivt, men Mourinho verkar primärt se honom defensiv mittfältare.






  • 0
  • Share


2018/08/01 01:25
Celebert besök

De engelska VM-spelarna Jesse Lingard och Marcus Rashford befinner sig i Miami på semester. När United spelar mot Real förväntas de vara på plats för att heja på sina lagkamrater.

José Mourinho har sagt att Rashford kommer att återvända från semestern tidigare än planerat (den 6 augusti är det sagt för spelarna som gick till semifinal i VM). Därmed tycker jag att det rimliga skulle vara att han följer med laget hem. Ännu har inget sagts om att Lingard också ska lämna ledigheten i förtid.






Aningen märkligt att Mourinho nu är så desperat att få hem VM-spelarna. Före turnén påpekade han att det inte skulle vara klokt, då det riskerar att resultera i skador några månader in på säsongen.

  • 0
  • Share


2018/08/01 01:11
Mourinhos tankar inför matchen

José Mourinho har i en kort intervju diskuterat nattens match.

“Vi gör vad du kan göra. Spelarna med mer erfarenhet försöker hjälpa de unga. Jag vet att de är trötta. Det är stolthet och professionalism. De unga måste njuta av tillställningen. Sedan åka hem och vänta på pojkarna från VM.”

Mourinho räknar med en tuff match och påpekar att Real har färre spelare än United som gick långt i VM. Han nämner dock inget om att United har fördel av att redan ha spelat ett antal träningsmatcher, medan Real gör sin första.

Vad krävs för att United ska ta med sig en positiv känsla hem?

“Den positiva känslan är att vinna den första Premier League-matchen. Men ingen gillar att förlora stort.”

  • 0
  • Share


2018/08/01 01:02
Reals lag

Real Madrid har också presenterat en startelva.






  • 0
  • Share


2018/08/01 00:57
Fred och De Gea startar, Bailly kapten

Skadefrånvaron i Manchester United är inte riktigt så illa som befarat. Eric Bailly, Luke Shaw och Ander Herrera kommer alla till spel mot Real Madrid. Bailly, som spelar mittback tillsammans med Tim Fosu-Mensah, får dessutom kaptensbindeln.

Mest anmärkningsvärt i Uniteds startelva är ändå att Fred för första gången spelar från start för United. Dessutom gör David de Gea sin första match efter semestern.

United spelar med fyra backar i natt medan det är aningen oklart hur de offensiva spelarna formerar sig.






  • 0
  • Share


2018/07/31 23:57
Ladda med podd

I väntan på match kan ni med fördel lyssna på det senaste avsnittet av Muss-podden!



  • 0
  • Share


2018/07/31 23:13
Väderleksrapporten

Det är varmt i Miami Gardens, som är postort för Miami Dolphins arena. Den arenan, just nu döpt efter någon sponsor, är skådeplats för nattens drabbning.

Ja, det är faktiskt nästan lika varmt som i Sverige. Avsparken är så pass sent som 20.00 lokal tid, men trots det väntas temperaturen ligga runt 30-gradersstrecket. Det pratas också om både regn och åska under timmarna som matchen ska spelas.

Förhoppningsvis blixtrar det inte så mycket att matchens existens ska behöva påverkas.

  • 0
  • Share


2018/07/31 22:02
United minns skolskjutning

Den 14 februari i år mördades 17 studenter på Marjory Stoneman Douglas High School. Många överlevande och skadade, tillsammans med familjer, samt familjer till avlidna besökte Uniteds träning i Miami.






  • 0
  • Share


2018/07/31 21:07
Madridpojken

Manchester United kollar kanske med avundsjuka ögon på vissa av spelarna i Real Madrid. Det går att peka på spelare i nästan alla lagdelar hos Real som skulle vara en omedelbar förstärkning för United.

Om Real Madrid tittar på Uniteds trupp så tindrar ögonen näppeligen lika mycket. En Paul Pogba kanske de skulle kunna tänka sig. Kanske någon till. Och definitivt pojken från Madrid. Men han är fast i Manchester för evigt. Åtminstone ett tag till.






  • 0
  • Share


2018/07/31 19:56
Lagnyheter

José Mourinho har ont om spelare att välja på i natt. Det rapporteras att 17 spelare är indisponibla, men jag får det till 18:

  • Jones, Lindelöf, Rashford, Fellaini Lingard, Lukaku, Pogba, Young gick för långt i VM för att medverka i USA
  • Romero och Dalot är i USA men rehabiliteringstränar
  • Rojo kom aldrig till USA på grund av skada
  • Martial har rest hem av privata skäl
  • Matic och Valencia har rest hem på grund av skada
  • Bailly, Herrera och Smalling missade den senaste träningen på grund av skada
  • Shaw tränade senast men var inte med mot Liverpool, vilket får förmodas bero på på skada

Vidare väntar David de Gea fortfarande på att göra försäsongsdebut och Fred har hittills bara fått med sig ett enda inhopp.

Därmed lär vi igen få se Tim Fosu-Mensah och Axel Tuanzebe som mittbackar, möjligen med sällskap av Ro-Shaun Williams, ifall Mourinho fortsätter med fem backar.

Updated: 2018/07/31 21:08
  • 0
  • Share


2018/07/31 18:42
You can’t win anything with kids

Sommaren 1995 hade det slagit slint för Manchester Uniteds manager. Nyckelspelarna Paul Ince, Andrei Kanchelskis och Mark Hughes hade sålts. Detta kompenserades med noll nyförvärv.

Några månader tidigare hade United förlorat ligan och cupen. Det började lukta kris.

När United sedan var chanslösa på Villa Park i premiären var krisen ett faktum. “You can’t win anything with kids,” basunerade Alan Hansen (känd för det citatet och… ja, absolut inget annat) ut i Match of the Day. Han

Men Alex Ferguson visste. Ryan Giggs var redo. Nicky Butt var redo. Gary Neville, David Beckham, Phil Neville och Paul Scholes var också redo. I maj 1996 vann United både liga och cup.

Sommaren 2018 är det José Mourinho som har bestämt sig för att det inte går att vinna med kids. Kanske har han rätt. Alldeles säkert har han det. Pojkarna 1995 hade, med Phil Neville som undantag, lämnat tonårsstadiet bakom sig. United kommer inte vinna ligan 2019 med Tahith Chong, Mason Greenwood, James Garner och Angel Gomes.

Men Alex Ferguson chansade med pojkarna i riktiga tävlingsmatcher. José Mourinho vågar inte ens chansa med pojkarna i träningsmatcher. Det är inte bara fegt, det är också väldigt dumt.

Under USA-turnén har Antonio Valencia, Eric Bailly, Luke Shaw, Chris Smalling, Eric Bailly (igen) och Ander Herrera gått sönder. Att det i flera fall beror på övermatchning ser jag som en självklarhet.

Mourinho hade inget att förlora på att spela ungdomarna under turnén. Kanske hade resultaten varit sämre. So what? Den potentiella uppsidan är enorm. Du kan få besked om att en pojke faktiskt är redo. Framför allt så ger du dina a-lagsspelare en bättre försäsong.

Spelarna som har gått sönder i USA var med största sannolikhet tänkta som startspelare mot Leicester. Nu går de runt och har ont. Istället för att träna får de rehabilitera. Även om skadorna läker i tid till Leicester så kommer de att ha påverkats negativt.

Andra lag glider omkring i USA med en massa pojkar i truppen, för att ett antal VM-spelare har semester. Deras managers berättar om hur fantastiskt det är att få jobba med de entusiastiska ungdomarna. José Mourinho verkar närmast förakta ungdomsspelarna.

“Vill du att [Alexis Sánchez] ska vara väldigt glad med spelarna han har runt sig?” undrade Mourinho efter förlusten mot Liverpool.

Mourinho menade att det var en match mot Liverpools a-lag. Liverpool vann matchen med tre mål under matchens sista fjärdedel, med följande elva spelare: Kelleher, Shaqiri, Phillips, Ojo, Woodburn, Gomez, Sturridge, Grujic, Robertson, Jones, Chirivella.

  • 0
  • Share