Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damerna inleder borta mot Liverpool

Embed from Getty Images

FA har idag släppt matchprogrammet för den engelska damligan, andradivisionen och ligacupen. För Manchester Uniteds del inleds seriespelet med bortamatch i Birmingham mot Aston Villa. Säsongen inleds dock med ligacupen om dryga två veckor, och där väntar Liverpool på bortaplan. 

Villa i ligapremiären

Manchester United deltar, som bekant är, i FA Women’s Championship den kommande säsongen. Idag släppte FA matchprogrammet för såväl seriespelet som Continental Tyres League Cup, där United också deltar. Det som är värt att notera då det gäller ligaspelet är att två av Uniteds tilltänkta motståndare, Sheffield FC Ladies och Doncaster Rovers Belles, meddelat att de ej deltar av ekonomiska orsaker. I deras ställe deltar Crystal Palace, varför serien spelas med ett lag färre än tänkt. Manchester United inleder seriespelet med bortamatch mot Aston Villa den 9 september. Ligan avslutas sedan den 11 maj hemma mot Lewes.

Uniteds matcher i helhet:
Aston Villa – Manchester United, 9 september, 16.00
Manchester United – Sheffield United, 20 september, 20.00
London Bees – Manchester United, 23 september, 15.00
Manchester United – Durham, 30 september, 13.00

Manchester United – Charlton, 14 oktober, 13.00
Leicester City – Manchester United, 28 oktober, 15.00

Manchester United – Tottenham, 4 november, 13.00
Crystal Palace – Manchester United, 18 november, 15.00
Manchester United – Millwall, 25 november, 13.00

Lewes – Manchester United, 2 december, 15.00
Durham – Manchester United, 9 december, 13.00

Manchester United – London Bees, 6 januari, 13.00
Charlton – Manchester United, 13 januari, 15.00

Manchester United – Aston Villa, 10 februari, 13.00
Sheffield United – Manchester United, 20 februari, 20.00

Manchester United – Leicester, 10 mars, 13.00
Tottenham – Manchester United, 31 mars, 13.00

Manchester United – Crystal Palace, 20 april, 13.00
Millwall – Manchester United, 28 april, 15.00

Manchester United – Lewes, 11 maj, 13.00

Värt att notera:
– Tiderna och datumen är preliminära och kan ändras. Tiderna som nämns här ovan är svenska.
– Alla Uniteds hemmamatcher är schemalagda på Leigh Sports Village. United har dock själva meddelat att någon match kan spelas på Moss Lane eller Old Trafford, men att det inte är säkert att så sker.
– De två bästa lagen flyttas upp till ligan, om de så vill. Om något av lagen inte vill ta klivet upp går budet till serietrean. De två lag som slutar sist degraderas, så till vida att lag från National League North och National League South vill upp.
– Inga uppgifter om hur eller när matcherna sänds finns att tillgå i nuläget.

Tufft i ligacupen

Damlaget deltar också, som vi nämnde, i Continental Tyres League Cup, det vill säga ligacupen. Lagen är indelade i fyra grupper med sex lag i två av grupperna och fem lag i två. De två bästa lagen per grupp går vidare till kvartsfinal. United lottades in i Group Two North tillsammans med Liverpool, Everton, Reading och Durham. De tre förstnämnda håller till i ligan medan Durham precis som United spelar i andradivisionen. Ligacupen inleds för Uniteds den 19 augusti med bortamatch mot Liverpool.

Uniteds matcher i helhet:
Liverpool – Manchester United, 19 augusti, 15.00
Manchester United – Reading, 25 augusti, 13.00
Manchester United – Durham, 5 december, 20.00
Everton – Manchester United, 13 december, 20.00

Kvartsfinalerna ska spelas den 8-9 januari, medan semifinalerna spelas den 5 februari. Finalen spelas den 23 februari och tv-sänds. Arsenal är regerande ligacupmästare efter seger mot Manchester City i finalen ifjol.