Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

48 timmar kvar; Fosu-Mensah lånas ut; Smalling tillbaka

Embed from Getty Images

Nu går dem flesta av oss mest och trampar inför fredagens ligapremiär. Men innan vi väl kommit dit tar United en sväng förbi Tyskland för att möta Bayern München. Dagens nyhetssvep är tunt men river av de få timmar som det nu ryktas vara kvar tills Alderweireld presenteras och Fosu-Mensah lämnar, Smallings snabba tillfrisknande och hans optimism inför premiären. 

Alderweireld

I gårdagens nyhetssvep kunde vi läsa om Uniteds ökande optimism kring möjligheten att förstärka truppen med Tottenhams Toby Alderweireld, och nog verkar det finnas fog för optimism.

Även förra säsongen var det Alderweireld som fanns i Mourinhos kikarsikte. Men den gången var inte klubben villig att möta Tottenhams krav på £75 miljoner. Men nu verkar alltså de båda klubbarna kommit närmre varandra i förhandlingarna och det rapporteras nu, av The Mirror, att övergången kommer att bli klar inom 48 timmarna.

£80 miljoner är det den påstådda summan som det ska röra sig om för att den belgiske mittbacken ska bli en Unitedspelare. Att så skulle ske verkar inte otroligt då Tottenhams tränare Pochettino verkar ha prioriterat spelare som Vertonghen och Sanschez framför Alderweireld. Men efter hans insatts under VM finns det ingen anledning att tro att 29-åringen på något vis skulle vara utdaterad.

Fosu-Mensah till Berlin

Det ser ut att bli ännu en säsong borta från Old Trafford för den 20-åriga holländaren Fosu-Mensah. Sky Sport i Tyskland meddelar nämligen att unitedspelaren är påväg att skriva på ett lån på en säsong hos klubben Hertha Berlin.

Förra säsongen befann sig Fosu-Mensah hos Crystal Palace, där han gjorde en mycket bra insats. Flera började då att spekulera i att hans fina insatser  i Londonklubben skulle ta honom tillbaka till Old Trafford och in i truppen, särskilt efter att han nu fått vara med på försäsongsturneringen. Men så ser det alltså inte ut att bli.

Lånet förväntas presenteras så fort övergången av Toby Alderweireld blir klart.

Smalling tillbaka i truppen

Ikväll möter vi Bayern München som den sista träningsmatchen innan ligapremiären. Det har inför varit mycket snack om vem/vilka som faktiskt kommer att följa med till Allianz Arena efter den skadedrabbade försäsongsturneringen. Men under dagen har bilder på truppen successivt sipprat ut.  Rob Dawson från ESPN rapporterade tidigt att b la Rashford, Lindelöf och Jones fanns med. Han kunde också meddela att Smalling skymtats, vilket ju är glädjande.

Som bekant så ådrog ju sig Smalling en skada under försäsongsturneringen och det var till synes oklart hur länge kan skulle bli borta. Men nu verkar det alltså som att han återhämtat sig väl, vilket såklart är glädjande.

Utöver det har man sedan kunnat se bilder på nyförvärven Fred och Grant på flygplatsen och även Mata och McTominay.

Bayern München – Manchester United, 20:15, Viasat Sport Premium och Viaplay

Smalling optimistisk

Att Smalling återhämtat sig från sin skada så fort bidrar förmodligen till hans för närvarande väldigt goda humör. I en intervju på Uniteds hemsida säger den gamle Unitedspelaren att han, trots skadeläget och den tuffa försäsongen, är optimistisk inför ligapremiären.

Chris Smalling själv inleder snart sin nionde säsong på Old Trafford, vilket gör honom till en av José Mourinhos mest rutinerade spelare.

Embed from Getty Images