Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda: Våra tankar inför säsongen 2018/19, del 1

Manchester United v Club Brugge - UEFA Europa League Round of 32: Second Leg
Det är två dagar till premiär. På fredag kväll ställs Manchester United mot Leicester City på Old Trafford. Traditionsenligt snackar vi på Muss.se upp den kommande säsongen i en frågelåda, detta år uppdelad i två delar. I del ett går vi igenom vad vi tycker om truppen och spelsystemet, målsättning och Champions League samt vår dom om Uniteds silly season.

Om truppen och spelsystemet

Det har varierats med spelsystem under försäsongen. Vilket tror du Mourinho kommer att använda mest under säsongen?

Marcus Beijar: Jag har svårt att tro att han frångår 4-3-3 trots allt. Visst, det spelades med fem backar under försäsongen ifjol också, och då hette det väl att den formationen skulle användas mot ”tuffare” lag. Det såg vi kanske inte så jättemycket av, så därför tror jag fortsatt på fjolårets modell.

Björn Appelgren: Svårt att säga, och svårt att sätta siffror på. 4-1-4-1 eller 4-2-3-1 ligger väl nära till hands att gissa på. Jag tror alltså på fyra försvarare och en ensam toppforward. Mittfältets siffror formeras efter motstånd. Jag skulle gärna se ett tvåmannaanfall, men då gärna inte med Mata (som ju faktiskt fick testa den rollen lite under försäsongen) som en av anfallarna.

Sarah Svensson: Jag tror att det kan vara aktuellt med ett annat spelsystem än vad vi är vana vid från Mourinhos sida. Mest pga att vi måste få ut mer av en offensiv Pogba. 4-3-3 kan bli aktuellt.

Lee Sernehov: 4-5-1 Herrera och Fred längst bak, Pogba framför. Sanchez/Martial och Lingard/Rashford på varsin en kant med Lukaku längst fram.

Johan Nilsson: 4-3-3 troligtvis. Där en av de 3 mittfältarna enbart har defensiva uppgifter, den ena är en ”box-to-box” och den tredje mer offensiv. På kanterna kommer vi återigen överbelasta vänstersidan eftersom Mou vägrar köpa en vettig högerytter, istället har vi flera goda alternativ till vänster.

Gustav Brinck-Larsen: Jag tror det blir det 4-3-3 vi såg under delar av förra säsongen, med ett ankare (Matic i första hand, Pereira som hans ersättare) och två mer ”vanliga” offensivare mittfältare.

Mikael Österdahl: Det logiska är att det blir 4-3-3. Framför allt på mittfältet tycker jag att vi har många spelare som passar bäst just för den formationen.

Embed from Getty Images

Adam Fröberg: Är tämligen säker på att Mourinho kommer använda sig av det 4-3-3 han mestadels kört med tidigare. Möjligtvis en 3-backslinje i särskilda matcher eller med särskilda omständigheter.

Lisa Larsson: 4-3-3, i olika variationer.

Duger truppen för att slåss om ligatiteln?

Marcus Beijar: Nej, det gör den inte. Man behöver bara se på Liverpool och City och sedan konstatera att vi inte gjort de värvningar som krävs för att komma upp i den nivå som krävs för en ligatitel. Därmed är det sannolikt att fjolårets tråkfotboll fortsätter. Sorgligt men sant.

Björn Appelgren: Ja, den borde göra det (med lite tur i försvarsspelet). Frågan är om spelet och spelidén gör det.

Sarah Svensson: Självklart kommer vi vara med i fighten om titeln. Men jag tror att föra säsongens ligavinnare kommer att bli en svår, om än inte lika svår som förra säsongen, nöt att knäcka.

Lee Sernehov: Om alla är hela och Mou vill spela fotboll framåt.

Johan Nilsson: Jämfört med Citys trupp så… nej det är den inte. Det är dock den enda trupp som spelare för spelare är bättre än Uniteds. Det är dock frustrerande att se hur man kan få ut så lite ur en trupp som Uniteds, som Mou får, helt obegripligt.

Gustav Brinck-Larsen: Egentligen nej, men sitter spelsystemet ordentligt så kan det ändå gå. Det bygger på att flera spelare tar ett kliv från förra säsongen.

Mikael Österdahl: Inte om det inte blir en säsong där du vinner ligan på låga 80 poäng. (Förutsatt att det inte blir en värvningsorgie innan fönstret stänger.) Det finns problem i de flesta lagdelarna, framför allt är våra ytterbackar markant sämre än konkurrenternas. Samtidigt tror jag att det går att få ut mer av den här truppen än vad Mourinho får ut och framför allt tror jag att samma resultat kan nås med en mycket trevligare fotboll.

Adam Fröberg: Nej, inte som den ser ut idag. Vänsterbackspositionen kommer hämma oss mycket, även bristen på en renodlad högerytter. En rutinerad mittback med ledaregenskaper är också väldigt viktig, t.ex. en Alderweireld.

Lisa Larsson: Om jag säger såhär, jag tror inte att vi har en trupp som kan bli outstanding på samma sätt som City var förra säsongen. Kort sagt, jag tror inte vi har någon chans att på riktigt utmana om titeln utan att flera av de andra toppklubbarna floppar rejält i år. Vi är inte bra nog att ha det i egna händer helt enkelt.

Pogba var ledande i Frankrikes världsmästarlag, är det här säsongen han kliver upp på en jämnare nivå som en absolut världsspelare?

Marcus Beijar: Nej, jag tror faktiskt inte det. Mourinho har trots allt en poäng i att Pogba är en bättre spelare i landslaget än han är i United. Han har haft två säsonger på sig att visa vad han kan i United, varför har han inte det visat det tidigare?

Björn Appelgren: Ja, men samtidigt så beror det mer på Mourinho än Pogba själv tror jag.

Sarah Svensson: Det är dags att han tar det där sista klivet upp på den absoluta toppen i laget. Med en mer offensiv uppställning tror jag att han kan bli tongivande.

Lee Sernehov: Absolut om han får ”tillstånd” att spela fotboll framåt och spelarna runt omkring också vill/får/vågar spela framåt.

Johan Nilsson: Man kan ju bara hoppas, annars är nog United rätt rökta på platserna 1-3 åtminstone. Pogba är en världsspelare i rätt omgivning och med friare tyglar. Omgivningen har vässats till med Freds intåg, de fria tyglarna är det väl mer tveksamt om han får med Mourinho som tränare.

Gustav Brinck-Larsen: Jag är inte säker, men jag hoppas. Jag hoppas att han förstår vad som krävs, och jag tror att hans lägstanivå kommer vara något högre än förra säsongen. Men kanske inte tillräckligt hög.

Mikael Österdahl: Hade jag fått frågan direkt efter VM-finalen hade jag svarat ja utan tvekan. Mourinhos kommentarer om Pogba gör mig dock illa till mods. Det verkar inte som att managern och spelaren har den bästa relationen.

Adam Fröberg: Jag tror att han behöver en annan tränare för att ordentligt lyfta i United. En del ligger givetvis på honom själv, men inte majoriteten. Han kommer dock ha sin bästa säsong i klubben, upplyft av VM-framgången.

Lisa Larsson: Alltså man hoppas ju det, men samtidigt tror jag inte man ska dra för stora växlar av vad en spelar må ha presterat eller inte i VM. Jag hoppas att VM kanske har gjort Pogba en erfarenhet rikare och att det kanske hjälpt honom att växa litegrann som spelare, men om han tar klivet upp och blir den spelare vi tror han kan bli så har det nog ganska lite med VM att göra.

Tror du att någon annan etablerad spelare kommer höja sig markant den här säsongen?

Marcus Beijar: Så gott som alla, då så gott som alla underpresterade ifjol.

Björn Appelgren: Alla borde höja sig, men framförallt Sanchez. Jag tror att han gör det.

Sarah Svensson: Så länge inga skador dyker upp tror och hoppas jag att Rashfords utvecklingskurva fortsätter starkt uppåt. Han börjar få rutin och mognad i sitt spel så nu är det dags att lägga sina tidigare välkända ungdomsmisstag på hyllan.

Lee Sernehov: Hoppas på att Lindelöf tar steget in i startelvan denna säsongen så han och Bailly kan bli ett samspelt mittlås.

Johan Nilsson: Alexis Sanchez tror jag kommer bli jäkligt nyttig. En hel försäsong med ordentlig semester, inget VM, kommer göra chilenaren gott. Han gjorde det ok efter han anlänt i våras, kommer garanterat bli ännu bättre nu.

Embed from Getty Images

Gustav Brinck-Larsen: Alexis lär visa vem han egentligen är, Lindelöf kommer vara bättre än förra året, jag hoppas på fortsatt utveckling för Lingard, Rashford, Lukaku, Bailly. Ja, många helt enkelt.

Mikael Österdahl: Alexis Sánchez definitivt. Redan under den hopplösa försäsongen har han uträttat mer än han gjorde under hela vårsäsongen. Men det finns stor förbättringspotential hos många andra spelare också.

Adam Fröberg: Alexis Sanchez är ju det givna valet här, vilket jag genuint också tror på. Har sett väldigt fin ut på försäsongen, en ordentlig semester verkar ha gjort honom gott. Har även haft tid att acklimatisera sig till sin nya omgivning nu.

Lisa Larsson: Jag hade önskat av hela mitt hjärta att detta blev säsongen då Rashford (som man väl får räkna som etablerad?) tog steget och blommade ut som den världsanfallare han kommer bli. Sen blir det klart svårt under en manager som Mourinho som alltid kommer ställa en massiv tank (Lukaku i detta fallet) på Rashfords plats. I övrigt hoppas man såklart att vårt relativt unga garde (Bailly, Lindelöf och resten) blivit en säsong klokare och kommer kunna bidra ytterligare.

Någon mindre etablerad som får sitt genombrott den här säsongen?

Marcus Beijar: Andreas Pereira kan väl inte anses som etablerad, så det får bli han. I övrigt har jag svårt att tro att någon annan slår igenom.

Björn Appelgren: Nja, det skulle väl vara om VNL fick spela regelbundet. Jag tror inte på Shaw.

Sarah Svensson: Det ska bli spännande att se vad Andreas Pereira kan åstadkomma efter sin fina försäsong. Jag tror inte att han kommer att bli ett stående inslag i en ordinarie startelva i ligan men jag hoppas att han får chansen och kan göra avtryck i andra turneringar.

Lee Sernehov: Hoppas på att Mcctominay får fortsatt förtroende och att TFM får vara kvar i laget.

Johan Nilsson: Andreas Pereira kommer få mer chanser, något han kommer att utnyttja. Han har sett oerhört bra ut på försäsongen, som sittande mittfältare, men kan användas på alla 3 positionerna egentligen. Förhoppningsvis lånas han inte ut, utan används som första alternativ på mitten om någon utav de 3 andra (Matic, Fred och Pogba) saknas eller behöver vilas.

Gustav Brinck-Larsen: Om Andreas Pereira räknas hit säger jag honom. Men inte direkt någon annan.

Mikael Österdahl: Efter försäsongen är det enkelt att peka på Andreas Pereira och hoppas på stordåd. Samtidigt är risken att han sitter på bänken när Matic är tillbaka. Dalot kanske? Inte för att jag vet egentligen något om honom.

Adam Fröberg: Andreas Pereira. Kanske mer förhoppning än vad jag verkligen tror, men oj vad imponerad jag varit av honom hittills. Var dock samma visa förra försäsongen, men känslan är att han är tillräckligt mogen nu.

Lisa Larsson: Känns väl i nuläget som att det blir Pereira. (Sen vill jag att Chong ska bli ordinarie omgående, enbart för att Fellaini inte längre ska ha det bästa håret..)

Målsättning och Champions League

Vad utgör en godkänd säsong?

Marcus Beijar: Att vi gör oss av med José Mourinho efter en miserabel höst.

Björn Appelgren: United ska alltid ha ambitionen att utmana om ligatiteln tycker jag. Topp fyra är okej, men inte godkänt om avståndet till en eventuell annan vinnare är för stort.

Sarah Svensson: För gemene man tror jag att detta är make it or break it för Mourinho. Mourinho måste visa att han, med de medel som står till buds, kan prestera på absolut högsta nivå. Om vi inte vinner titeln tror jag det kan bli riktigt stormigt. Jag tror och hoppas på en topptvå-placering, gapet mellan oss och City ska minska.

Lee Sernehov: Utmana om PL, inte tvåa med 15 poängs glapp utan det skall vinnas eller vara jävligt tajt. Semi i CL är ok även om jag vill vinna nu när flera av Europas giganter bygger om.

Johan Nilsson: United som klubb får aldrig vara nöjda med att ”klara CL-plats”, något tyvärr styrelsen verkar ha fått för sig. Vi har pengar att förstärka med, mer än de flesta, men ändå händer i princip ingenting. Oerhört märkligt agerande av Woodward och resten av styrelsen, för att inte säga riktigt uselt. 2:a och en större titel är för mig godkänt, varken mer eller mindre. Sen måste man också vara medvetna om att de är betydligt tuffare i toppen nu än om man bara går 5 säsonger tillbaka.

Gustav Brinck-Larsen: Det här är tredje året, och Mou sa att det skulle ta tre år. Så nu måste det bli titel, eller en rejäl jäkla titelkamp. Det är det jag kräver.

Mikael Österdahl: Jag är snäll och säger att det räcker med att vi slåss om titeln i maj samt minst kvartsfinal i Champions League.

Adam Fröberg: Då Mourinho fått arbeta med det här laget ett tag nu så borde inget annat än ett ligaguld vara acceptabelt. Men som situationen är så får väl minst en titel, bra fotboll och en genuin utmaning om ligaguldet vara godkänt.

Lisa Larsson: Kraven för vad som är en godkänd säsong för United har sänkts REJÄLT de sista åren, men jag skulle säga att i nuläget är det realistiskt att komma topp fyra i ligan och ta sig till CL-slutspel (och möjligen vinna FA-cupen som är min favoritturnering, då är allt förlåtet)

Vad krävs för att säsongen ska ses som bättre än den förra säsongen?

Marcus Beijar: Samma svar som på förra frågan. Sen får vi ju gärna gå långt i Europa och vinna en inhemsk titel.

Björn Appelgren: Minst en titel och CL-kvalifikation.

Sarah Svensson: Stabilitet. Den största frustrationen för mig den gångna säsongen var att vi kastade oss från toppar (få men likväl) till djupa dalar. Vi måste kunna hålla kvaliteten i spelet över flera matcher.

Lee Sernehov: Som sagt utmana ordentligt om PL, längre i CL och en FA-cuptitel.

Johan Nilsson: Vinna en större titel. Ligavinst är en utopi med det spel, i förhållande till spelartrupp, som vi förfogar över. Därför känns väl FA-cupen det enda troliga.

Gustav Brinck-Larsen: Att vi kommer topp två i ligan och går längre i CL än förra säsongen.

Mikael Österdahl: Till att börja med att vi inte ger upp ligan redan i december. Avståndet till city måste minskas rejält. Och vi får inte göra bort oss som vi gjorde mot Sevilla.

Adam Fröberg: Som jag svarade ovan; En genuin utmaning om ligaguldet samt minst en titel.

Lisa Larsson: Som jag brukar svara på denna fråga; på pappret är en högre ligaplacering och fler vunna cuper såklart det som gör en säsong mer lyckad än den föregående, men för mig är det (åtminstone post-Fergie) klubbens riktning som avgör. Att man ser en positiv utveckling och att vi hela tiden rör oss framåt och att man känner hopp snarare än tvivel inför den kommande säsongen. Är beredd att låta det nya United ta tid, men då vill man se att det faktiskt händer något och att vi är på rätt spår.

Gör vi bättre ifrån oss i Champions League i år?

Marcus Beijar: Nej, det tror jag inte. Jag tror inte att vi få en lika gynnsam lottning som ifjol och därmed en jobbigare åttondel (för dit går vi ändå).

Björn Appelgren: Nja. Beror på motståndet tror jag. Det borde finnas en stark vilja hos spelarna att komma längre. Uttåget förra säsongen var pinsamt.

Sarah Svensson: Det hoppas jag! Det var en stapplig resa vi gjorde innan vi skämde ut oss mot Sevilla i åttondelsfinalen. Ge oss en kvartsfinal åtminstone!

Lee Sernehov: Det är ett måste, ett lag som spelat ännu en säsong ihop, en manager som har haft ytterligare ett år på sig att forma sitt lag, minst semi.

Johan Nilsson: Inte om vi fortsätter på samma inslagna väg, det vill säga med samma spel. Att åka ur mot ett riktigt dåligt Sevilla ifjol var under all kritik, men det kan mycket väl hända igen.

Gustav Brinck-Larsen: Jag tror vi tar oss till kvarten, och väl där kan vad som helst hända. Så, ja.

Mikael Österdahl: Säg det, det beror nog till stor del på hur lotten faller. Slutar vi tvåa i gruppen bakom Real Madrid och sedan förlorar mot Juventus i åttondelen har vi inget att skämmas för. Men att vinna en grupp med bara kassa lag och sedan förlora mot Sevilla är patetiskt.

Adam Fröberg: Beror på vad vi får in de sista dagarna av transferfönsteet. Men som truppen ser ut nu skulle jag säga att vi max når en kvartsfinal, med lite flyt.

Lisa Larsson: Har svårt att se det.

Är det realistiskt att United ska slåss om Champions League-titeln?

Marcus Beijar: Nej. Det finns för många bra lag i Europa som aspirerar där. United är ett kvartsfinallag, en bra säsong.

Björn Appelgren: Nej det tror jag inte. Tycker dock att United som klubb alltid borde ha ambitionen att göra det, men avståndet till de bästa lagen är fortfarande för stort.

Sarah Svensson: Nä, det tycker jag inte. Med tanke på frustrationen som funnits angående spelet i Premier League och den tyngd som nu ligger på Mourinhos axlar att prestera denna tredje säsong så ser jag inte att både PL och CL skulle kunna säkras.

Lee Sernehov: Tycker det om vi vågar spela Unitedfotboll. Har lag som skall spela framåt inte försvara. Vi är United och skall tro på att allt är möjligt.

Johan Nilsson: Nej det är det inte. Som tidigare sagts, med detta spel vi har offensivt så har vi inte en chans i världen. Det håller inte att prioritera försvaret först och främst hela tiden.

Gustav Brinck-Larsen: I nuläget inte realistiskt nej, vi är outsiders tillsammans med en rad andra.

Mikael Österdahl: Vi är inte lika bra som de bästa lagen i Europa. Samtidigt gick Liverpool till final med en sämre trupp. Och Mourinho har vunnit turneringen två gånger med sämre material. Är det nåt han kan så är det att parkera en buss.

Adam Fröberg: Inte som truppen ser ut idag, med ett par dagar kvar av fönstret.

Lisa Larsson: Nej, verkligen inte. Nog för att jag tycker att vi faktiskt var bättre förra säsongen än plattmatchen mot Sevilla visade, men man blir ju deprimerad när man jämför vår trupp med övriga europeiska topplags.

Om silly season

Fred, Dalot och Grant in. Carrick har slutat, Blind sålts och Joel Pereira lånats ut. Vad tycker du om Uniteds silly season hittills?

Marcus Beijar: Det är en riktigt trist Silly Season hittills, utan nerv och förväntan. Blir det en värvning till lär den landa sent, och då blir det en defensiv värvning eller Willian. Det är inte så sprudlande. Underkänt.

Björn Appelgren: Känns inte så förtroendeingivande. Ser inte riktigt hur transferfönstret har gjort laget starkare. Jag tycker vi behöver två startande försvarare, ordentliga yttrar och en renodlad anfallare till.

Sarah Svensson: Tycker att det har varit oroväckande svårt för oss att komma till skott i detta transferfönster. Den största luckan är fortfarande defensiven, framförallt på vänsterkanten tycker jag.

Lee Sernehov: Tycker det är ett dåligt fönster, våra konkurrenter har värvat mer och ”bättre”. Hade hoppats på typ Willian, färdig högerytter som kan PL och vet vad Mou kräver, jag hade gärna sett en anfallare till, en färdig nr 10 men det kräver ju att Mou vill spela med 2 anfallere och det är han tyvärr inte känd för.

Johan Nilsson: Godkänt om man bara ser till behovet spelare för spelare, även om vi är i skriande behov av en högerytter. Däremot underkänt om man ser till våra resurser och hur exempelvis City och Liverpool har värvat. City har breddat truppen ytterligare och Liverpool har fixat precis de problemområden de hade, United har inte lyckats lika bra. Vi var i stort behov av en högerytter, en etablerad riktigt bra mittback och en central mittfältare. Vi behövde även en ytterback på varje sida. Det enda vi har lyckats med är den centrala mittfältaren, och även på sikt högerbacken. Men att vi skall behöva dras med en allt mer seg Valencia och en felvänd Young under en säsong till är oroväckande minst sagt. Och högeryttern, vad fasen händer?

Gustav Brinck-Larsen: Dålig. Vi behöver en vänsterback (Shaw verkar inte ha kvar Det) och en högerytter. Fred kan bli bra, Dalot kan bli bra i längden och Grant är värvad för läktaren. Men vi behöver spetsa till det.

Mikael Österdahl: Hade jag i maj fått lista ett worst case scenario för silly season hade jag listat något som var bättre än det vi har fått hittills. Uselt, verkligen uselt.

Adam Fröberg: Inte tillräckligt bra. Det började fint med både Fred och Dalot tidigt – stannade sedan av totalt. Icke godkänt.

Lisa Larsson: Som alltid. Jag tycker inte vi förstärkt tillräckligt. Eller rättare sagt, jag tycker inte vi förstärkt där det faktiskt behövdes. Helt rätt beslut att sälja Blind dock.

Fred är hittills onekligen vårt största nyförvärv, vad har du för förväntningar på honom?

Marcus Beijar: Han kommer ju att få en del speltid tillsammans med Matic och Pogba, men hur mycket är svårt att sia i. Jag tror inte han gör 35 ligamatcher och kliver fram som en av seriens ledande mittfältare.

Björn Appelgren: Ingen aning egentligen. Men jag vill och hoppas att effekten blir den att han frigör och förlöser vårt krampaktiga mittfälts- och anfallsspel.

Sarah Svensson: Förväntningarna är såklart höga. Men han har haft sina upp- och nedgångar. Det ska bli spännande att se vart han befinner sig på kurvan nu. I spel hoppas jag att han ska bidra med ett uppskruvat tempo, både offensivt och defensivt.

Lee Sernehov: Hoppas han kan slita bakom Pogba och servera passningar framåt när möjligheterna ges. Han och Herrera eller Matic skall frigöra Pogba helt så PP kan spela fritt och framåt.

Johan Nilsson: Jag hoppas det blir bra. Han är exakt den spelartypen vi behöver, en löpvillig spelare med bra passningsfot och en ”liten elak jävel”. Kompletterar Matic och Pogba perfekt om man ser till deras kvaliteter. Sen skall det fungera i verkligheten också, det är där vi måste hålla våra tummar.

Gustav Brinck-Larsen: Jag förväntar mig en teknisk, passnkngssäker men ändå fysisk mittfältare som tar en ordinarie plats.

Mikael Österdahl: Förhoppningsvis kan han tillföra energi. Försäsongen är inte mycket att gå på men det lilla han har hunnit visa upp har inte imponerat så värst mycket på mig.

Adam Fröberg: Hyfsat stora, ändå. Har verklgien ett blandat register med kvalitéer. Förhoppningsvis kan han bidra med mycket centralt i banan.

Lisa Larsson: Egentligen inga eftersom jag vet så lite om honom, men han är en riktigt bra passningsspelare och det ska bli riktigt kul att se honom och Pogba tillsammans. Nog för att vår trupp är svag på sina ställen men vårt innermittfält är klass.

Tror och hoppas du på fler nyförvärv?

Marcus Beijar: Ja och ja.

Björn Appelgren: Ja, jag tycker vi behöver två startande försvarare, ordentliga yttrar och en renodlad anfallare till. Gärna starka med speed. Vi behöver inte fler långsamma lunsar.

Sarah Svensson: Jag hoppas på en till värvning. Som sagt så saknar jag vissa defensiva spelare.

Lee Sernehov: Hoppas på Willian och Toby A, blir det Toby A så gärna en 3-backslinje med VNL-Bailly-Toby.

Johan Nilsson: En mittback kommer väl antagligen in som det ser ut, Toby Alderveireld verkar vara på ingång. En förbannat bra mittback som hade höjt oss rejält, fast jag hade då hoppats på att ett par mittbackar sålts av (Rojo och Jones företrädesvis). Skall vi vaa helt ärliga så är det väl dock inte i försvaret som vi haft problem, i och med att vi spelar så defensivt, svårt att göra mål på oss redan innan. I övrigt tror jag inte på något annat nyförvärv.

Gustav Brinck-Larsen: Hoppas på vänsterback och högerytter. Men vi lär bara få en mittback.

Mikael Österdahl: Det verkar som att en mittback ramlar in men inte mer än så. Jag hade hoppats på mycket mer.

Adam Fröberg: Jag tror att vi får in en mittback, gissningsvis Alderweireld. Jag hoppas på antingen en högerytter eller vänsterback också. Helst både och, givetvis. Men så kommer inte bli fallet.

Lisa Larsson: Tror, nej. Hoppas, ja.

Vilket av Uniteds nyförvärv har du störst förhoppningar på?

Marcus Beijar: Fred. Dalot ska se och lära, Grant ska se.

Embed from Getty Images

Björn Appelgren: Fred. De andra två är inte värvade för startelvan.

Sarah Svensson: Fred är den som har absolut mest fokus av de värvade och det är där förhoppningarna finns.

Lee Sernehov: Fred.

Johan Nilsson: Fred, motiveringen ovan.

Gustav Brinck-Larsen: Fred, utan tvekan.

Mikael Österdahl: På kort sikt är det bara Fred som kan göra ett avtryck. På lång sikt kanske Dalot kan vara lösningen på högerbacken.

Adam Fröberg: Fred, av samma anledning som ovan. Tror att han kan bidra mycket centralt i banan, vilket hela laget kommer kunna dra nytta av.

Lisa Larsson: Får ju vara Fred då. Även om det såklart ska bli kul att se Grant och Dalot också.

Imorgon kommer den andra delen av frågelådan, där vi tippar hur säsongen slutar.