Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba och Mourinho; Boateng; Den trogne Jones

Embed from Getty Images

Silly, silly, silly. Nu översköljs vi av rykten från både höger och vänster om övergångar. Det mesta verkar dock gå i stå, som det mesta annat i detta transferfönster. Men idag fortsätter vi ändå tydliggöra Pogba-ryktena, snackar lite Jerome och en trogen gammal mittback. 

Cirkus Pogba

Redan i gårdagens nyhetssvep kunde ni läsa om Barcelonas intresse tillika Barcelonas skambud på Paul Pogba. Cirkusen fortsätter såklart, trots att affären är ett skämt för alla inblandade. Att Barcelona skulle vara intresserad av Pogba är väl knappast att hålla för otroligt. De flesta klubbar är väl intresserade av en nykrönt VM-kung tillika talangfull mittfältare. Men likväl verkar det inte bli något av en övergång. Genom BBC-reportern Simone Stone kan vi konstatera att United inte är öppna för en försäljning.

Men en sådan notis nöjer man sig knappast med under transferfönstrets upptrappning. Finns det kanske ändå någon anledning att ändå tro att Pogba skulle vilja lämna United? Ja, åtminstone om man ska tro Paul Hirts på TimesSport. Den frostiga relationen mellan fransmannen och Mourinho ska tydligen ha tagit fart på nytt.

No go for Boateng

Silly-cirkusen har verkligen eskalerat de senaste dagarna och senast i raden är att Bayern Münchenspelaren Jerome  Boateng skulle vara påväg till United för ca 50 miljoner pund. Sportchefen på tyska SportBildt annonserar dock på sin twitter nu att Boateng själv kontaktat Mourinho och ödmjukt tackat för erbjudandet. Men han ska samtidigt ha gjort klart för Mourinho att en övergång inte är aktuellt.

Trogen i alla lägen

I skuggan av alla spekulationer kring stjärnvärvningar till backlinjen står Phil Jones utan kontroll över sitt öde. Men han har sagt, oavsett vem som eventuellt anländer till klubben, att han är beredd att slåss för sin plats i laget.

Jones fick inte mer än 25 matchframträdande förra säsongen på grund av skada. Men han gjorde en stark avslutning på säsongen och fick starta tillsammans med Chris Smalling i FA-cupfinalen mot Chelsea.

Trogen som Jones är gentemot United så visar han ändå fortfarande, trotts Mourinhos relativt svaga intresse för den 26-åriga mittbacken, att han står till förfogande. Han säger själv att han, precis som alla andra spelare, inte har en given plats i laget utan måste visa att han är värdig att få spela.

Martial tvingas kvar?

Att Martial vill lämna Manchester United har knappast gått någon transferföljare förbi. Han har sedan tidigare gjort det väldigt tydligt att han inte vill vara kvar och Mourinho har aktualiserat att så också kan bli fallet. Men nu verkar det som att Martial kan tvingas att stanna av Ed Woodward himself som är motvillig till att fransmannen skulle lämna.

Återstår att se vart detta slutar men Mourinho har tidigare sagt att han är villig att låta Martial gå just på grund av att han inte vill ha missnöjda spelare i sin trupp.