Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vad har Pogba sagt egentligen?; Sportchef så småningom?; Darmian i Italien

Efter Uniteds match i fredags verkade det mesta frid och fröjd. Men igår kväll spreds rykten om att Paul Pogba uttryckt sig konstigt i en intervju efter matchen, något som nu även trovärdiga källor skriver om.

Utöver det rapporterar vi att det sägs att United funderar på att anställa en sportchef i framtiden, vi pratar lite Silly Season och rapporterar om hur det gick för reserverna och U18.

Förvirring kring Pogba-citat

Det har uppstått en del förvirring till vad Paul Pogba skall ha sagt i den mixade zonen efter fredagens match. Det citat som skall vara kontroversiellt är detta:

”Det finns saker jag kan säga och det finns saker jag inte kan säga utan att bli bötfälld.” 

Det skall alltså vara sagt om hans relation till Mourinho alternativt om hur han känner kring sin situation i United, åtminstone påstår ESPN (med flera, till exempel nu också trovärdiga BBC) det.

Det som är märkligt är att det brukar vara kameror där, men just nu verkar det som att ingen kamera skall ha plockat upp detta. Åtminstone har inte någon film där han säger det kommit ut än, vad jag har kunnat se efter att ha försökt leta bra länge.

Det är också märkligt att det kom ut igår (alltså lördag) kväll, när han skall ha sagt det 24 timmar tidigare. Rimligen borde det spridits ut på en gång, att den som hade kaptensbindeln för United och blev målskytt säger en sådan sak är inte något som journalisterna skulle hålla på, de skulle sprida ut det på en gång.

Så det är något märkligt med det här citatet. Jag säger inte att det är fel, men det skall tas med stora nypor salt vad Pogba faktiskt menade. Det kan till exempel ha gällt något annat än Mourinho, det kan ha sagts med glimten i ögat eller något helt annat.

Vi kan ju meddela att både Pogba, Mourinho och alla andra som pratade efter fredagens match var väldigt nöjda i de citat som fanns igår, något ni kan läsa om i vår dagen efter-artikel.

Sportchef i framtiden?

The Guardian rapporterar att United går i tankarna att anställa en ”Director of Football”, som enklast översätts till sportchef på svenska.

En sådan kan ha lite olika roller, men det får antas att United är ute efter en person som skall vara den som ser till att United mer långsiktigt har en bra strategi, medan managern hanterar det dagliga kring laget.

United håller på att planera en omstrukturering på träningsanläggningen Carrington, för att få dit damlaget också. Efter den är klar skall alltså en sportchef eventuellt vara på ingång.

Darmian bor på hotell?

Matteo Darmian har spelat mycket under försäsongen, och 90 minuter i fredags. Detta trots att José Mourinho tidigare sagt att han vill lämna och att han inte kommer tvinga någon kvar som inte vill vara kvar, förutsatt att priset är det rätta.

Nu rapporterar Manchester Evening News i sin dagliga liveblogg kring United att italienaren är hemma i Italien under sin lediga dag. De skriver även att han bor på hotell hela tiden i Manchester, samt att hans fru inte ens återvänt till England efter sommaren. Om detta är sant ser det alltså onekligen ut som att Darmian räknar med att inte bli kvar i Manchester den här säsongen.

Med Fosu-Mensah på lån och både Valencia och Dalot skadade ett tag till lär det dock krävas ett bra bud för att Mourinho skall låta Darmian lämna redan nu, så det kan hända att han blir kvar till januari åtminstone.

Embed from Getty Images

MEN rapporterar också att James Wilson försöker ta sig ut på ytterligare ett lån till The Championship. Varför han inte försöker få till en permanent övergång är mycket märkligt, för i nuläget tyder absolut ingenting på att han någonsin kommer bli en ordinarie medlem av Uniteds A-trupp. Vi observerar dock att det är Samuel Luckhurst som skrivit artikeln i MEN, så trovärdigheten är värdig att ifrågasätta. Att Wilson behöver lämna United bör dock alla kunna se.

Oavgjort för reserv- och juniorlaget

Både reservlaget och U18 har haft matcher den här helgen, sina första seriematcher för den här säsongen

Reserverna mötte Fulham på bortaplan i fredags kväll, matchen började en timme före A-lagets match. 2-2 blev resultatet, efter att United haft ledningen två gånger om. Angel Gomes gjorde 1-0, Tahith Chong 2-1 men Fulhams Atkinson kvitterade med drygt tio minuter kvar.

Så här spelade United:

O’Hara; Tanner, Poole, R. Williams, O’Connor; Garner, Hamilton, Buffonge; Gomes, Wilson, Chong.
Oanvända avbytare: Fojticek, Warren, Whelan, Dearnley, Bohui

Juniorerna spelade mitt på dagen i fredags, och även här blev det oavgjort trots att United hade ledningen tre gånger. Derby stod för motståndet, och de fick stå ut med att Mason Greenwood fortsatte sin fina form från förra säsongen genom att göra två mål (1-0 och 3-2) och däremellan hade Brandon Williams gjort 2-1 för United.

Derby kvitterade dock (för tredje gången) i den 93 minuten, och det var alltså endast A-laget som lyckades vinna denna fredag.

Så här spelade United:

Carney; Puigmal (Hockenhull, 67), Laird, Bernard, Williams; McGhee (McCann, 62), Traore, Levitt; Elanga, Greenwood, Ramazani
Oanvända avbytare: Thompson, Neville, Helm

Mer information kommer i morgondagens Ungdomskoll.