Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Långtidskontrakt för David De Gea; sportdirektör; domare till Brighton

Det är mycket som händer i Manchester United. Bland annat förväntas David De Gea skriva under ett nytt kontrakt. Detta samtidigt som klubben vill anställa en sportchef. Under veckan stod också klart att damlagets match mot Liverpool kommer att tv-sändas i England. Dock är det hittills ingen svensk tv-bolag som har rättigheterna. 

Nytt långtidskontrakt för De Gea?

BBC rapporterar att Manchester United är bekväma med att David De Gea kommer att skriva på under ett nytt långtidskontrakt.

De Gea, som röstades som United bästa spelare förra säsongen har spelat i klubben i sju år och hans nuvarande kontrakt sträcker sig till nästa år, alltså 2019. Han representeras av samma agent som José Mourinho, nämligen Jorge Mendes.

Sportdirektör till United?

Det ryktas att Manchester United är ute efter en sportchef. En roll som klubben saknar idag. Det verkar också vara så att klubben tror på det så pass mycket att de noggrant håller på att kartlägga kandidater till jobbet. Speciellt efter det svaga transferfönstret. The Independent skriver att bland namnen som dyker upp som kandidat så hittar man Romas sportchef Monchi, som den här sommaren värvade över en viss Robin Olsen till Serie A-klubben. Juventus Fabio Paratici är också en kandidat till jobbet. Samtidigt anses de två vara svåra att locka över med tanke på deras betydelse i respektive klubb.

Ett annat namn som har dykt upp på sistone är den gamle, gode, Unitedmålvakten Edwin Van Der Sar. Han har tidigare haft rollen i holländska Ajax men anses vara en favorit med tanke på hans förflutna i klubben.

Domare mot Brighton är bestämd:

Kevin Friend kommer att döma lagets andra ligamatch borta mot Brighton på söndag. Friend, som är en rutinerad Premier League domare har tidigare dömt laget vid många tillfällen. Senaste gången han var domare när United spelade var hemmamatchen mot Arsenal tidigare i år. En match som slutade med en 2-1-vinst.

Damlagets matcher kommer visas på tv i England:

Under veckan stod klart att BT sport kommer att sända Uniteds första match sedan 2005. Det är något som är väldigt glädjande.

Manchester United har återigen valt att investera i ett damlag. Laget som håller på att ladda för säsongens första match mot ärkerivalen Liverpool vet vad som står på spel i sådana matcher och de vet, förhoppningsvis, vad som krävs för att vinna.

Det tråkiga i detta är att ingen kanal i Sverige kommer att sända matcherna. Så långt jag vet har ingen tv-bolag säkrat rättigheterna.

Matchen mot Liverpool spelas nu på söndag med start klockan 15.00, svensk tid.