Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mer snack om sportdirektör; Spelare uttagna i landslaget; Skämmes La Liga!

Det fortsätter pratas om en sportdirektör till United. Det skall inte vara på gång i detta nu, men namn har börjat cirkulera som skulle kunna vara intressanta.

Utöver detta har vi fått två spelare uttagna till landslaget, bekräftade trupper till Liam Millers minnesmatch samt att undertecknad går loss mot The Sun och La Liga.

Sportdirektör

Det var inte många dagar sedan det började pratas om att United funderar på att anställa en sportdirektör (vi kör på det ordet från nu), men nu rapporteras det om att det kan gå fortare än vad det först lät som.

Sky Sports rapporterar visserligen att det inte är nära förestående att en person anställs, men att klubben redan börjat sondera i namn, där FA:s tekniska direktör Dan Ashworth och RB Leipzigs värvningsansvarige Paul Mitchell ses som två potentiella kandidater.

Mitchell är faktiskt född i Manchester och har tidigare jobbat för Tottenham (dit han bland annat värvade Dele Alli, Toby Alderweireld, Heung-Min Son och Kieran Trippier) och Southampton (dit han bland annat värvade Sadio Mané, Dejan Lovren och Nathaniel Clyne som alla tre såldes vidare med stor vinst till Liverpool). Även Edvin van der Saar, Romas Monchi och Juventus Fabio Paratici skall vara personer som övervägs för tjänsten.

En sak som kan få United att sätta fart på rekryteringen är att Chelsea har en liknande roll att fylla. The Telegraph rapporterar att Londonklubben i alla fall börjat bli mer seriösa i sin rekrytering efter att det kommit ut att United skall anställa en sportdirektör. Detta helt enkelt för att klubbarna troligen kommer vara intresserade av ungefär samma kandidater.

Vi lär få anledning att återkomma i ämnet.

Smith och Arnot till skotska landslaget

Skottlands förbundskapten har tagit ut sin landslagstrupp till de avslutande VM-kvalmatcherna mot Schweiz och Albanien, och två av våra nya spelare har blivit uttagna. Dessa är Kirsty Smith och Lizzie Arnot, som skall vara med och försöka ta skottarna till VM.

Pogba

Jag tänker göra den här delen kort.

The Sun påstod att Paul Pogba och José Mourinho haft ett jättegräl. Trovärdiga medier skriver att de inte haft det utan att United istället är sura på The Sun som skriver så.

Hade någon trovärdig journalist plockat upp det och fortsatt på The Suns linje hade jag blivit orolig på riktigt, nu har det istället blivit tvärtom, så då nöjer jag mig med att konstatera följande:

The Sun är en skittidning.

Bekräftade trupper till Millers minnesmatch

För drygt en månad sedan kom de första namnen till vilka som skall medverka i minnesmatchen för Uniteds förre mittfältare Liam Miller, som avled till följd av bukspottkörtelcancer i februari, blott 36 år gammal.

Nu är det bekräftat från Uniteds hemsida att följande spelare skall vara med i matchen.

Manchester United legendarer: Roy Keane (även coach), Ryan Giggs, Nicky Butt, Ronny Johnsen, Paul Scholes, Denis Irwin, David May, Louis Saha, Rio Ferdinand, Quinton Fortune, Andy Cole, Michael Clegg, Mikael Silvestre, Kevin Pilkington, Dion Dublin, Roy Carroll, Gary Neville, Alan Smith.

Celtic/Irland legendarer: Martin O’Neill (endast coach), David Forde, Stephen Carr, Kevin Kilbane, Richard Dunne, Kenny Cunningham, Keith Andrews, Kevin Doyle, Stephen McPhail, Andy Reid, Robbie Keane, Damien Duff, Lee Carsley, Colin Healy, Shaun Maloney, Paul Lambert, John Hartson, Neil Lennon, Stylian Petrov, Shane Supple.

Matchen spelas i Cork den 25 september och pengarna från matchen kommer gå till att hjälpa Liam Millers änka och deras tre barn, samt Marymount Hospice där Miller avled.

United bekräftar att Vint lämnat

Igår rapporterade vi att ungdomsspelaren Will Vint återvänt till USA, då han inte fick arbetstillstånd i England. Idag bekräftas det också av United, som också bekräftar att man kommer hålla koll på honom även framöver.

Nicky Butt som är chef för ungdomsakademien hade bland att detta att säga:

”Det är tråkigt för Will, han anpassade sig bra och tränade bra med de andra. Han var omtyckt och vi ville ha honom som en del av gruppen och Manchester United, men ibland uppstår dessa saker och man måste hantera dem – för klubben, men än viktigare för spelaren.

”Han kommer flytta hem till USA och titta på andra möjligheter och klubbar – vi kommer hålla nära koll på honom och övervaka hans utveckling.”

Med rätt utveckling kanske vi får se honom i klubben i framtiden helt enkelt. Tills dess önskar vi Vint lycka till.

Blind hyllar Mourinho

I och med att det är mycket snack om Mourinho kan det här från ESPN vara intressant, något som United också själva spred men som kommer från holländsk media från början.

Nämligen det faktum att Daley Blind efter att ha lämnat väljer att hylla United och på eget initiativ ta upp Mourinho. Man skulle kunna tro att han skulle vara bitter på Mourinho, men icke då. Istället säger han att de hade en bra relation och kallar honom för ”en äkta vinnare”, något det är svårt att säga emot.

Fotbollens död som vi känner den?

Vi avslutar med något som inte är direkt kopplat till United, men som mycket väl kan nå Premier League och därmed United inom ett par år.

Nämligen det faktum att La Liga och något medieföretag som heter Relevent gjort en dela på över 15 år för att marknadsföra fotbollen i Nordamerika (alltså USA och Kanada), där en sak som skall ske är att La Liga-matcher skall spelas på amerikansk match.

Ja, ni läste rätt, La Liga tänker alltså flytta matcher (en per år vad det verkar) till USA, vilket alltså gör att ett lag kommer få en mindre hemmamatch per säsong – vilket alltså gör att man tummar på den sportsliga rättvisan.

Detta är enligt mig en mardrömsutveckling, men som säkerligen kommer nå Premier League inom en överskådlig framtid nu när steget redan tagits i Spanien. Det har ju redan pratats om en omgång 39 i Premier League, alltså en extra match som skulle spelats i olika delar av världen, ett helt förkastligt förslag då även detta skulle göra att det inte längre blir en sportsligt rättvis liga.

Det här är något som vi supportrar måste säga nej till, om det skulle börja bli allvar av detta för United. Det är illa nog att försäsongen är så kommersialiserad som den är, men tävlingsmatcher skall inte läggas ut på random arena i världen. Så kan amerikansk fotboll och NHL-hockeyn jobba om de vill, men inte riktig fotboll. Skämmes La Liga.