Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea missnöjd med kontraktet; Martial (och Zidane?) redo att vänta; Nytt låneavtal

I dagens nyhetssvep får ni möjlighet att läsa om David De Geas påstådda missnöje med kontraktssituationen, Anthony Martials (och Zidanes?) väntan på bättre tider samt en låneövergång för Demetri Mitchell.

I övrigt är det på dagen fyra år sedan Andreas Pereira debuterade för Uniteds seniorlag, något han firade genom att skruva in en frispark mot Ipswich i ligacupen.

Missnöjd De Gea

Enligt Duncan Castles, som har bra ingångar till framförallt Mourinhos kretsar, vill David De Gea ha ett kontrakt i paritet med Paul Pogba och Alexis Sanchez.

Det har tidigare spekulerats i att Uniteds stjärnmålvakt ska vara nära en kontraktsförlängning, något som även José Mourinho bekräftade för en vecka sedan. Detta förnekar dock Castles.

I artikeln skriver han att det varken finns någon överenskommelse eller att någon sådan ens ska vara nära i nuläget. Uniteds nummer ett har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt, men klubben har en option som de själva kan aktivera vilket betyder att spanjoren skulle ha ytterligare ett år kvar på kontraktet – alltså till sommaren 2020.

Embed from Getty Images

Duncan Castles spekulerar samtidigt i vilka potentiella klubbar som De Gea kan tänkas gå till, om de nu inte skulle hitta en lösning på kontraktsfrågan. Efter att Real Madrid, som tidigare ansetts vara huvudspåret, signerat Thibaut Courtois från Chelsea i sommar, tros nu PSG ligga närmst till hands.

Paris-klubben värvade Juventus-legendaren Gianluigi Buffon inför den här säsongen, men 40-åringen skrev endast på ett kontrakt över ett år vilket troligen betyder att klubben snart kan tänkas vara ute efter en målvaktsförstärkning igen.

Personligen känner jag mig inte särskilt orolig för De Geas situation i nuläget. Min genuina känsla är att världens bästa målvakt snart har kritat på ett nytt kontrakt med klubben han varit i sedan 2011 – men ingenting är skrivet i sten, så klart.

Martial (och Zidane?) redo att vänta

Enligt James Ducker, på The Telegraph, har Anthony Martial ingets mod efter att klubbledningen visat hur ovilliga man varit till att sälja fransmannen i sommar. Uniteds VD, Ed Woodward, sägs fortfarande ha tro på att Martial har vad som krävs för att lyckas i United.

”Det är förstått att han (Martial) ska ha uppmuntrats av klubbens ståndpunkt, trots att han ursprungligen bad om att få lämna Old Trafford i juni”, skriver Ducker.

Martial sägs vara medveten om maktkampen högre upp i klubben och ska vara redo att vänta för att se hur situationen utvecklar sig innan han slutligen tar ett beslut om sin framtid.

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds nummer elva har ryktats till Sevilla för ett säsongslångt lån den senaste veckan, men Ducker menar att Martial inte ska vara särskilt intresserad – 22-åringen vet att situationen (läs Mourinho) i klubben kan vara förändrad inom ett år.

James Ducker avslutar sin artikel med att ge en liten Zidane-uppdatering:

”Även om United offentligt påpekat sitt stöd för Mourinho, är Zinedine Zidane, den tidigare Real Madrid-tränaren, känd för att vara intresserad av att ta över på Old Trafford.”

Detta sägs vara något som tilltalar Uniteds två fransmän, Anthony Martial och Paul Pogba.

Mitchell på lån

Enligt den skotska tidningen The Scotsman ska Uniteds unga vänsterback Demetri Mitchell vara ytterst nära ett lån tillbaka till Hearts, där 21-åringen även spenderade förra säsongen. Övergången ska ”nästan vara över linjen”, enligt tidningen.

Den här dagen…

…För fyra år sedan, gjorde Andreas Pereira sin seniordebut i Manchester United. Den då 18-åriga Pereira, imponerade mycket och fick toppa av sin fina insats med ett vackert frisparksmål. Förhoppningsvis kan brassen ta stora steg under säsongen och med det förtjäna en hel del speltid.

 

Damernas matchrapport

Damerna förlorade igår med 2-0. Matchrapporten finns att ta del av nedan:

Matchrapport: Manchester United – Reading 0-2

Inför Tottenham

Vår inför-text till matchen mot Tottenham på måndag kväll finns givetvis även den att ta del av:

Inför: Manchester United – Tottenham Hotspur