Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Reading 0-2

United spelade under gårdagen sin första hemmamatch, och det var Reading som stod för motståndet. Tyvärr orkade man inte hela vägen och fick se sig besegrade, efter att ett något tyngre och mer erfaret Reading slutligen tog hem segern. Även denna match spelades i FA WSL Cup, och var den sista innan laget går på landslagsuppehåll.

Det blev en jämn tillställning på Leigh Sports Village när United tog emot bortalaget Reading. Båda lagen kom till matchstart med en seger i ryggen. United besegrade som bekant Liverpool med 1-0 senast, medan Reading slog Durham med hela 4-1. United började klart bäst och lagets första målchans i matchen uppenbarade sig när Zelem hittade Sigsworth, vars avslut missade mål med bara någon decimeter. United pressade på hårdast, men Reading gjorde sitt yttersta för att förvalta sina chanser och var långt ifrån ofarliga. Chamberlain fick göra både en och två ingripanden, men det var United som skapade de vassaste chanserna.

Av de 4835 personer som tagit sig till Leigh Sports Village för att se matchen var det nog inte en enda som inte fick hjärtat i halsgropen när Zelem i mitten av första halvlek slår en kort hörna till lagkapten Greenwood, som lägger in bollen i straffområdet. Den möts upp av Hanson som först nickar bollen i ribban, för att ett par sekunder senare få en andra chans och skjuter i ribban återigen. Det var Uniteds bästa chans i matchen och efter att inte ha förvaltat den bättre tappade man lite av initiativet och lät Reading ta över allt mer. Första halvlek slutade 0-0.

Embed from Getty Images

Reading pressade på ytterligare och gjorde matchens första mål tidigt i andra halvlek, detta efter en retur från Chamberlain och svagt markeringsspel från Uniteds sida. United lät sig dock inte nedslås av detta utan slet vidare. I synnerhet på innermittfältet där Zelem och James var lysande, Zelem stod för finliret och James för aggressiviteten. I minut 62 lämnar Green planen för Palmer. I minuten efter får Readings Molly Bartrip sitt andra gula kort efter en sen tackling på Hanson, som kort efter byts ut till förmån för Galton.

United fortsatte jaga en kvittering men en slutkörd Sigsworth kändes ofokuserad och trött på slutet. United skapade ytterligare två halvchanser när Arnot, segermålskytten från förra veckan, byttes ut och Toone kom in. Toone bidrog ordentigt med sin offensiva skicklighet och United pressade stundtals Reading ordentligt under sista tio minuterna, men släppte trots detta in 2-0 på stopptid. Det var tråkigt slut på en bra match för United, men Stoney var återigen mycket nöjd med sitt lag som slet in i det sista.

Hela laget stod för en riktigt stark insats, men bäst i United var lagkapten Greenwood tillsammans med James. Nu väntar ett kort landslagsuppehåll innan seriepremiären mot Aston Villa den 9 september.