Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Demetri Mitchell utlånad till Hearts

Embed from Getty Images

På tisdagskvällen meddelade Manchester United att ännu en spelare går på lån. Den här gången handlar det om 21-årige Demetri Mitchell. Vänsterbacken beger sig norrut till den skotska ligan och serieledande Hearts. 

Demetri Mitchell var en av reservlagsspelarna som fick följa med på årets USA-turné. Efter hemkomsten har det inte blivit spel vare sig med seniorerna eller med reserverna.  I lördags spekulerade vi i att det kunde bero på ett nära förestående lån. I söndags kunde vi sedan berätta att Mitchell var väldigt nära en utlåning till Hearts och ikväll bekräftade Manchester United att exakt så blir fallet för 21-åringen. Mitchell har skrivit på ett säsongslångt låneavtal med Hearts, där han tillbringade våren förra säsongen. Efter en positiv inledning på den sejouren satte en knäskada stopp för framfarten i mars. Mitchell hann spela två matcher under säsongsavslutningen i maj och gjorde på det hela taget en fullt godkänd insats.

Mitchell har tillhört United sedan tioårsåldern och utsågs, kanske lite överraskande, till årets reservlagsspelare ifjol. De 13 matcher han gjorde under hösten var uppenbarligen tillräckligt i ett svagt reservlag. Mitchell har en a-lagsmatch under bältet. Den kom mot Crystal Palace i säsongsavslutningen i maj 2017. På Twitter meddelar han att han utöver låneavtalet också förlängt sitt kontrakt med United till och med 2020, något klubben inte tar upp i artikeln på hemsidan.

Hearts då? Ja, de har gjort en bra säsongsinledning och toppar den skotska ligan med full poängpott efter tre omgångar. Härnäst väntar St Mirren inkommande lördag. Då kan Mitchell ställas mot Matty Willock som även han spenderar säsongen i Skottland.

Vi önskar Demetri Mitchell lycka till!